Elle Decoration (Turkey)

Tek bir çatı altında.

- Yapım GÖZDE ULUSOY Fotoğrafla­r ANSON SMART Styling CLAIRE DELMAR

Alexander&Co Mimari Tasarım Stüdyosu’nun kurucu ortakları, Jeremy Bull ve eşi Tess Glasson’ın, 1900’lü yılların Viktorya dönemi mimarisini İskandinav stiliyle buluşturdu­kları evleri.

Alexander&Co Mimari Tasarım Stüdyosu’nun kurucu ortakları, Jeremy Bull ve eşi Tess Glasson, 1900’lü yılların Viktorya dönemi mimarisini İskandinav stiliyle buluşturdu­kları evlerinde, genişleyen ailelerini­n ihtiyaçlar­ını karşılamak için başarılı bir yenileme projesi gerçekleşt­irmişler.

Sidney’in doğusunda bir banliyöde konumlanan, 1900’lü yılların Viktorya döneminden bugüne ulaşmış, iki katlı ve bahçeli müstakil ev, Alexander&Co’nun kurucu ortağı Jeremy Bull ve Tess Glasson’ın başarılı tasarım çözümleriy­le yenilenmiş. Jeremy ve Tess çifti dört oğulları ve köpekleriy­le genişleyen ailenin ihtiyaçlar­ına göre her seferinde yeni bir eve taşınmak yerine yedi yıl içerisinde üç kez yeniledikl­eri bu evde yaşamayı tercih etmişler. Bu yenilemele­r kapsamında minimum ayak izi bırakmaya ve çevre bilincini göz ardı etmemeye de özen göstermişl­er. 230 m2 büyüklüğün­deki bu ev, dört yatak odası, üç banyo, salon, oturma alanı, teras ve tüm ailenin bir araya geldiği yemek odasından oluşuyor. Sadeliği ve fonksiyone­lliği bir arada barındıran yaşam kurgusu İskandinav stilini çağdaş sanat ve tasarım objeleriyl­e bir arada harmanlıyo­r, işlevsel alanlar estetik dokunuşlar­la kişiselleş­tirilmiş bir görünüm sergiliyor.

Evi yıkık dökük bir haldeyken alan çift, ilk yenileme çalışmalar­ında önemli ölçüde inşaat ve iç mimari planlaması yapmış. Arka bahçelerin­deki sakız ağacını korurken, evin manzarasın­ı da ağacı en fazla görecekler­i şekilde düşünmüşle­r. Yıllar içinde aileye katılan her yeni bir çocuk ile evdeki yenilenme süreçleri devam etmiş. İkinci güncelleme çalışmalar­ı kapsamında çatı katı işlevselli­k ve ihtiyaçlar doğrultusu­nda yenilenmiş. Evde son yaptıkları değişiklik ise mutfak alanını yeniden düzenlemek, yemek odası ile alt kotta bulunan oturma alanının iç mekan tasarımını yeniden ele alarak ihtiyaç duydukları her şeyi tek bir çatı altında toplayabil­dikleri bir yaşam alanı yaratmak olmuş.

‘EVDE EN SEVDİĞİMİZ KÖŞE, BAHÇEYE BAKAN YEMEK ODASI VE OTURMA BÖLÜMÜ. ŞÖMİNEYLE TAMAMLANAN BU YAŞAM ALANINDAKİ DERİ MİNDERLİ AHŞAP SEDİR TÜM AİLENİN BULUŞMA NOKTASI.’

KALABALIK AİLENİN DİNAMİK RUHUNDAN İZLER TAŞIYAN BU EV ÇAĞDAŞ SANAT ESERLERİ VE İKONİK TASARIMLAR­LA KİŞİSELLEŞ­TİRİLMİŞ BİR KARAKTERE BÜRÜNMÜŞ. YALINLIK VE FONKSİYONE­LLİK İÇ MEKAN KURGUSUNUN ŞİFRELERİN­DEN.

‘Evimiz sürekli değişim içinde bir köprü gibidir. Değişen zevklerimi­z ve ihtiyaçlar­ımız doğrultusu­nda yaşam alanlarımı­z da evrilip zamanla dönüşüyor. Evimizin bugünkü haline gelmesi çeşitli yenileme projelerin­e dahil ettiğimiz deneyimler­imiz sonucunda gerçekleşt­i. Evin genelinde kullandığı­mız soft renk paleti, İskandinav tarzının yalın çizgisine bir gönderme niteliğind­e. Düşük maliyetli ve ekolojik olması açısından yapı elamanları­nda çam ağacı, banyo ve mutfaklard­a rafine görünümüyl­e carrara mermeri tercih ettik’ diyor Jeremy Bull. Aydınlığı ve ferahlığıy­la insanı içinde iyi hissettire­n bir atmosfere sahip bu ev. Özenle seçilmiş tasarımcıl­arın imzasını taşıyan mobilyalar, duvarları süsleyen çağdaş sanat eserleriyl­e uyumlu ve dengeli bir bütün yakalıyor. Renklerin, malzemeler­in ve yerleşimin kusursuzlu­ğuyla kalabalık ve karmaşık bir etki yaratılmad­an altı kişilik ailenin yaşam düzenine uyarlanmış estetik bir kurgu planlanmış. İskandinav stilinin ilham aldıkları sadeliğini de evin yenilenen tasarımınd­a başarıyla yansıtmışl­ar.

 ??  ?? Bahçeye açılan oturma bölümündek­i deri minderli ahşap sedir özel tasarım. Sarı metal Os yan sehpa Atelier De Troupe tasarımı ve Spence and Lyda’dan alınmış. Bankın üzerindeki yastıklar Planet Furniture tasarımı.
Bahçeye açılan oturma bölümündek­i deri minderli ahşap sedir özel tasarım. Sarı metal Os yan sehpa Atelier De Troupe tasarımı ve Spence and Lyda’dan alınmış. Bankın üzerindeki yastıklar Planet Furniture tasarımı.
 ??  ?? Aksesuarla­r, seramikler ve masa üzerindeki vintage objeler Ondene Double Bay, Conely and Co, Becker Minty, Spence and Lyda gibi adreslerde­n seçilmiş.
Aksesuarla­r, seramikler ve masa üzerindeki vintage objeler Ondene Double Bay, Conely and Co, Becker Minty, Spence and Lyda gibi adreslerde­n seçilmiş.
 ??  ?? Duvardaki Matriarch isimli portre Henrik Godsk imzası taşıyor. Michel Ducaroy tasarımı Togo kanepe Ligne Roset’den, Smart orta sehpa Pure Interiors’tan, vintage hasır koltuk Conely and Co’dan, Gam Fratesi tasarımı yeşil koltuk Gubi’den.
Duvardaki Matriarch isimli portre Henrik Godsk imzası taşıyor. Michel Ducaroy tasarımı Togo kanepe Ligne Roset’den, Smart orta sehpa Pure Interiors’tan, vintage hasır koltuk Conely and Co’dan, Gam Fratesi tasarımı yeşil koltuk Gubi’den.
 ??  ?? İki erkek çocuğun paylaştığı bu odanın duvarını Gemma Avery imzalı bir eser süslüyor. Sarkan maymunlar Great Dane Furniture’dan, dev zürafa Adrienne and The Misses Bonney’den alınmış. Amaury Poudray tasarımı bordo puf Ligne Roset marka, komodin görevi gören
Zeus sehpa Cult Design’dan.
İki erkek çocuğun paylaştığı bu odanın duvarını Gemma Avery imzalı bir eser süslüyor. Sarkan maymunlar Great Dane Furniture’dan, dev zürafa Adrienne and The Misses Bonney’den alınmış. Amaury Poudray tasarımı bordo puf Ligne Roset marka, komodin görevi gören Zeus sehpa Cult Design’dan.
 ??  ?? Siyah yan sehpa Atelier de Troupe’dan, beyaz kanepe, Formal Living’ten, Hans J. Wegner tasarımı CH22 ve CH26 sandalyele­r Cult Design’dan, orta sehpa Spence & Lyda’dan alınmış.
Siyah yan sehpa Atelier de Troupe’dan, beyaz kanepe, Formal Living’ten, Hans J. Wegner tasarımı CH22 ve CH26 sandalyele­r Cult Design’dan, orta sehpa Spence & Lyda’dan alınmış.
 ??  ?? Yapının mimari elemanları­nda düşük maaliyetli olması açısından çam tercih edilmiş.
Yapının mimari elemanları­nda düşük maaliyetli olması açısından çam tercih edilmiş.
 ??  ?? Yemek masası sandalyele­ri Spence and Lyda ve Gubi markaların­dan seçilmiş. Duvardaki In – Xcess isimli eser, Isabelle de Kleine imzalı. Merdiven adasının üzerindeki heykellerd­en siyah beyaz çizgili olanlar Curatorial and Co’dan , geniş terakota vazo Ondene Double Bay’dan alınmış.
Yemek masası sandalyele­ri Spence and Lyda ve Gubi markaların­dan seçilmiş. Duvardaki In – Xcess isimli eser, Isabelle de Kleine imzalı. Merdiven adasının üzerindeki heykellerd­en siyah beyaz çizgili olanlar Curatorial and Co’dan , geniş terakota vazo Ondene Double Bay’dan alınmış.
 ??  ?? Banyodaki aksesuarla­r Oliver Thom Store ve Conely and Co marka.
Banyodaki aksesuarla­r Oliver Thom Store ve Conely and Co marka.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye