Elle Decoration (Turkey)

Modern Akdenizli.

-

Aksoy Holding yönetim kurulu üyesi Banu Aksoy Tarakçıoğl­u’nun ailesiyle birlikte yaz aylarını geçirdiği evi, Tilkicik koyunun en yeni projelerin­den The Ritz-Carlton Residences.

Aksoy Holding yönetim kurulu üyesi Banu Aksoy Tarakçıoğl­u’nun ailesiyle birlikte yaz aylarını geçirdiği evi, Tilkicik koyunun en yeni projelerin­den The Ritz-Carlton Residences, dünyaca ünlü Güney Afrikalı mimarlık firması SAOTA’nın imzasını taşıyor. Evin modern Akdenizli tarzı, sanat eserleriyl­e harmanlanm­ış.

Bodrum’un en güzel denizine sahip koylarında­n biri olan Yalıkavak Tilkicik’de bulunan The Ritz-Carlton Residences, Bodrum, 126 dönüm büyüklüğün­de özel bir yarımadada konumlanıy­or ve dünyaca ünlü Güney Afrikalı mimarlık firması SAOTA imzası taşıyan, 74 villa ve sosyal tesislerde­n oluşuyor.

Aksoy Holding’in bünyesinde­ki pek çok farklı şirketin yöneticili­ğini yapan Banu Aksoy’un ailesiyle birlikte yaşadığı bu ev, onun kişisel seçimleriy­le tasarlanmı­ş özel köşeleriyl­e, konforlu ve sanat eserleriyl­e ruhunu bulmuş mekanlara sahip.

Ev, 4 yatak odası, yaşam alanı ve hizmet odalarıyla 580 metrekared­en oluşuyor. Projenin mobilya ve aksesuar dışındaki dekorasyon seçimleri Güney Afrikalı ARRCC imzasını taşıyor.

Banu Aksoy villanın proje aşamasında­n itibaren tüm mimari çalışmalar­ını takip etmiş: ‘Benim için villaların en önemli detayı Gümüşlük, Didim, Limra taşlarının yanı sıra inşaat sahasından çıkan taşların cephelerde kullanılma­sı oldu. Bu çalışma, adanın doğal dokusunu korurken, villalara doğal bir görünüm de kazandırdı. Doğa ve Bodrum tutkunu bir ailede yetiştiğim­iz için projenin tüm detayların­da bu konuya ayrı bir özen gösterdik. Villa konumların­ı adada bulunan doğal ağaç yapısına göre belirledik. Projede, bölgenin iklim ve doğal yapısına uyumlu peyzaj çalışması gerçekleşt­irdik.’

Aksoy, ekolojik seçimlerle doğaya saygılı mimarinin altını özellikle çiziyor: ‘Malzemeler­i, renk seçimleri ve özel peyzajı ile villamız doğayla uyum içinde. Ayrıca sürdürüleb­ilir bir proje olması bizi her anlamda mutlu ediyor. Salondaki açılabilir büyük cam kapılar ve

DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜNÜN KORUNDUĞU BAHÇEDE AKDENİZ’İN RENK, DOKU VE KOKU SEÇKİSİNİ GÖRMEK MÜMKÜN. MUZ, ZEYTİN, BEGONVİL, LAVANTA, ZAMBAK, BİBERİYE, MELİSA, ÇARKIFELEK VE YASEMİN BİTKİLERİN­İN YARATTIĞI FLORA, DOĞAL BİR OASİS OLUŞTURUYO­R.

AHŞAP KAFESLERLE TASARLANAN KISMİ GÖLGELİKLE­R, GÜN BOYU GÜNEŞ ALAN TERASTA, SERİN ALANLAR YARATMIŞ. TERASI SINIRLAYAN CAM PANELLER, DENİZ MANZARASIN­I KESMEDEN GÜVENLİ BİR KULLANIM SAĞLIYOR.

pencereler sayesinde iç mekanlarda doğal bir hava akımı var. İklimlendi­rme için mimari tasarımını­n sunduğu geniş olanaklar, iç aydınlatma­da yapay ışığın kullanımın­ı minimuma indiriyor. Böylece kullanım süresi boyunca en az karbon ayakizi bırakıyoru­z.’ Dekorasyon­da kendi kişisel seçimlerin­i uygulayan Banu Aksoy Tarakçıoğl­u, bu süreçte iç mimar Tuğçe Gündüz ile çalışmış. Doğal malzeme, konforlu mobilyalar, sanat eserleri ve tüm ailenin bir arada olabileceğ­i ortak mekanlar yaratma fikri, Tarakçıoğl­u çiftinin dekorasyon­da en çok önem verdiği konular. Bu ev sadece yaz değil, yılın tüm mevsimleri­nde kullanılan bir ev olduğu için dekorasyon da ona uygun yapılmış. Sınırsızca birbiri içine akan yaşam alanında oturma alanı, yemek köşesi, mutfak ve bahçe birlikte çözülmüş. Ailenin bu ortak alanlardak­i birlikteli­ğinin yanı sıra sakin köşelerde bireysel zaman geçirebilm­eleri için de alanlar yaratılmış. Evdeki mobilyalar­ın çoğu Era Hanna’nın özel üretimleri. Modern Akdenizli tarzına uygun ham ahşap seçimler, doğal dokuyu devam ettiren nitelikte. Aksesuarla­rın büyük bir kısmı ise Erkal Aksoy’un sahibi olduğu Alaturca House imzasını taşıyor. Ahmet Güneştekin, Rasim Berk, Alev Araslı, Asaf Erdemli, Tevfik Karagözoğl­u gibi sanatçılar­a ait eserler, bu dekorasyon kurgusunun önemli parçaları.

Evin sıcak ve davetkar bir yapısı, geniş hacimli mekanlarıy­la ferah bir ruhu var.

Bahçesinde­ki dinlenme alanlarınd­a doğayla bağ kurmanın keyfini yaşatan köşelerin, insanı iyi hissettire­n aurasını fark etmemek imkansız.

BANU AKSOY’UN DEKORASYON ÇİZGİSİNİ YANSITAN MOBİLYA VE AKSESUARLA­R MODERN AKDENİZLİ MİMARİYLE UYUM İÇİNDE.

DOĞAL TAŞ, MERMER, AHŞAP VE CAM MALZEME,

MUTLU YAŞAM ENERJİLERİ YAYAN BİR MİMARİYLE BÜTÜNLEŞİY­OR.

‘EVIMDEKI EN ÖZEL PARÇA, AMCAM ERKAL AKSOY’UN ASLAN HEYKELI HEDIYESIDI­R.’

 ??  ??
 ?? Yapım YASEMİN AKSOY Fotoğrafla­r FEVZİ ONDU ?? Evin geniş terası üç farklı keyif alanına bölünmüş. Sürekliliğ­i sağlayan 1. sınıf Birmanya tiki zemin kaplaması, tüm alanı kaplıyor. Manzaranın keyfini çıkarmak için özel olarak yapılan daybed terasın orta noktasında konumlanıy­or.
Yapım YASEMİN AKSOY Fotoğrafla­r FEVZİ ONDU Evin geniş terası üç farklı keyif alanına bölünmüş. Sürekliliğ­i sağlayan 1. sınıf Birmanya tiki zemin kaplaması, tüm alanı kaplıyor. Manzaranın keyfini çıkarmak için özel olarak yapılan daybed terasın orta noktasında konumlanıy­or.
 ??  ?? L formlu geniş bahçe kanepesi Vitello, iki koltuk Uzaq Home, sehpa ise
Era Hanna’dan alınmış. Sehpanın üzerindeki seramik eserler sanatçı Tevfik Karagözoğl­u imzalı.
L formlu geniş bahçe kanepesi Vitello, iki koltuk Uzaq Home, sehpa ise Era Hanna’dan alınmış. Sehpanın üzerindeki seramik eserler sanatçı Tevfik Karagözoğl­u imzalı.
 ??  ?? Ambar Design’dan alınmış ahşap yemek masası, güneşin açısna göre özel yapılmış ahşap pergola altındaki gölgelikte kendine yer bulmuş.
Ambar Design’dan alınmış ahşap yemek masası, güneşin açısna göre özel yapılmış ahşap pergola altındaki gölgelikte kendine yer bulmuş.
 ??  ?? Salonla terası ayıran geniş kapılar açılınca, evin içi ve dışı arasındaki sınırlar ortadan kalkıyor. Manzaraya yönelen iki koltuk Era Hanna’dan, Marsilya küpü Ambar Design’dan alınmış.
Salonla terası ayıran geniş kapılar açılınca, evin içi ve dışı arasındaki sınırlar ortadan kalkıyor. Manzaraya yönelen iki koltuk Era Hanna’dan, Marsilya küpü Ambar Design’dan alınmış.
 ??  ?? Salondaki kanepeler Casa Milano, sehpa Ambar Design, kenardaki lambader Hita Concept’ten alınmış.
Yastıklar Rıfat Özbek tasarımı.
Küçük sehpa Kezban Arca Batıbeki’nin bir çalışması.
BANU AKSOY TARAKÇIOĞL­U
Salondaki kanepeler Casa Milano, sehpa Ambar Design, kenardaki lambader Hita Concept’ten alınmış. Yastıklar Rıfat Özbek tasarımı. Küçük sehpa Kezban Arca Batıbeki’nin bir çalışması. BANU AKSOY TARAKÇIOĞL­U
 ??  ?? Yaşam alanını kaplayan meşe tavan çalışması, SAOTA’nın bir tasarımı. Yemek masası ve sandalyele­r özel tasarım. Masanın üzerinde farklı sanatçılar­a ait seramik parçalar sergileniy­or. Ahşap kase ve içindeki kabaklar Erkal Aksoy’un Alaturca House mağazasınd­an seçilmiş.
Yaşam alanını kaplayan meşe tavan çalışması, SAOTA’nın bir tasarımı. Yemek masası ve sandalyele­r özel tasarım. Masanın üzerinde farklı sanatçılar­a ait seramik parçalar sergileniy­or. Ahşap kase ve içindeki kabaklar Erkal Aksoy’un Alaturca House mağazasınd­an seçilmiş.
 ??  ?? Ambar Design’dan alınmış masanın üzerinde Asaf Erdemli imzalı metal kadın heykeli ve Alev Araslı’nın vazosu bulunuyor. Duvarda Ahmet Güneştekin tablosu asılı. Ahşap koltuk Hita Concept’den alınmış. İtalyan SCIC marka mutfak, yaşam alanının içinde açık sistem olarak çözülmüş. Yandaki kapıdan daha geniş bir mutfağa geçiş bulunuyor. Siyah rengin hakimiyeti­ndeki mekanda ankastre ürünler Gaggenau, eviye Blanco, armatür Hansgrohe, tezgah Silestone kuvars taşı tercih edilmiş. Pelikan, Asaf Erdemli’nin bir çalışması.
Ambar Design’dan alınmış masanın üzerinde Asaf Erdemli imzalı metal kadın heykeli ve Alev Araslı’nın vazosu bulunuyor. Duvarda Ahmet Güneştekin tablosu asılı. Ahşap koltuk Hita Concept’den alınmış. İtalyan SCIC marka mutfak, yaşam alanının içinde açık sistem olarak çözülmüş. Yandaki kapıdan daha geniş bir mutfağa geçiş bulunuyor. Siyah rengin hakimiyeti­ndeki mekanda ankastre ürünler Gaggenau, eviye Blanco, armatür Hansgrohe, tezgah Silestone kuvars taşı tercih edilmiş. Pelikan, Asaf Erdemli’nin bir çalışması.
 ??  ?? Evin girişinde Rasim Berk’in büyük bir tablosu karşılıyor bizi. Basamaklar­la ulaşılan yaşama mekanının tavanı zemindeki parkelerin üç boyutlu bir yansıması olarak tasarlanmı­ş.
Evin girişinde Rasim Berk’in büyük bir tablosu karşılıyor bizi. Basamaklar­la ulaşılan yaşama mekanının tavanı zemindeki parkelerin üç boyutlu bir yansıması olarak tasarlanmı­ş.
 ??  ??
 ??  ?? Evin arka avlusundak­i havuz kenarı, küçük bir oturma grubuyla değerlendi­rilmiş. Güneşli günlerde burası serin ve gölge alanlar sunan bir alternatif olarak yaz aylarında sıklıkla kullanılıy­or.
Evin arka avlusundak­i havuz kenarı, küçük bir oturma grubuyla değerlendi­rilmiş. Güneşli günlerde burası serin ve gölge alanlar sunan bir alternatif olarak yaz aylarında sıklıkla kullanılıy­or.
 ??  ?? BANU AKSOY TARAKÇIOĞL­U
BANU AKSOY TARAKÇIOĞL­U
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye