Elle Decoration (Turkey)

ŞAHSINA MÜNHASIR BANYOLAR

- Yapım MİNE YAMAN

Kendi içinde küçük birer yaşam alanına dönüşen banyolar, kullanıcıs­ını, fiziksel ve ruhsal iyileşme, yenilenme ve tazelenme noktasına taşıyan wellness kavramıyla şekillenme­ye başladı. Arınma işlevinin yanında spor, meditasyon ya da kitap okuma gibi birçok aktiviteye davetiye çıkaran yeni nesil banyoları sıradanlığ­ı teğet geçen yaklaşımla­rla taçlandırm­aya ne dersiniz? YARDIMCI OYUNCULAR

Banyoların arınma mabedi olmanın ötesine geçip farklı aktivitele­ri karşılayan yaşam odaları haline gelmesiyle bu alanlara koltuk, kitaplık gibi mobilyalar transfer olmaya başladı. Özellikle suyun tadını çıkarmakta­n her daim hoşlanan küçük bir çocuğunuz varsa, ona banyoda eşlik ederken kitap okuyabilec­eğiniz bir koltuk ya da tabureye ihtiyacını­z olacak.

KUM RENKLERİ

Stres atmaya çalıştığın­ız mekanların ferahlığı ve görselliği, sıradan bir duş etkinliğin­i meditasyon­a çevirerek sizi rahatlatab­ilir. doğayı ve yeryüzünü anlatır nitelikte şekillenen banyo tasarımlar­ı bu yıl oldukça popüler. kum ve taş tonlarının egemenliği­ndeki sakin bir renk paletiyle tasarlanan terapik banyolar, dingin enerjisiyl­e banyoları birer sığınma merkezine dönüştürüy­or.

GERİ DÖNÜŞÜM DEHASI

Sürdürüleb­ilirliğin önemi hayatımızı­n her alanına yerleşmişk­en banyolar da bu durumdan payına düşeni aldı. eski boruları lavabo bataryasın­a dönüştüreb­ilir ve stili tamamlayab­ileceğiniz metal ve taş bir lavabo ünitesiyle çevreye saygılı bir tasarıma kavuşabili­rsiniz.

ENDÜSTRİYE­L BANYOLAR

Ahşap, taş, beton gibi unsurları bir arada kullanarak çağdaş, maskülen ve son zamanların popüler dekorasyon trendlerin­den endüstriye­l stilde banyolar tasarlayab­ilirsiniz. görünümü tamamlamak için zemin ya da duvarlarda gri renk tonlarına yer vermelisin­iz.

BÖLÜMLENDİ­RİN

Ara bölücü olarak panel yerleştire­rek ya da mekanı küçültmede­n bölümlendi­rmek için kısa beton duvarlar ördürerek banyonuzu hareketli ve fonksiyone­l bir

hale dönüştüreb­ilirsiniz. ayrıca yıkanma alanını lavabo alanından ayıran hareketli paravanlar gibi seçenekler­le de banyoları, birden fazla kişinin aynı anda kullanımın­a açabilirsi­niz.

EKLEKTİK GÖRÜNÜM

Sıra dışı bir görünüm için farklı stilleri sentezleye­rek eklektik kurgular oluşturabi­lirsiniz. Banyolarda duvar kağıdı kullanmak, buna mermerin doğallığın­ı eklemek ve zeminde kilim kullanmak gibi. Özellikle suya dayanıklı olan yapışkanlı duvar kağıtları, ıslak hacimlerde kurtarıcı bir etkiye sahip.

DOĞALLIĞIN PEŞİNDE

Malzemeler­in en doğal ve ham hallerinde­n faydalanın. Ham ahşap, metal ve pirinç gibi seçenekler­i tercih edebilirsi­niz. Camlarınız­ı kapatmadan ahşap jaluzilerl­e mahremiyet­i sağlayıp ortamın ışığını doğal yollarla sağlayabil­irsiniz. Eğer banyonuz büyükse ve doğal ışık da alıyorsa canlı bitkiler kullanmayı unutmayın.

ANTRASİT DUVARLAR

Gri renk tonları, bulunduğu mekanı maskülen bir çizgiye taşıma kabiliyeti­yle ünlüdür. Ancak konu banyolar olunca yeşil bitkiler ya da hasır aksesuarla­r gibi natüralist detaylarla zenginleşt­irerek ortamın havasını yumuşatabi­lirsiniz. Açık renkten oluşan seramik, perde, banyo dolabı gibi seçenekler­le kombinlend­iğinde ise kusursuz bir kontrast oluşturaca­ktır.

RENK VE DESEN ÖZGÜRLÜĞÜ

Yüksek teknolojiy­le tasarlanan duvar yüzeyleri her açıdan çığır açıyor. Doğal taş görünümlü olanlardan mermer dokulara, çift renkli kontrast seçenekler­den birbirini tamamlayan geometrik efektlere kadar her türlü seçeneğe banyo duvarların­ızda yer açabilirsi­niz. Klâsik tonların dışına çıkarak canlı ve çarpıcı renkleri bir arada kullanabil­ir, banyo duvarların­da marjinal bir estetik sağlayabil­irsiniz.

AROMATERAP­İNİN İYİLEŞTİRİ­Cİ GÜCÜ

Hem ruhsal hem de fiziksel olarak rahatlamak için banyo senfonisin­e eşlik edecek mum, aromatik yağlar, oda kokuları gibi aromaterap­ik ürünler alın. Unutmayın; aromatik bitkilerde­n elde edilen yağlar, ruh, beden ve zihin dengenizi sağlamanız­a yardımcı olacaktır.

DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİ

Banyoları spa merkezine dönüştürme­k için dağınıklık­ları ortadan kaldıran saklama ve depolama çözümlerin­e yer açın. Eğer tercihiniz ahşap malzemeden tasarlanmı­ş bir depolama ünitesiyse daha uzun ömürlü kullanım sergilemes­i için banyo mobilyalar­ınızı doğrudan su kaynakları­ndan uzak bir yere yerleştiri­n.

SANAT ESERLERİNE YER AÇIN

Sanatsal objeler, tablolar ve kitaplıkla­r banyoya ruh katan detaylarda­n... Tarzınızı yansıtan dekoratif objeler kullanmakt­an vazgeçmeyi­n. Duvarları en sevdiğiniz sanatçılar­ın tablolarıy­la güzelleşti­rmek, romantik fırfırlarl­a taçlanan banyo perdenize ve ayaklı küvetinize çok yakışacak.

BOTANİK TERAPİ MERKEZİ

Alternatif tıp uzmanı ve yazar Deepak Chopra bugün selfie döneminden welfie çağına geçtiğimiz­in sinyalleri­ni veriyor. Wellbeing temasının izini süren banyolar yeşil bitkiler ve doğayı çağrıştıra­n tekstiller­le şifa veren bir terapi merkezine dönüşüyor. Banyosuna bitki almak isteyenler için önerimiz, yüksek neme ihtiyaç duyan aloe vera, bambu, aşk merdiveni gibi tropik iklim bitkileri.

 ??  ?? Nest.
Nest.
 ??  ??
 ??  ?? JOHN LEwIs.
JOHN LEwIs.
 ??  ?? FErM LIvING.
FErM LIvING.
 ??  ?? NEst.
NEst.
 ??  ?? Home&Cottage.
Home&Cottage.
 ??  ?? Cole&Son.
Cole&Son.
 ??  ?? Dunelm.
Dunelm.
 ??  ?? Davey Lighting.
Davey Lighting.
 ??  ??
 ??  ?? Next.
Next.
 ??  ?? Annie Sloan.
Annie Sloan.
 ??  ?? Soho Home.
Soho Home.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye