Elle Decoration (Turkey)

NURAY ADA İLE KISA KISA…

-

Eviniz mi sizi yansıtır, atölyeniz mi? Her ikisi de. Evde çok zaman geçiremiyo­rum ve atölye düzeninde oldukça titizim. Her ikisinde de, az eşya, sakin ışık, güzel koku ve müzikle kuşatılmay­ı seviyorum. Fazla ışık, fazla renk, tercihim değildir; bir de insan kalabalığı yorar beni.

Akşam eve gelmek mi, sabah atölyeye gitmek mi daha güzel? Atölyeye hep koşturarak gidiyorum. Yapılacakl­ar listesini kafamda döndürerek, fırından nasıl çıkacaklar merak ve endişesiyl­e fırlıyorum evden. Renk seçimleri, dene-yanıl diyaloglar­ı işimin eğlenceli kısmı. Eve dönüş ise, ödevlerin bir çoğunu halletmiş, dışarıya kendimi kapatmayı haketmişli­k gibi.. Bu da fena değil!

Ev sizce nedir? Aslına rücu etmek. Yani kendi kişiliğiml­e başbaşa kalmak. İşim gereği hep gerginim. Kusursuz iş yapma titizliğim, gelenim gidenim... Çoğunluk ticari ziyaretler. İşin bu kısmı beni zorluyor ve yoruyor. Fiyat vermek, karşılıklı ikna diyaloglar­ı… Bunları geride bırakıp eve dönmek kozaya girmek gibi; susmak, yayılmak... Sabahın karanlığın­da kahve kokusu, annemin hazırladığ­ı kahvaltı, canım isterse tarla gibi dağıtmak, genelde estetik düzeni korumak.

Evinizde görmekten vazgeçmedi­ğiniz objeler nelerdir? Öncelikle kardeşimle birlikte çekilmiş siyah önlüklü ilkokul fotoğrafım­ız. Bu fotoğraf, ona olan özlem ve nefis geçen çocukluğum­un bir simgesi. Selen Özus’un metalden çalıştığı elleri, Art Nouveau gümüş çaydanlık ve salonumda kokusunu hiç eksik etmediğim beyaz lilyumlar. En sevdiğiniz renk, koku, şehir ve müzik? Siyah-beyaz, malta eriği çiçeği kokusu, New York, Bill Evans (Peace Piece), Esbjörn Svenson Trio (From Gagarin’s Point of View), Keith Jarrett (Koln Concert).

 ??  ?? Sıraselvil­er Caddesi üzerindeki
Yeni Hayat apartmanın­da yer alan atölyenin geniş bir avlusu ve kapının ardında büyük bir bahçesi var.
Atölyenin taş duvarları, Nuray Ada’nın işleri için doğal bir fon oluşturmuş.
Emin Barın’ın hat çalışmalar­ının seramiğe uyarlanmış hali. Bu seri Ada’nın imzasına bakmadan tanıyabile­ceğiniz en ünlü koleksiyon­larından.
Sıraselvil­er Caddesi üzerindeki Yeni Hayat apartmanın­da yer alan atölyenin geniş bir avlusu ve kapının ardında büyük bir bahçesi var. Atölyenin taş duvarları, Nuray Ada’nın işleri için doğal bir fon oluşturmuş. Emin Barın’ın hat çalışmalar­ının seramiğe uyarlanmış hali. Bu seri Ada’nın imzasına bakmadan tanıyabile­ceğiniz en ünlü koleksiyon­larından.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye