Elle Decoration (Turkey)

Roche Bobois yeniden aramızda.

Fransızlar­ın tasarım ve dekorasyon gustosunu en iyi yansıtan, kökleri oldukça derine, geçmişi ise 1960’lı yıllara uzanan Roche Bobois uzun bir aradan sonra tekrar Türkiye’de!

- Yapım ESRA AYTEKİN

Fransızlar­ın tasarım ve dekorasyon gustosunu en iyi yansıtan markası Roche Bobois uzun bir aradan sonra tekrar Türkiye’de!

Fransızlar­ın gündelik yaşamın her detayını estetik, sanat, iyi tasarım, lezzetli yemek gibi temalar üzerinden ele aldıkları ‘art de vivre’ yani yaşama sanatı olarak özetledikl­eri bakış açısını en iyi yansıtan markalarda­n birisi Roche Bobois, uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye’de. İlk mağazasını Ankara’da ünlü mimar Emre Arolat imzası taşıyan Kuzu Effect adlı alışveriş merkezinde perde arkasında Enne’nin profesyone­l ekibi ve tecrübesi ile açan marka, yakın zamanda İstanbul’da açılacak showroom’u planlama aşamasında. Mah Jong, Bubble gibi çağdaş tasarım ikonlarına da sahip firmanın ürün kütüphanes­inde klasikten moderne uzanan, farklı stil arayışları­na yanıt veren koleksiyon­lar yer alıyor. Renk kullanımı konusunda cesur, malzeme seçimleri ve üretim teknikleri alanında her daim yenilikçi olan marka, çevre dostu üretimler konusunda da büyük yatırımlar­a sahip. Belli başlı tasarımcıl­arla, trend ve satış odaklı sıkıcı tasarımlar üretmek yerine her zaman yenilikçi ünlü tasarım maestrolar­ından genç tasarımcıl­ara uzanan farklı bakış açılarına sahip isimlerle çalışmayı tercih eden Roche Bobois’nın arşivi, tasarım meraklılar­ını heyecanlan­dıran çok sayıda mobilya ve aksesuara sahip. İnternet sitelerind­e sanal bir müze kurgulayan marka, 1960’dan günümüze tasarım gündemine yön veren üretimleri yakından inceleme olanağı sunuyor.

Stephen Burks, Marcel Wanders, Jean Paul Gaultier, Sacha Lakic, Ora Ito, Jean Nouvel, Hans Hopfer, Kenzo Takada gibi pek çok usta ismin imzasını taşıyan koleksiyon­ların yanı sıra Fransız yazar-sanatçı Jean Cocteau’nun çizimlerin­in yer aldığı aksesuar seçkisi de öne çıkan tasarımlar arasında.

Geçmişle bağ kuran ama diğer bir taraftan da zamanın ruhunu en iyi biçimde yakalayan yenilikler­i, klasikleri ve sanatla kurduğu sıkı ilişkileri ile Roche Bobois, Türkiye tasarım ve mobilya gündemine yepyeni bir soluk getiriyor.

SENENIN EN ÇOK ILGI GÖREN TASARIMLAR­INDAN BIRISI BUBBLE KANEPENIN BEJ PÜTÜRLÜ KUMAŞ ILE KAPLI VERSIYONU.

 ??  ?? Roche Bobois’nın tüm dünyada en çok satan tasarımı Missoni kumaş kaplı Mah Jong oturma birimi.
Roche Bobois’nın tüm dünyada en çok satan tasarımı Missoni kumaş kaplı Mah Jong oturma birimi.
 ??  ?? Kateryna Sokolova tasarımı Bilboquet sehpalar.
Massimo Zaniboni & Paola Bonazzi tasarımı Boheme sandalye.
Kateryna Sokolova tasarımı Bilboquet sehpalar. Massimo Zaniboni & Paola Bonazzi tasarımı Boheme sandalye.
 ??  ??
 ??  ?? SAChA LAkiC tAsArımı Bubble serisi.
SAChA LAkiC tAsArımı Bubble serisi.
 ??  ?? Hans Hopfer imzalı Mah Jong’un dış mekan versiyonu.
Hans Hopfer imzalı Mah Jong’un dış mekan versiyonu.
 ??  ?? ElDE Dokunmuş, ipEk Yumi hAlı.
ElDE Dokunmuş, ipEk Yumi hAlı.
 ??  ?? StuDio JuAm tAsArımı ShArk mAsA.
StuDio JuAm tAsArımı ShArk mAsA.
 ??  ?? Bruno Moinard tasarımı Rio Ipanema masa.
Bruno Moinard tasarımı Rio Ipanema masa.
 ??  ?? İç ve dış mekan kullanımla­rına uygun Mosaica sehpalar.
İç ve dış mekan kullanımla­rına uygun Mosaica sehpalar.
 ??  ?? 2021 koleksiyon­undan Sira koltuk.
2021 koleksiyon­undan Sira koltuk.
 ??  ?? Negresco AyDınlAtmA.
Negresco AyDınlAtmA.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye