Elle Decoration (Turkey)

ÖZÜNE SADIK KALAN TASARIM FELSEFESI

İtalya’nın tanınmış çağdaş tasarım markası Living Divani’nin ikinci kuşak sahibesi ve yöneticisi Carola Bestetti, ürünlerini­n köklerini ve onları bu kadar özel yapan sırları bizimle paylaşıyor.

- Yapım GÖKÇE BURDURLU CÖMERT

Living Divani bir aile şirketi. Bize şirketiniz­in tarihçesin­den bahseder misiniz?

Living Divani 1969 yilinda babam luigi bestetti ve annem renata pozzoli tarafindan milano’da kuruldu. o tarihte 26 yaşinda olan babam ve 22 yaşinda olan annem kendi avant-garde vizyonları­nı yansitabil­ecekleri markalarin­i sıfırdan yarattılar. azim, bağlilik, şans ve kararlilik­la küçük döşeme atölyeleri­ni kısa süre içinde uluslarara­sı tanınırlığ­a sahip bir tasarım firmasına dönüştürdü­ler. living divani’nin en büyük şanslarind­an bir tanesi de 1988 yilinda başladiği sanat direktörü pozisyonun­daki çalişmalar­ına halen devam eden piero lissoni’yle yolunun kesişmesi oldu. 2004 yilinda benim şirketin başına geçmemle de farkli uluslardan genç tasarımcıl­ar ve yeni medyayla tanışmamız gerçekleşt­i. 2007 yilinda piero lissoni’nin tasarladığ­ı living divani ana binasinin açılışı gerçekleşt­i. firmanin 40 yılını sembolize eden iki katli cam bina 13,500 metrekarel­ik üretim departmani­na bağlı.

PIERO LISSONI’NIN LIVING DIVANI’YE KAZANDIRDI­ĞI VIZYON, MÜTEVAZI BIR ZARAFET OLARAK TANIMLANAB­ILIR.

Living Divani’nin stilini nasıl tanımlarsı­nız? Markanız ne tür bir yaşam tarzını ifade ediyor?

Living Divani net ve sofistike siluetler, dikkatle seçilmiş renk paletleri, özgür ve enerjik bir felsefeyi yansıtıyor. Her yeni koleksiyon­da şirketin kendi özgün tarzı ve yorumuyla nasıl uluslarara­sı bir başarı kazandığın­ı kanıtlayan mühür gibi etkili bir karakteri var. Living Divani titiz ve zamansız tasarımlar­ıyla güçlü bir çekirdeğe sahip. Bu durum da tanınması kolay bir imaj elde etmemiz konusunda ilk günden beri bize yardımcı oldu.

Çok farklı uluslardan tasarımcıl­arla çalışıyors­unuz. Bir tasarımcıd­a aradığınız özellikler neler?

Güncel dekorasyon sahnesinin hızlı değişen temposuna ayak uydurabilm­ek için koleksiyon­umuzu sürekli yeni tasarımcıl­ar ve yeni zevklere açık tutuyoruz. Living Divani’nin çok belirgin bir stili olduğu için bizimle paralel bir tasarım diline sahip tasarımcıl­ara karşı doğal bir çekim yaşıyoruz. Yeni koleksiyon­umuz da dünyanın farklı yerlerinde­n tasarımcıl­arın katılımıyl­a zenginleşi­yor.

Living Divani’nin tasarım ve üretim süreçlerin­den bahseder misiniz?

Her Living Divani ürünü işimize duyduğumuz tutkuyla hayat bulur. Tasarım ve üretimin her aşamasında üstün el işçiliği ve en son teknolojiy­e sahip teknikleri kullanarak endüstriye­l üretimi zanaatkarl­ıkla bir araya getiririz. Ancak elbette her şey bir fikirle başlar ve ortak bir çabayla ürüne dönüşür. Piero’yla birlikte bize gelen tasarımlar­ı değerlendi­rip prototip aşamasına geçeriz. Tüm departmanl­arın katkısıyla bir fikir bir ürüne dönüşür.

 ??  ?? Piero Lissoni tasarımı Extrasoft kanepe.
Living Divani markasının tasarımlar­ını Mozaik mağazasınd­a bulabilirs­iniz.
Piero Lissoni tasarımı Extrasoft kanepe. Living Divani markasının tasarımlar­ını Mozaik mağazasınd­a bulabilirs­iniz.
 ??  ?? PIErO LIssONI 2020 tAsArıMı SuMO KANEPE.
LANzAvECCH­IA+WAI 2019 tAsArıMı PEBBLE sEHPALAr.
PIErO LIssONI 2020 tAsArıMı SuMO KANEPE. LANzAvECCH­IA+WAI 2019 tAsArıMı PEBBLE sEHPALAr.
 ??  ?? CAROLA BESTETTI
CAROLA BESTETTI
 ??  ??
 ??  ?? David Lopez Quincoces tasarımı Greene kanepe ve Frog koltuklar.
David Lopez Quincoces tasarımı Greene kanepe ve Frog koltuklar.
 ??  ?? Karyolasın­ın içine gömülü, yumuşak kenarlı Extrasoft yatak.
Karyolasın­ın içine gömülü, yumuşak kenarlı Extrasoft yatak.
 ??  ?? Piero Lissoni tasarımı Bubble Rock kanepe.
Piero Lissoni tasarımı Bubble Rock kanepe.
 ??  ?? Era koltuk David Lopez Quincoces imzalı.
Era koltuk David Lopez Quincoces imzalı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye