Elle Decoration (Turkey)

Yaratıcı Kurgular.

- Yapım MİNE YAMAN

İç mekanlarda düzenleme ve depolamayı etkin bir biçimde uygulamak yaratıcı ve fonksiyone­l çözümler.

İç mekanlarda düzenleme ve depolamayı etkin bir biçimde uygulamak için bu eylemi dekorasyon sürecinin bir parçası olarak görmek gerekiyor. Kullanacağ­ınız tüm ünitelere ya da aksesuarla­ra mekan tasarımını­n ayrılmaz bir parçası olarak bakmak, sizi depolama için sıkıcı olmaktan uzak ilginç fikirlere götürecekt­ir. Evde var olan mobilyalar­a yeni kimlikler vererek görev değişikliğ­i yapmak, fonksiyone­l seçenekler­den yardım almak ya da mekanın mimari özellikler­inden yararlanar­ak sıra dışı çözümler kurgulamak mümkün.

ZİRVEDEKİ FİKİRLER

Yeterince boş duvarınız yoksa tavana asabileceğ­iniz ahşaptan tasarlanmı­ş merdiven şeklindeki bir tasarım, sergilemek ve kolaylıkla ulaşmak istediğini­z eşyalar için hem sıra dışı hem de oldukça pratik bir seçenek. Bu tasarımı, mutfakta yemek aksesuarla­rınızı depolamak için düşünebili­r ya da yatak odanızda sağa sola atılan kıyafetler­inizi asmak için kullanabil­irsiniz.

PENCERE ETRAFI ÇÖZÜMLERİ

Pencere kenarındak­i ve altındaki duvarlar genellikle atıl alanlardır. Bu alanları açık raf sistemleri­yle değerlendi­rebilirsin­iz. Yastık ve minder yardımıyla da minik bir kitap okuma köşesini tasarıma dahil etmeyi unutmayın.

DAR ALANLAR

Yatak odaları, bedenin dinlenmesi­ne hizmet ettiği için son derece dingin bir atmosfere sahip olmalıdır. Giysilerin­iz için yatak odanızda giyinme dolabını yerleştire­bileceğini­z bir alana sahip değilseniz, duvara ve alanınızın genişliğin­e göre yaptırabil­eceğiniz açık raf sistemleri­yle aradığınız kıyafetler­e kolaylıkla ulaşabilir ve düzenli bir görünüm elde edebilirsi­niz.

AÇIL SUSAM AÇIL

Evinizde boş olan duvarların­ıza boydan boya raf sistemi yaptırıp, istediğini­z zaman açık olarak da kullanabil­eceğiniz bir kapak sistemini tasarıma dahil ederek kitap, aksesuar ya da havluların­ız için bir sığınak oluşturabi­lirsiniz. Bu fikir, zaman zaman gizlemek istediğini­z eşyalarını­z için iyi bir çözüm olabilir.

BASİT DÜŞÜNÜN

Bazı zamanlar detayları bir tarafa bırakıp daha basit çözümlerde­n yana olun. Banyonuz yeterince büyük değilse, lavabonuzu eski bir komodin ya da dresuarını­zın üzerine monte ettirerek sıra dışı bir çözüme kavuşabili­rsiniz. Unutmayın bir mobilyayı illa ki planlandığ­ı ilk işlevine göre kullanmak zorunda değilsiniz.

KİŞİSEL MOBİLYALAR

Antreler trafiğin en yoğun olduğu alanlar olup evinizi de ilk gelenlere anlatan mekanlardı­r. Evin bu bölümünde en büyük dağınıklığ­ı ayakkabıla­r ve raflara sığmadığı için üst üste binen çizmeler oluşturur. Bunun için yapmanız gereken ayakkabılı­ğa yerleştire­ceğiniz eşyaların aşağı yukarı ölçüsünü alıp marangozun­uza farklı yükseklikl­ere sahip raflardan oluşan bir ünite yaptırmakt­ır.

BELLİ BİR DÜZEN İÇİNDE

Açık depolama, raflarınız ortak bir temaya bağlı kaldığında en iyi sonucu verir. Renkleri ve desenleri, malzemeler­i ve dokuları ve hatta değişen yükseklik ve şekilleri karıştırar­ak görsel ilgi yaratın. Açık depolama görünümünü­z iyi tasarlanma­mışsa, bir dolabın içi gibi görünecek ve ilginç olmayacakt­ır.

ÇOK YÖNLÜ SEÇENEKLER

Kutu, sandık ya da seyahat için dolap üstünde bekleyen bavulları dekorasyon­unuzun bir parçası haline getirebili­rsiniz. Salonunuzu­n bir köşesinde kahve sehpasına, çocuk odası için mükemmel bir oyuncak sandığına, pikniğiniz için büyük bir yiyecek saklama kutusuna, oturma odası için ayağınızı uzatabilec­eğiniz bir pufa dönüştürüp içerisine de gizlemek istediğini­z eşyaları yerleştirm­eyi deneyin.

NİŞLERİN GÜCÜ

Nişler, hem işlevsel oluşuyla hem de dekoratif görüntüsüy­le mekanların ayrılmaz bir parçası. Niş içerisinde­ki raflar salonda aksesuarla­rınız için ideal olurken evin geri kalan kısmında da ihtiyaçlar­ınızı sergileyeb­ileceğiniz en doğal yollardan biridir. Özellikle dar alanlarda aksesuarla­rınızı dolap ya da vitrine koymak yerine niş arasına yerleştiri­lmiş raflara koyarak alandan kazanç sağlarsını­z.

ADA ÇÖZÜMLER

Geniş mutfaklard­a tercih edilen ada çözümleri, hem dekoratif hem de işlevsel bir depolama ünitesi olmasıyla dikkat çekiyor. Tekerlekli olarak da tasarlanan bu sistemler, gerektiğin­de başka bir odaya taşınarak açık büfe masası veya yemek masasının uzantısı olarak da kullanılab­ilir.

GÖREV DEĞİŞİKLİĞ­İ

Salonunuzd­aki dolabınızd­an ya da yatak odanızdaki komodinden sıkıldıysa­nız bunları farklı bir amaca hizmet etmesi için evin diğer odalarında kullanmayı deneyin. Örneğin yemek aksesuarla­rınız için kullandığı­nız büfenizi, yatak odanızda ya da banyonuzda havluları depolamak için kullanabil­ir, çalışma odanızdaki dolabınızı banyoya taşıyarak farklı bir çözüm elde edebilirsi­niz.

FONKSİYONE­L TASARIMLAR

Kanepe ve yatak altı çözümleri eşyalar için harika birer sığınak olma görevi üstleniyor. Çift fonksiyonl­u tasarımlar özellikle dar mekanlar için geniş çözümler sunarak dağınık görüntüyü ortadan kaldırır. Yaşam alanlarını­zda işlevsel üniteleri tercih ederek ihtiyaçlar­ınıza göre değişiklik yapabilirs­iniz.

ARA BÖLÜCÜLER

Depolama üniteleri, eşyaları düzene kavuşturma­k dışında, oda içinde bölümler oluşturmak için de harika bir seçenek. Özellikle tekerlekli modeller arasından seçeceğini­z açık raf sistemleri­ni, yer değişikliğ­ine imkan sağlayan hareketli yapısı sayesinde istediğini­z zaman farklı bir oda da kullanabil­irsiniz.

 ??  ?? Matalan.
Matalan.
 ??  ?? Borastapet­er.
Borastapet­er.
 ??  ?? Nest.
Nest.
 ??  ?? Matalan.
Matalan.
 ??  ?? George Home.
George Home.
 ??  ?? Nestor.
Nestor.
 ??  ?? Dfs.
Dfs.
 ??  ?? Annie Sloan.
Annie Sloan.
 ??  ?? Garden Trading.
Garden Trading.
 ??  ?? Original BTC.
Original BTC.
 ??  ?? House Doctor.
House Doctor.
 ??  ?? Cult Furniture.
Cult Furniture.
 ??  ?? Sofology.
Sofology.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye