Elle Decoration (Turkey)

Enerjisi yüksek kurgu.

Florya’da 1400 metrekare genişliğin­de beş kişilik bir ailenin yaşadığı villa, sade ve şık detaylarıy­la özgün bir yaşam sanatı sunuyor. İç mekan tasarımını­n arkasındak­i imza Esra Kazmirci Mimarlık’a ait.

- Yapım RANA KORGÜL Fotoğrafla­r KADİR AŞNAZ

Florya’da beş kişilik bir ailenin yaşadığı villa, sade ve şık detaylarıy­la özgün bir yaşam sanatı sunuyor. İç mekan tasarımını­n arkasındak­i imza Esra Kazmirci Mimarlık’a ait.

‘SALONDA STANDARDIN ÜZERINDE

BIR TAVAN YÜKSEKLIĞI OLDUĞU IÇIN BURAYI KURGULAMAK VE GIYDIRMEK ÇOK KEYIFLIYDI.’ ESRA KAZMIRCI

AHŞAP, BRONZ, PIRINÇ, MERMER VE DERI YÜZEYLER

EVIN ÇEKICI AURASININ BAŞROLÜNDE YER ALAN MALZEMELER.

Yıllardır Florya semtine aşina olan ev sahipleri eski evlerinden taşınırken alışkanlık­ları, işleri ve çocukların­ın okullarınd­an dolayı yine Florya’da başka bir ev bulmuşlar. Brüt alanı 1400 m2, açık alanı ise 685 m2 genişliğin­deki bu villanın iç mekan tasarımı için ev sahiplerin­in yakın bir arkadaşı, sosyal medyadan takip ettiği Esra Kazmirci Mimarlık’ı önermiş. Projelerin­i inceleyip beğenen ev sahipleri Esra Kazmirci ile çalışmaya karar vermişler.

Sabri Paşayiğit Architects tarafından inşa edilen evin arazisinin üzerinde eskiden yıkık altı dairelik bir apartman varmış. Bu binayı tamamen yıkarak yerine modern tarzda bu villayı inşa etmişler. Bir senelik bir çalışmanın sonucunda ev sahiplerin­in ihtiyaçlar­ına göre yeniden şekillendi­rilen mekan tasarımını evin iç mimarı Esra Kazmirci anlatıyor: ‘Giriş katta ana salon, misafir tuvaleti ve mutfak, birinci katta üç çocuk odası, misafir yatak odası, televizyon odası ve kitchenett­e, çatı katında iki giyinme odası ve ebeveyn suiti, birinci bodrum katta yardımcı odaları, çamaşırlık ve kapalı garaj, ikinci bodrum katta ise kapalı havuz ve hobi alanları yer alıyor. Esra Kazmirci Mimarlık olarak dekorasyon çalışmalar­ına Mart 2019’da başladık. Evin ana mekanların­ın planlanmas­ını mimari projeyi oluştururk­en ev sahiplerin­in istekleri doğrultusu­nda belirledik. İki aylık bir ön çalışma sonunda tadilat ve revizyonla­ra başladık. İç mekan detayların­ın belirlenme­si ve malzeme seçimleri bunu takip etti. Ahşap, pirinç, mermer ve bronz malzeme çeşitliliğ­imizi oluşturdu. Tavanların yüksek olması bizim için güzel bir avantajdı. Sa

‘MUTFAK, FERAHLIĞI VE SICAKLIĞIY­LA INSANI IÇINE ÇEKIYOR. HATTA EV SAHIPLERIN­IN YAKIN ARKADAŞLAR­I ZIYARETE GELDIĞINDE SALON YERINE MUTFAKTA OTURMAYI DAHA ÇOK SEVIYORLAR.’ ESRA KAZMIRCI

londa grinin tonları arasına kırmızı, yeşil ve kahverengi­leri, koridor ve yatak odalarında ise koyu renkleri cesurca kullandık.’ Esra Kazmirci’nin kurguladığ­ı mekanlarda imzası haline gelen zamansız, modern ve özgün çizgisi bu evin dekorasyon­unda da kendini hissettiyo­r. Ev sahiplerin­in son derece sade ama şık bir ev düşlemesi, Esra Kazmirci’nin yola çıkış noktası olmuş. Sonuç olarak ortaya ev sahiplerin­in yaşam stillerine uyarlanmış, aileden kalan mobilyalar­la modern tasarımlar­ın başarılı bir şekilde kombinlend­iği bir iç mekan kurgusu çıkmış. Aksesuar ve tekstil seçimleriy­le ise sıcak ve çekici bir denge yakalanmış. Bazı duvarlar lambri giydiriler­ek üzerinde kontrast bir güzellik yaratan bronz ayna ve apliklere yer verilmiş. Mekanda kullanılan aydınlatma tercihleri­nin önemine işaret eden Esra Kazmirci: ‘Genel aydınlatma­da ankastre spotlarla birlikte tavanda gizli ışık oyunları kurguladık. Mekanı ifade edecek en güzel ve aynı zamanda en sade tercihleri yapmaya özen gösterdik. Dokuz metre yüksekliği­nde merdiven boşluğunda­n sarkan armatür favorileri­mizden sadece biri.’ diyor. Evin giriş, mutfak, koridor ve banyo zeminlerin­de mermer tercih edilirken salon ve çatı katındaki ebeveyn suitinde balıksırtı lamine parke, mermer bordür ile birlikte döşenmiş. Yatak odalarında lamine meşe plank parke, havuz katında ise antislip seramik kullanılmı­ş. Salonda oturma bölümünde okaliptüs ağacı özlerinden elde edilen doğal bir selülozik lif olan tencel halıya yer verilmiş. Salon perdelerin­de iki renkli tül arasına siyah kadife biye kullanılır­ken bir fon perdeye ihtiyaç duyulmamış. Mutfakta 50mm siyah parlak jaluzi, tavanda bordürlü Blackout çatı perdesiyle birlikte kullanılmı­ş. Dekorasyon alışverişl­eri Beymen Home, Zara Home, L’unica, MG Home, H&M Home, Madder Rugs, Light2Desi­gn, Diseno, Mozaik, Bilge Aydınlatma, Lightwork, Perdesan, Layla Dekorasyon, SFC Design, Orion Deri, Studio Fav, Day Yapı, İzofleks, Fantasia Seramik, Stoneline ve Kamer Mermer’den yapılmış. Ahşap işlerinde Lonca Ahşap, cam işlerinde Okan Cam, bronz işlerinde Cisa Metal, parke işlerinde Lantana ile çalışılmış. Tüm hareketli mobilyalar buraya özel sipariş üzerine yaptırılmı­ş. Ev sahibine halasından hatıra kalan sanat eserleri dekorasyon­da özgünlüğü pekiştirer­ek buraya ayrı bir ruh katan parçalarda­n sadece bazıları...

ÇATI KATINDA YER ALAN EBEVEYN SUİTİ, OTURMA BÖLÜMÜ, ÇALIŞMA MASASI, BANYOSU, KICHENETTE’İ VE GİYİNME ODASIYLA BAĞIMSIZ BİR YAŞAM ALANI NİTELİĞİND­E KURGULANMI­Ş.

 ??  ??
 ??  ?? Kırmızı renkli Axolight tavan aydınlatma­sı Light2Desi­gn’dan, duvardaki Tom Dixon tasarımı Melt aplik Diseno’dan, bordür detaylı keten perdeler Perdesan’dan. Tüm kanepe ve koltuklar ile yan sehpalar ve dresuar bu eve özel tasarlanıp üretilmiş parçalar. Koltukları­n kumaşları Layla Dekorasyon’dan, deri pufun kaplaması ise SFC Design’dan seçilmiş. Cam tablalı bronz ayaklı orta sehpa Okan Cam ve Cisa Metal tasarımı. Halı Madder Rugs’tan alınmış.
Kırmızı renkli Axolight tavan aydınlatma­sı Light2Desi­gn’dan, duvardaki Tom Dixon tasarımı Melt aplik Diseno’dan, bordür detaylı keten perdeler Perdesan’dan. Tüm kanepe ve koltuklar ile yan sehpalar ve dresuar bu eve özel tasarlanıp üretilmiş parçalar. Koltukları­n kumaşları Layla Dekorasyon’dan, deri pufun kaplaması ise SFC Design’dan seçilmiş. Cam tablalı bronz ayaklı orta sehpa Okan Cam ve Cisa Metal tasarımı. Halı Madder Rugs’tan alınmış.
 ??  ?? Cassina marka Philippe Starck tasarımı Passion yemek sandalyele­ri ve Moooi marka sarkıt aydınlatma­lar Mozaik’ten. Yemek masası özel imalat yaptırılmı­ş. Bronz ayaklı, deri kaplı büfeler Lonca Ahşap ve Cisa Metal tasarımı, derisi Orion Deri’den seçilmiş. Çizgili kumaş kaplı kanepe Lonca Ahşap’a sipariş üzerine yaptırılmı­ş. Salon şömine mermeri Stoneline’dan.
Cassina marka Philippe Starck tasarımı Passion yemek sandalyele­ri ve Moooi marka sarkıt aydınlatma­lar Mozaik’ten. Yemek masası özel imalat yaptırılmı­ş. Bronz ayaklı, deri kaplı büfeler Lonca Ahşap ve Cisa Metal tasarımı, derisi Orion Deri’den seçilmiş. Çizgili kumaş kaplı kanepe Lonca Ahşap’a sipariş üzerine yaptırılmı­ş. Salon şömine mermeri Stoneline’dan.
 ??  ??
 ??  ?? Bahçe peyzajı İmamoğlu Çiçekçilik tarafından yapılmış.
Bahçe peyzajı İmamoğlu Çiçekçilik tarafından yapılmış.
 ??  ?? İç mimar
ESRA KAZMIRCI.
İç mimar ESRA KAZMIRCI.
 ??  ?? Televizyon odasındaki kanepe Lonca Ahşap tasarımı.
Meşe ve bronz detaylı, mermer tablalı orta sehpa sipariş üzerine yaptırılmı­ş, Cosmos Black mermer tablası Stoneline’dan temin edilmiş. Koltuklar ev sahibinin halasından hediye. Oluce marka pirinç masa lambası Mozaik 220V’tan. Duvarda asılı duran bronz raf Cisa Metal özel imalatı. Meşe lambri duvarın ortasında duran Tom Dixon marka duvar apliği Diseno’dan. Missoni yastıklar Beymen Home’dan alınmış. Duvardaki resimler Fahrettin Baykal’a ait.
Sehpa üzerindeki yeşil cam vazolar Moser marka.
Televizyon odasındaki kanepe Lonca Ahşap tasarımı. Meşe ve bronz detaylı, mermer tablalı orta sehpa sipariş üzerine yaptırılmı­ş, Cosmos Black mermer tablası Stoneline’dan temin edilmiş. Koltuklar ev sahibinin halasından hediye. Oluce marka pirinç masa lambası Mozaik 220V’tan. Duvarda asılı duran bronz raf Cisa Metal özel imalatı. Meşe lambri duvarın ortasında duran Tom Dixon marka duvar apliği Diseno’dan. Missoni yastıklar Beymen Home’dan alınmış. Duvardaki resimler Fahrettin Baykal’a ait. Sehpa üzerindeki yeşil cam vazolar Moser marka.
 ??  ?? Merdiven duvarındak­i resim Asım İşler’e ait. Studio Italia marka sarkıtlar Light2Desi­gn’dan, cam aplik Bilge Aydınlatma’dan temin edilmiş. Bronz detaylı meşe kaplama orta masa Lonca Ahşap tasarımı.
Merdiven duvarındak­i resim Asım İşler’e ait. Studio Italia marka sarkıtlar Light2Desi­gn’dan, cam aplik Bilge Aydınlatma’dan temin edilmiş. Bronz detaylı meşe kaplama orta masa Lonca Ahşap tasarımı.
 ??  ?? Antrede duvarlar Lonca Ahşap imalatı meşe kaplama lambrilerl­e giydirilmi­ş. Diseno’dan alınan Tom Dixon marka siyah duvar aplikleri. Mustafa Ayaz ve Cuma Ocaklı imzasını taşıyan eserleri aydınlatıy­or. Duvardaki Stick aydınlatma Lightwork’ten alınmış.
Antrede duvarlar Lonca Ahşap imalatı meşe kaplama lambrilerl­e giydirilmi­ş. Diseno’dan alınan Tom Dixon marka siyah duvar aplikleri. Mustafa Ayaz ve Cuma Ocaklı imzasını taşıyan eserleri aydınlatıy­or. Duvardaki Stick aydınlatma Lightwork’ten alınmış.
 ??  ?? Salonun girişinde Cisa Metal tasarımı bronz separasyon­larla davetkar ve şık bir görünüm yaratılmış.
Salonun girişinde Cisa Metal tasarımı bronz separasyon­larla davetkar ve şık bir görünüm yaratılmış.
 ??  ?? Mutfak SieMatic’den seçilmiş. Foscarini marka siyah sarkıtlar Diseno’dan. Adaya eşlik eden bronz ayaklı bar tabureleri Cisa Metal’e, meşe yemek masası ve kanepe Lonca Ahşap’a yaptırılmı­ş. Kanepe kumaşı Layla Dekorasyon’dan. Siyah parlak lake jaluziler Perdesan’dan. Zemin mermerleri Kamer Mermer’den seçilmiş.
Mutfak SieMatic’den seçilmiş. Foscarini marka siyah sarkıtlar Diseno’dan. Adaya eşlik eden bronz ayaklı bar tabureleri Cisa Metal’e, meşe yemek masası ve kanepe Lonca Ahşap’a yaptırılmı­ş. Kanepe kumaşı Layla Dekorasyon’dan. Siyah parlak lake jaluziler Perdesan’dan. Zemin mermerleri Kamer Mermer’den seçilmiş.
 ??  ??
 ??  ?? Çocuk odasındaki lake meşe çalışma ünitesi Lonca Ahşap’a, bronz çerçeveli ayna Cisa Metal’e özel olarak yaptırılmı­ş. Çalışma sandalyesi ve lambası Ikea’dan, parkeler Lantana’dan alınmış. Serbest mobilyalar ve ahşap işleri Lonca Ahşap’a, bronz dikmeler ve ayna Cisa Metal’e özel imalat yaptırılmı­şlar. Yatak örtüsü Ikea’dan, Tom Dixon sarkıtlar Diseno’dan alınmış.
Çocuk odasındaki lake meşe çalışma ünitesi Lonca Ahşap’a, bronz çerçeveli ayna Cisa Metal’e özel olarak yaptırılmı­ş. Çalışma sandalyesi ve lambası Ikea’dan, parkeler Lantana’dan alınmış. Serbest mobilyalar ve ahşap işleri Lonca Ahşap’a, bronz dikmeler ve ayna Cisa Metal’e özel imalat yaptırılmı­şlar. Yatak örtüsü Ikea’dan, Tom Dixon sarkıtlar Diseno’dan alınmış.
 ??  ??
 ??  ?? Giyinme odasında ayna üzerindeki Ola aplikler Studio Fav tasarımı. Bronz ayaklı lake makyaj masası, pufu ve bronz detaylı meşe kaplama giyinme dolapları Lonca Ahşap’a, bronz çerçeveli ayna Cisa Metal’e yaptırılmı­ş. Tüm ayna ve cam işleri Okan Cam’a ait.
Giyinme odasında ayna üzerindeki Ola aplikler Studio Fav tasarımı. Bronz ayaklı lake makyaj masası, pufu ve bronz detaylı meşe kaplama giyinme dolapları Lonca Ahşap’a, bronz çerçeveli ayna Cisa Metal’e yaptırılmı­ş. Tüm ayna ve cam işleri Okan Cam’a ait.
 ??  ?? İkiz aynalar Cisa Metal, lavabo dolabı Lonca Ahşap imalatı olup aplik Hedef Aydınlatma’dan, tezgah mermeri Stoneline’dan, aksesuarla­r Chakra’dan alınmış.
İkiz aynalar Cisa Metal, lavabo dolabı Lonca Ahşap imalatı olup aplik Hedef Aydınlatma’dan, tezgah mermeri Stoneline’dan, aksesuarla­r Chakra’dan alınmış.
 ??  ??
 ??  ?? Meşe yatak başı, komodinler, ayakucu pufu ve dinlenme koltuğu Lonca Ahşap’a yaptırılmı­ş. Yatak örtüsü Layla Dekorasyon’dan, başucu lambaları Zara Home’dan, Design By Us marka cam duvar aplikleri Diseno’dan, çalışma masası Studio Fav’dan alınmış. İki kitaplık arasındaki resim İbrahim Safi’ye ait bir eser.
Meşe yatak başı, komodinler, ayakucu pufu ve dinlenme koltuğu Lonca Ahşap’a yaptırılmı­ş. Yatak örtüsü Layla Dekorasyon’dan, başucu lambaları Zara Home’dan, Design By Us marka cam duvar aplikleri Diseno’dan, çalışma masası Studio Fav’dan alınmış. İki kitaplık arasındaki resim İbrahim Safi’ye ait bir eser.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye