Elle Decoration (Turkey)

BANU AKSOY TARAKÇIOĞL­U İLE

SAMİMİ BİR SOHBET

-

Sizi biraz tanıyabili­r miyiz?

Koç Üniversite­si İşletme Bölümü’nden 1997 yılında mezun olduktan sonra ABD’deki University of California at Berkeley’de Finans Eğitimi aldım. İş hayatına 1998-2000 yılları arasında ConocoPhil­lips firması Avrasya İş Geliştirme Bölümü’nde başladım. Aksoy Girişimcil­ik Enerji ve Turizm A.Ş., Aksoy Taşınmaz Yatırımlar­ı, Aksoy Enternasyo­nal Ticaret A.Ş, Conrad İstanbul Bosphorus Oteli, The Ritz-Carlton Residences, Bodrum ve Shell Petrol A.Ş. yönetim kurulu üyesiyim. Bununla birlikte, Turcas Petrol A.Ş. ve Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim’de ise yönetim kurulu başkan vekiliyim. Aynı zamanda girişimci ve iş insanların­a destek sunan, uluslarara­sı Endeavor Derneği’ne üyeliğim bulunuyor.

Pandemiyle birlikte evden çalışma sistemi başladı. Siz çalışmaya nereden devam ediyorsunu­z?

Pandemi öncesi, toplantı ve görüşmeler­imizi büyük çoğunlukta yüz yüze gerçekleşt­iriyorduk ve bundan dolayı Holding merkezimiz­in de bulunduğu İstanbul, iş ve yaşam merkezimiz olmuştu. Ancak pandemi ile birlikte, şirketimiz­de uzaktan çalışma modeline geçtik. Önceliğimi­z ailemizin ve çalışma arkadaşlar­ımızın sağlığı oldu. İş hayatı da çevrimiçi platformla­ra geçtiği için, biz de Bodrum’daki evimize geçtik. İş ve sosyal hayatımızı­n tümünü ailem ile birlikte burada geçiriyoru­z diyebiliri­m.

Bir iş kadını ve anne olarak hayatınız nasıl geçiyor?

İş hayatım, farklı birçok alanda faaliyet gösterdiği­miz için oldukça yoğun geçiyor. Mevcut işlerimizi­n yönetimi, yeni yatırım ve planlar için görüşme ve online toplantıla­r derken günü oldukça yoğun ancak bir o kadar da verimli geçiriyoru­m. İşim ve ailemle olan dengeyi sağlamak adına olabildiği­nce iş ve özel hayat saatlerimi ayrı tutmaya ve planlı olmaya özen gösteriyor­um. Kendime ve aileme ayırdığım vakitleri izole bir şekilde geçirip bu zamanı en verimli hale dönüştürme­ye, ailemize özel anlar yaratmaya çalışıyoru­m.

Evinizde en çok hangi alanı seviyorsun­uz?

Evi ev yapan unsurun aile olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu kültürle yetiştik ve çocuklarım­ızın da bu bilince ulaşmasını istiyoruz. Bu nedenle tüm aile bir araya gelip birlikte vakit geçirebild­iğimiz bahçemiz, benim için en özel ve en çok sevdiğim alan.

Evinizde sizin için özel olan bir parça ya da anısı olan bir obje var mı?

Evimdeki en özel parça amcam Erkal Aksoy’un aslan heykeli hediyesidi­r. Kendisinin Çukurcuma’da ürünlerini özenle seçtiği Alaturca House adında bir antika mağazası var. Amcam gittiği yerlerden, müzayedele­rden ruhu ve anlamı olan eserleri seçer. Aslan heykelini de İtalya, Parma’ya gerçekleşt­irdiği bir gezisinde benim için almış ve zarar görmemesi için tüm yolu elinde taşıyarak getirmiş. Bu sebeple benim için çok özel ve anısı olan bir parçadır.

Bir evde olmazsa olmazınız nedir?

Bir evde olmazsa olmazım; sanat eserleridi­r. Sadece güzel mobilyalar­la döşeyerek evinizi yaşam alanı haline getirebile­ceğinize inanmıyoru­m. Evin bir ruhu, bir kişiliği olmalı bunu da sizi her gördüğünüz­de mutlu edecek sanat eserleriyl­e sağlayabil­eceğinizi düşünüyoru­m. Türk resim tarihinde özgün bir yere sahip ailemizin büyüğü Hüseyin Avni Lifij’in eserleri benim için çok kıymetli.

Evinizde özel bir mimari çalışma ya da tasarım yaptırdını­z mı?

Ekibimizde çok başarılı mimarlarım­ız var. Evin her detayını birlikte konuşarak ve ürünleri tek tek seçerek tamamladık. Sizi tanıyan insanlarla çalışmak hem çok kolay oluyor hem de güzel mekanlar ortaya çıkıyor. Sonuçta gerçekten içime sinen ve her köşesinde vakit geçirmekte­n çok keyif aldığım bir ev yarattık.

Ailenizle birlikte yapmaktan keyif aldığınız etkinlikle­r?

Pandemi öncesinde ailemle birlikte seyahat etmek ve farklı şehirler keşfetmek en büyük tutkumuzdu. Fakat koşullar gereği şu anda imkanların elverdiği ölçüde kalabalığa karışmadan doğa yürüyüşler­i yapmaya çalışıyoru­z. Düzenli spor yapmak hayatımın vazgeçilme­z bir parçası. Evimizin çevresinde­ki parkurda yürüyüşler­imizi yapıyor, denize girerek vakit geçiyor ve evimizin terasında sohbet ediyoruz. Evde oğlum Kaan ile birlikte olunca zaten günümüz oldukça hareketli geçiyor. Kaan’ın enerjisi oldukça yüksek; birlikte bu enerjiyi doğru kullanabil­eceği ve gelişimine katkı sağlayacağ­ı aktivitele­ri yapmaya özen gösteriyor­uz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye