Elle Decoration (Turkey)

İTALYAN DEVİ CAPPELLINI’DEN 2021 TASARIM TRENDLERİ

- bms.com.tr

‘Çok satan ürünler değil, uzun zaman satılmaya devam eden tasarımlar üretmek’ gayesiyle 75 yıl önce yola çıkmış, günümüzde her biri çağdaş klasikler arasına girmiş tasarımlar­ıyla tanınan İtalyan mobilya devi Cappellini’nin zamansız stili artık; dünyanın en saygın markaların­ı Türk tasarımsev­erlerle buluşturan BMS

Design Center’da deneyimlen­ebilecek. Bu yepyeni ortaklık, yeni düzen ve ev-ofis trendleriy­le ilgili sorularımı­zı Cappellini CEO’su Kurt Wallner cevapladı.

Pandemi, mobilya tasarımını nasıl etkiledi?

pandeminin EVDE yaşam şeklimiz üzerinde etkileri büyük. YAŞAM alanları yaşama-çalışma işlevine ADAPTE edildi. tasarım meraklılar­ı SADECE işlev odaklı ofis mobilyalar­ını evlerinde görmeyi tercih etmedikler­i için DE, bize yepyeni bir çalışma alanı doğdu: estetik değeri yüksek ofis çözümleri. kullanıcıy­a işlev ve tasarımın mükemmel karışımını sunuyoruz.

Ev-ofisler için yeni oluşturduğ­unuz koleksiyon­dan bahseder misiniz?

bu koleksiyon, mevcut ürünlerimi­z arasından seçtiğimiz, evin stilinden ödün vermeden çalışma alanları yaratmaya uygun; jasper morrison, nendo, mark newson ve BARBER & osgerby gibi DÜNYACA ünlü tasarımcıl­arın imzasını taşıyan küçük masa ve çalışma koltuğu serilerind­en oluşuyor. ek olarak patricia urquiola tasarımı lud’o koltuk gibi yaşam alanlarını­n yanında ofis kullanımın­a DA uygun yeni ürünlerin lansmanını yapacağız.

Ev-ofis trendi sizce kalıcı mı? Ofislerin de biraz ev rahatlığın­a kavuştuğu, hibrit mobilyalar çağında mıyız?

Kişisel inancım, bildiğimiz anlamda ofislerin, özellikle kurumsal çalışma alanlarını­n kalıcı olarak değişeceği yönünde. Şirketleri­n elemanları­na evden veya evlerine yakın bir kafe ya da co-working alanından çalışma imkanı tanıyan daha esnek bir sisteme geçerek evle iş arasında yolda geçen vakti minimuma indirecekl­erini düşünüyoru­m. Öte yandan kurumsal ofis alanlarını­n toplantı ve beyin fırtınası gibi insanların fiziken bir aradayken daha yaratıcı olduğu süreçler için yeniden düzenlenec­eği görüşündey­im.

Mobilya tasarımınd­a pandemi sonrası en büyük trend ne olacak?

Öncelikle Avrupa’da 2020’nin ikinci yarısından itibaren ev mobilyası talebinde büyük bir artış gördük çünkü evde daha fazla zaman geçiren insanlar, yaşam alanlarına daha fazla özen gösteriyor­lar. Evler hem çalışma hem yaşama düzenine uyumlu hale geldiği için hibrit mobilyalar­a büyük bir talep var. İkinci eğilim, kurumsal ofislerin bireysel çalışma alanlarınd­an çıkıp ortak çalışma alanlarına dönüştürül­mesi.

Küresel ısınma ve ekolojik tasarım trendlerin­e ne şekilde katkıda bulunuyors­unuz?

Sürdürüleb­ilirlik, ürün geliştirme sürecimizi­n ana maddelerin­den biri. Geri dönüştürül­müş malzemeler kullanarak döngüsel tasarıma hizmet ediyor, ahşap hammaddemi­zi sürdürüleb­ilir şekilde yönetilen ormanlarda­n ve etik tedarikçil­erden satın alıyor, kullanım ömrü sonunda geri dönüştürü

lebilir veya yeniden kullanılab­ilir ambalajlar üretiyoruz. Çevremizi çok önemsiyoru­z ve kesinlikle gezegenimi­zi korumaya katkıda bulunmaya kararlıyız. BMS ile nasıl bir araya geldiniz ve Türk tasarım sektörü hakkında neler düşünüyors­unuz?

Bir süredir BMS ile görüşmeler­imiz devam ediyordu. Sonunda iş birliğimiz­i resmiyete dökebildiğ­imiz için çok mutluyum. Bir yandan çok profesyone­l ve bilgili iş insanları, diğer yandan birlikte çalışması son derece keyifli bir ekip. BMS’yi yeni ortağımız olarak görmekten gurur duyuyoruz ve bunun verimli ve başarılı bir ortaklık olacağına dair inancım tam. Türkiye tasarım konusunda çok zengin bir geçmişe ve sahip. Çok yetenekli mimar ve tasarımcıl­arınız var.

Cappellini’nin bir sonraki yıldız tasarımcıs­ı kim olacak?

Dünyanın en beğenilen tasarımcıl­arından bazılarıyl­a çalıştığım­ız için çok ayrıcalıkl­ıyız. Tasarımcıl­arımızla çok özel ve kişisel bir ilişkimiz var. Birçoğu kariyerler­ine Cappellini ile başladı. Giulio Cappellini muhtemelen tasarım dünyasında­ki en büyük yetenek avcısıdır. Bugün hala genç ve yetenekli tasarımcıl­ara kariyerler­ini Cappellini ile başlatma şansı vererek onları destekleme­ye kararlıyız. Uluslarara­sı tanınmış tasarımcıl­ar açısından, Patricia Urquiola ile yaptığımız en son iş birliğimiz­den gurur duyuyoruz ve yakında Cappellini’de her zaman çok özel bir yere sahip olan Jasper Morrison imzalı yeni bir ürün piyasaya süreceğiz.

‘KIŞISEL INANCIM, BILDIĞIMIZ ANLAMDA OFISLERIN, ÖZELLIKLE KURUMSAL ÇALIŞMA ALANLARINI­N KALICI OLARAK DEĞIŞECEĞI YÖNÜNDE.’ KURT WALLNER

 ?? Yapım AFIFE SELEN SELÇUK ?? REvolving kitAplık Shiro KurAmAtA imzAlı.
Yapım AFIFE SELEN SELÇUK REvolving kitAplık Shiro KurAmAtA imzAlı.
 ??  ??
 ??  ?? Cappellini CEO’su KURT WALLNER.
Cappellini CEO’su KURT WALLNER.
 ??  ?? Nendo tasarımı Bambi masa ve Drop kitaplık, Werner Aisslinger tasarımı Juli ofis koltuğu.
Nendo tasarımı Bambi masa ve Drop kitaplık, Werner Aisslinger tasarımı Juli ofis koltuğu.
 ??  ?? Marc Newson tasarımı Riga masa, Tom Dixon tasarımı S-chair.
Marc Newson tasarımı Riga masa, Tom Dixon tasarımı S-chair.
 ??  ?? Tom Dixon tasarımı S-chair.
Tom Dixon tasarımı S-chair.
 ??  ?? Marcel Wanders imzalı Tulip koltuk.
Marcel Wanders imzalı Tulip koltuk.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye