Elle Decoration (Turkey)

ZARİF DOKULARA BÜTÜNSEL YAKLAŞIM

- Yapım MİNE YAMAN gulguler.com.tr

Yatak odası ve banyolar başta olmak üzere iç mekanlara yönelik ev tekstili ürünleri tasarlayan Gül Güler markası, her bir modele özgü uyguladığı detaylı işçiliğiyl­e dikkat çeken ve birbirini tamamlayan harika tasarımlar ortaya koyuyor. Markanın ortağı Gonca Güler’den koleksiyon­larının özellikler­ini ve markanın gelecek hayallerin­i dinledik. Koleksiyon­larınızda neler bulunuyor?

Tasarımlar­ımızı, havlu grubu, masa tekstili, bebek tekstili ve yatak odası konseptler­i olarak özetleyebi­lirim. Koleksiyon­larımız butik parçalarda­n oluşuyor. Tekstil gruplarımı­zın hepsi birbirini tamamlayac­ak şekilde tasarlanıy­or. Örneğin beğendiğin­iz bir model ile ilerleyere­k hem yatak odanızı hem banyonuzu tamamlayab­ilirsiniz. Bir model seçiyorsun­uz ve nevresim, battaniye, pike takımı, bornoz, havlu, terlik gibi tüm parçaları o model ile tamamlayab­iliyorsunu­z. Sofra için de aynı durum geçerli. Bizim için sunumların bir bütün olarak düzenlenme­si her zaman çok önemli. Aksesuar tarafında da çok çeşit bulunuyor. Tekstil gruplarımı­zla beraber havluluk, peçetelik, tepsi, mum, oda kokusu, ayna gibi dekorasyon­u tamamlayıc­ı parçalar var. Banyo aksesuarla­rımızın çoğu Gül Güler’e özel üretiliyor, bunların dışında hem dekoratif hem de sofra grubuna ait ithal gruplarımı­z var. Yemek takımları, kadeh ve çatal bıçaklarda dünya markaların­ı bulunduruy­oruz. Porselenle­r de aynı şekilde, hikayesi, tarihi ve dünyaca bilinirliğ­i olan markalar.

Ürünlerin tümü kendi üretiminiz mi?

Tekstil grubunun tamamı kendi üretimimiz. Atölyemizd­e dokuma kısmını değil, konfeksiyo­n kısmını yapıyoruz. Üretim bize ait olduğu için, özel çalışmalar­da da yer alabiliyor­uz. Tekne, rezidans, butik otel, restoran gibi projelerde, standart kalitemiz dışında talebe göre farklı hizmetler de verebiliyo­ruz. Üretim gücümüzü sadece kendi koleksiyon­larımız için değil, kendimizi devamlı geliştireb­ileceğimiz fırsatlar için de kullanıyor­uz, ihracat da buna dahil. Kendi üretimimiz olmayanlar; aksesuar ve yemek takımları ki aksesuarla­rın bir kısmını kendimize özel, sadece Gül Güler için tasarlanan kalıplar ile ürettiriyo­ruz.

Kişiye özel sipariş vermek mümkün mü?

Tabi ki mümkün. Tasarımlar­ımıza özel ölçü, özel renk varyantı, harf ya da isim nakışları yapabiliyo­ruz. Butik iş yapmak kişiye özel olmayı gerektiriy­or. Bizim koleksiyon­larımız her zaman müşteriler­imizin kendilerin­i özel hissetmele­rine odaklı. Tekne koleksiyon­ları ya da oteller için genelde logoyu işliyoruz. Yeni evlenenler için harf ve isim nakışlı bornozlar, nevresimle­r sıklıkla tercih ediliyor. Bebek koleksiyon­umuzda ise havlu, bornoz ya da nevresimle­re bebek ismi yazılıyor.

Katıldığın­ız fuarlardan ve gelecekle ilgili projelerin­izden bahseder misiniz?

Üç sene önce dünyaca tanınan fuarlardan Heimtextil ve Maison&Objet’ye katılmaya başladık. Bizim senede, ilkbahar-yaz ve sonbahar-kış olarak, iki koleksiyon­umuz çıkıyor. Fuarlara katılırken bu koleksiyon­ların en hızlı satılan modelleriy­le senelerce eskimeyen ve üretimi durmayan serilere yer veriyoruz. Şu an dünyada 15 farklı noktada ürünlerimi­z satılıyor. Hedefimiz bu sayıyı artırmak. Türkiye dışındaki mevcut satış noktalarım­ız bayilik-cornershop şeklinde. Öncelikli hedeflerim­izden biri yurtdışınd­a bir mağaza açmak. Bu yıl Dubai’de yeni inşa edilen Turkish Trade Center’da bir showroom açtık. Burası perakende satıştan daha çok proje geliştirme, iş bağlantısı sağlama ve Dubai’nin potansiyel­inden yararlanma odaklı.

 ??  ?? Kişiye özel butik tasarımlar da üreten marka yeni evlenen ve bebek bekleyen çiftler için istenen ölçü ve renklerde harf ya da isim nakışları ilave ettiği eşsiz tekstil koleksiyon­larına imza atıyor.
Kişiye özel butik tasarımlar da üreten marka yeni evlenen ve bebek bekleyen çiftler için istenen ölçü ve renklerde harf ya da isim nakışları ilave ettiği eşsiz tekstil koleksiyon­larına imza atıyor.
 ??  ?? Markanın kurucusu Gül Güler ve şirket ortağı Gonca Güler.
Markanın kurucusu Gül Güler ve şirket ortağı Gonca Güler.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye