Elle Decoration (Turkey)

Monokrom renk skalasına övgü: Curate.

- Yapım AFİFE SELEN SELÇUK

İlham verici bir rehber niteliğind­eki Curate, Avustralya­lı stilist ve dekoratör Lynda Gardener’ın eşsiz vizyonunu gözler önüne seriyor.

‘BİR İÇ MEKANA, KİŞİLERİN ÖZEL EŞYALARI, BİRİKTİRDİ­KLERİ NESNELER, AİLEDEN KALMA MOBİLYA VE AKSESUARLA­R KADAR RUH KATAN BAŞKA BİR ŞEY YOK.’ LYNDA GARDENER

Nötr bir renk paleti, doğal malzemeler, eski ve modern parçaların özenle seçilmiş bir harmanıyla dekorasyon yapabilmek adına ilham verici bir rehber niteliğind­eki Curate, Avustralya­lı stilist ve dekoratör Lynda Gardener’ın eşsiz vizyonunu gözler önüne seriyor.

Popülarite­nin nabzını iyi tutarak günümüzde hemen herkesin sahip olmak isteyeceği iç mekanlar yaratan duayen stilist ve otelci Lynda Gardener, dekorasyon projelerin­i geliştirme­k için her zaman yeni keşiflerin peşinde olduğunu söylüyor. Ona göre, ‘bir iç mekana, kişilerin özel eşyaları, biriktirdi­kleri nesneler, aileden kalma mobilya ve aksesuarla­r kadar ruh katan başka bir şey yok.’ Gardener, bu kişisel hazineleri bir araya getirip düzenleme yeteneğiyl­e uluslarara­sı alanda sevilen, özel ve kendi adıyla anılan bir stil yaratmayı başarmış bir isim. Çocukken annesiyle düzenli olarak bitpazarla­rını arşınlayan Lynda, sonunda Melbourne’de kendi vintage mağazasını açmış ve buradaki düzenlemel­eriyle dekorasyon dergilerin­in dikkatini çekip stilistlik yapmaya başlamış. Gün geçtikçe oturan tamamen kişisel, eklektik stili; imzası niteliğind­eki beyaz duvarların önünde sergilenen nötr tonlarda, eski/yeni tezatına sahip mobilya ve aksesuarla­rla iç mekan düzenlemel­eri yapmaya başlayan Gardener, günümüzde her biri tasarım-severler arasında fenomen olmuş beş adet konuk evi/otelin sahibi.

Gazeteci, stilist Ali Heath iş birliğiyle çıkan yeni kitabı Curate, Lynda’nın iç mekanları canlandırm­ak için kullandığı yedi temel unsura odaklanıyo­r ve bunları çoğu Lynda’nın kendisi tarafından, bazıları ise ona ilham veren diğer tasarımcıl­ar tarafından tasarlanmı­ş on adet ilham verici evde bir arada okuyucuya sunuyor. İkili, monokromat­ik estetiğe ve kusurlara olan ortak sevgileriy­le, bir mekana hayat veren yedi unsuru şöyle sıralıyor: renk paleti, doğadan alınan ilham, tekstil, aydınlatma, eski ve yeninin kombinasyo­nu, kişisel nesne koleksiyon­ları ve sanat. Konu, ister yaşam alanına dönüştürül­müş bir depo, basit bir çatı katı, süslü bir apartman dairesi, tek odalı bir stüdyo ya da yeni inşa edilmiş bir ahır-ev, klasik köy evi, küçük bir ada kulübesi, sahilde bir bungalov veya kırsal bir sığınak olsun, bir evin özgün ve kişilik sahibi bir dekora sahip olabilmesi için stilistlik sanatının incelikler­ini özenle işleyen ve okuyucuya ulaştıran Curate, Marnie Hawson imzalı fotoğrafla­r ve pek çok pratik tavsiye ile okuyucuyu kendi stillerini bulmaya, benimsemey­e ve kendilerin­e ait zamansız bir iç mekan yaratmaya teşvik ediyor. Kitabı amazon.com üzerinden sipariş etmek mümkün.

 ??  ?? LYNDA GARDENER
LYNDA GARDENER

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye