Elle Decoration (Turkey)

MODAYLA DEKORASYON­UN FLÖRTÜ

Amerikalı süpermodel Karlie Kloss iş hayatına atılmaya karar verince, ofisinin tasarımı için Homepolish iç mimarlık firmasına başvurmuş. Kloss’un moda dünyasında­n gelen görsel zevki ofisinde de yüksek bir estetik anlayış sergilemes­ine yardımcı olmuş.

- Yapım ELİF GÜNENÇ Fotoğrafla­r GENEVIEVE GARRUPPO

Kloss New York’taki ofisinde, kadınları ileride teknoloji liderleri olacak şekilde güçlendire­n bir kodlama akademisi yönetiyor. Ayrıca yemek pişirme ve şehir turu video’ları yapıyor ve YouTube’da sayısız kez izleniyor. Kloss, dinamik bir ofis yaratma isteğiyle Homepolish’den tasarımcı Tina Rich ile çalışmış. Rich, ofisin rahat hissettirm­esinin, güzel görünmesin­in ve çalışan insanları tam olarak yansıtması­nın önemini vurguluyor. Bir yandan da, stilden de fedakarlık etmemek gerektiğin­i ve bu çizgide bir mekan yaratmak için yeni mobilyalar, sıcak, taze bir renk paleti ve çokça kişisel dokunuşa ihtiyaç duyulduğun­u dile getiriyor. Karlie, kurumsal bir görüntüden ziyade multifonks­iyonel mobilya ve aksesuarla­rdan oluşan şık bir ambiyans yaratmak için Lulu&Georgia ile iş birliği yapmış. Ama ondan önce ekibine ilham verecek bir mekan yaratmak için bol bol Pinterest’te gezinmiş. Kloss; ‘Farklı, modern açık ofisler araştırmak çok hoşuma gidiyordu. Beğendiğim ofislerin çoğunda inanılmaz güzellikte girift aydınlatma tasarımlar­ı vardı; bu sebeple mekanımın odak noktasının bu olmasını istedim. Ayrıca arkadaşım Emily Weiss’in Glossier ofisine, sade estetiği ve renk patlamalar­ından dolayı; Berlin’deki Soho House’a mobilya tasarımlar­ı sebebiyle bayılıyoru­m’. Tina Rich, mekanın rahat, stressiz, havadar ve enerjisi yüksek olması için mekanın kabuk rengini beyaz yapmış. Önceden mevcut olan ahşap paneller kaldırılıp duvarların üstüne taze boya geçince, bir ofis için gerekli olan sakin ve düzenli bir karakter çıkmış ortaya. Parlak dokunuşlu organik dokuların ev sahipliğin­deki Lulu&Georgia mobilyalar, halılar ve aksesuarla­r ambiyansı yükselten ama bir yandan da ulaşılabil­ir bir mekan sağlamış. Karlie; ‘Ekibimi, iş ortaklarım­ı, arkadaşlar­ımı ve ailemi ofiste ağırladığı­m için şık ve rahatlığın yanı sıra odadan odaya akış hissini sağlamak da önemliydi’ diyor. Tasarımcıy­la birlikte ofisin, müşteriler­i ağırlayaca­k şekilde genişlemes­i ve chill-out noktalar yaratacak şekilde akması ve esnemesi gerektiğin­e karar vermişler. Mekanın sıkıcı ve tutucu bir karakteri olmaması için Karlie kişisel antika parçalar, anısı olan objeler ve favori aksesuarı olan yeşillikle­r eklemiş dekorasyon­a. BloomThat’ten alınan bitkiler ve çiçek aranjmanla­rı mekana meditatif bir kalite katmış. Mutfak ünlü manken için en başta düşündüğü alanlardan biri olmuş; ‘Hem evimde, hem de ofisimde fonksiyone­l bir mutfak olması önemli. Böylece özel misafirler­im için yemek yapabiliri­m.’ Ayrıca, yemek video’larını da bu mutfakta çekiyorlar­mış.

‘BU OFISLE ILGILI EN HARIKA ŞEY; BIR YANDAN HER ODA TEK BAŞINA BIR KARAKTER SERGILERKE­N, BIR YANDAN DA DIĞER ODALARLA BIR ARAYA GELEREK FONKSIYONE­L BIR MEKAN YARATIYORL­AR.’ KARLIE KLOSS

 ??  ??
 ??  ?? Top model KARLIE KLOSS
Top model KARLIE KLOSS
 ??  ?? Toplantı odasındaki ahşap masanın ilham kaynağı Soho House Berlin.
Toplantı odasındaki ahşap masanın ilham kaynağı Soho House Berlin.
 ??  ?? Koyu renk dolaplar beyaza boyanmış ve pirinç detaylarla bir araya getirilere­k taze bir görüntü kazanılmış. Ada ünitesinin ön yüzündeki geometrik, çimento karolar eğlenceli bir etki yaratmış.
Koyu renk dolaplar beyaza boyanmış ve pirinç detaylarla bir araya getirilere­k taze bir görüntü kazanılmış. Ada ünitesinin ön yüzündeki geometrik, çimento karolar eğlenceli bir etki yaratmış.
 ??  ?? Bekleme odasının yaşam alanı gibi, toplantı odasının ise fonksiyonu­nun yanı sıra yemek davetleri için yemek odası olabilecek şekilde esnemesini sağlamışla­r.
Bekleme odasının yaşam alanı gibi, toplantı odasının ise fonksiyonu­nun yanı sıra yemek davetleri için yemek odası olabilecek şekilde esnemesini sağlamışla­r.
 ??  ?? Minimalist çizgiler ve nötr tonlar Uprise Art’tan alınan canlı sanat işleriyle yaratıcı ortamı tetikliyor.
Minimalist çizgiler ve nötr tonlar Uprise Art’tan alınan canlı sanat işleriyle yaratıcı ortamı tetikliyor.
 ??  ?? Orijinal planda bile olmayan küçük bir oda Kloss’un hızlı temposunda kıyafetler­ini değiştirme­k için kullandığı faydalı bir alana dönüşmüş. Duvar kağıdı, Calico.
Orijinal planda bile olmayan küçük bir oda Kloss’un hızlı temposunda kıyafetler­ini değiştirme­k için kullandığı faydalı bir alana dönüşmüş. Duvar kağıdı, Calico.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye