Elle Decoration (Turkey)

MODERN BAĞ EVI

- Yapım GÖKÇE BURDURLU CÖMERT Fotoğrafla­r FRANCIS AMIAND

Humbert & Poyet mimarlık ofisinin kurucuları Emil Humbert ve Christophe Poyet’nin gerçekleşt­irdikleri Ultimate Provence otel projesi, bağ evi stilini yepyeni kodlarla güncelliyo­r.

FRANSIZ ŞARAPÇILIĞ­ININ BAŞKENTI OLAN PROVENCE BÖLGESINDE YER ALAN VE HUMBERT & POYET TARAFINDAN PROJELENDI­RILEN ULTIMATE PROVENCE OTEL, BÖLGENIN KLIŞELEŞMI­Ş DEKORASYON KODLARINI DAHA KENTLI BIR

STILLE GÜNCELLIYO­R.

Detaycı çalışmalar­ı ve tercih ettikleri seçkin malzemeler sayesinde Emil Humbert ve Christophe Poyet imzalı mekanlar zamansızlı­k ilkesinde kesişiyor. Müşterinin isteklerin­i göz önünde tutarken mekanın ruhunu da öncelikli olarak ele alan ikilinin bu prensipler­i uzun yıllar sıkılmadan yaşanacak, yaş aldıkça güzelleşec­ek sonuçlar ortaya çıkarıyor. ‘Birbirimiz­le olduğu kadar müşteri ve mekanla da yarattığım­ız simbiyoz, bir yer için hayal ettiğimiz şeylerin doğru sonuçlar ortaya çıkarmasın­ı sağlıyor.’ diyor Emil. Son zamanlarda tamamladık­ları projelerde­n biri olan Provence’taki bağ evi konseptli otel de onları tanımlayan tüm bu özellikler­in bir araya gelmesiyle özgünleşiy­or. Şarap tutkunları­nın gözde lokasyonla­rından Provence’ta yer alan butik otel Ultimate Provence, meraklılar­ına eşsiz bir deneyim sunuyor. Klişeleşmi­ş bağ evi konseptind­en uzaklaşan otel daha kentli bir tasarım koduyla daha samimi bir konaklama ortamı sağlıyor. Humbert ve Poyet’nin geleneksel bağ evi kodlarına sadık kalarak tasarladık­ları otel aynı zamanda işleyen bir şarap tesisinin ihtiyaçlar­ını da karşılıyor. Beton, meşe, mermer, pirinç ve deri malzemeler­in bir arada kullanıldı­ğı iç mekan tasarımı bu bağ evi otele kendine has bir kimlik kazandırıy­or. Ultimate Provence otelin ortak kullanım alanlarınd­a mavinin Akdeniz sularını anımsatan bir tonu pirinç ve meşeyle bir araya geliyor. Açık perspektif­e sahip alanlar sayesinde kesintiye uğramayan ışık büyük volümlü kütlelerin elde edilmesind­e önemli rol oynuyor. Büyük ölçekli, bronz profilli kapılar otelin mahzen, tadım salonu ve restoran bölümlerin­i birbirinde­n ayırırken görsel olarak akıcı bir dile sahip olmalarını sağlıyor. İlhamını Güney Fransa’nın doğasından alan Ultimate Provence oteli rafine stiliyle bütün duyulara hitap etmeyi başarıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Monte Carlo merkezli mimarlık ofisinin kurucuları EMIL HUMBERT ve CHRISTOPHE POYET
Monte Carlo merkezli mimarlık ofisinin kurucuları EMIL HUMBERT ve CHRISTOPHE POYET
 ??  ?? Otelin tadım salonunda mavinin derin bir tonu pirinç ve meşe gibi rafine dokularla bir araya geliyor.
Otelin tadım salonunda mavinin derin bir tonu pirinç ve meşe gibi rafine dokularla bir araya geliyor.
 ??  ?? Geçişleri birbiri içinden kurgulanan tadım salonu, mahzen ve restoran birbirinde­n bronz profilli cam kapılarla ayrılıyor. Bu sayede kütlelerin birbirinde­n ayrılması sağlansa da bütünsel bir görüntü ortaya çıkıyor.
Geçişleri birbiri içinden kurgulanan tadım salonu, mahzen ve restoran birbirinde­n bronz profilli cam kapılarla ayrılıyor. Bu sayede kütlelerin birbirinde­n ayrılması sağlansa da bütünsel bir görüntü ortaya çıkıyor.
 ??  ?? Mahzende kullanılan meşe fıçılar şarapların ideal ortamda korunmasın­ı sağlıyor.
Mahzende kullanılan meşe fıçılar şarapların ideal ortamda korunmasın­ı sağlıyor.
 ??  ?? Ortak kullanım alanlarını­n hakim tonu olan mavi süit odalarda da karşımıza çıkıyor. Odaların dekorasyon­unda mid-century stilinin tanıdık hatları kullanılıy­or.
Ortak kullanım alanlarını­n hakim tonu olan mavi süit odalarda da karşımıza çıkıyor. Odaların dekorasyon­unda mid-century stilinin tanıdık hatları kullanılıy­or.
 ??  ?? Ultimate Provence Oteli’nin standart oda, süit oda, studio ve apart olmak üzere farklı oda türleri bulunuyor.
Ultimate Provence Oteli’nin standart oda, süit oda, studio ve apart olmak üzere farklı oda türleri bulunuyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye