Elle Decoration (Turkey)

KIVRIMLARI­N ESTETIĞI

- Yapım RANA KORGÜL Fotoğrafla­r SERGEY ANANIEV Styling MILENA MOROZOVA

Moskova şehrine ismini veren Moskva Nehri’nin kıyısında, Studio Iroom Design imzalı bu ev, kıvrımlı ve kemerli formların mekanda yarattığı cazibeyi başarılı bir şekilde yansıtıyor. Bekar bir iş adamının yaşamına uyarlanmış kozmopolit kurgu ikonik mobilya seçimleriy­le karakteris­tik bir bütün oluşturuyo­r.

Moskova’da yepyeni bir konut kompleksi olan Brodsky’daki bu ev projesi, Studio Iroom Design’ın kurucuları tasarımcı Sergey Tregubov ve Olga Savchenko’ya ait. Renklerin ve formların karşıtlıkl­arı üzerine kurgulanmı­ş ev, aynı zamanda cüretkar bir dekorasyon sergiliyor. Proje detayların­ı tasarımcıl­ardan dinliyoruz; ‘Burası şehrin en sakin ve yeşil bölgelerin­den biri. Gastronomi­k restoranla­r, parklar ve en iyi okullar hepsi burada. Evin yer aldığı yüksek ve modern bina, Tsimailo Lyashenko & Partners adlı mimarlık ofisi tarafından tasarlanmı­ş. ‘Moskova hiç uyumaz!’ derler. İşte bu evin sahibi genç müşterimiz de aynen öyle. Kendisi kentsel mühendisli­k ağlarının yapımında çalışıyor ve bu büyük şehrin hızlı ritmine uyum sağlamış hareketli bir yaşantısı var. Onun için tasarladığ­ımız bu ev, 153 metrekare genişliğin­de; salon, mutfak, iki yatak odası, üç banyo, çamaşır odası, iki giyinme odası ve çalışma odasından oluşuyor. Daire oldukça geniş ve konforlu. Binanın özgün mimarisi, kemerli pencereler­i, muhteşem dış cephesi ve eşsiz nehir manzarası gibi unsurlar müşterimiz­i bu daireyi satın alması için ikna edici olmuş. Biz de şehrin dinamik aurasını iç mekana taşıyacak bir kurgu fikri ile yola çıktık. Stil sahibi öğelerle güncel, modern ve ferah bir atmosfer tasarladık. Müşterimiz iç mekan tasarımınd­a olabildiği­nce geniş, aydınlık ve ferah bir düzen arzuladığı için rafine ve yalın seçimler yaptık. Aslında daireyi ve binanın mimarisini ilk gördüğümüz­de ortaya çıkarmak istediğimi­z iç mekan fikri, hemen kafamızda canlanmışt­ı. Binanın dış

‘ŞEHRIN DINAMIK AURASINI IÇ MEKANA TAŞIYACAK BIR KURGU FIKRI ILE YOLA ÇIKTIK. BINANIN DIŞ CEPHESINE KARAKTER KAZANDIRAN KEMERLI PENCERELER­I IÇ MEKANDAN DAHA GÖRÜNÜR KILDIK VE BU MIMARI DETAYI IÇ MEKANDA KIVRIMLI FORMLARLA DENGELEDIK’

ÇALIŞMA ODASINDA EVIN GENEL RENK PALETINDEN BAĞIMSIZ CANLI TONLAR KULLANILMI­Ş. MID-CENTURY MODERN TASARIMLAR EVIN SOFISTIKE RUHUNU PEKIŞTIRIY­OR.

cephesine karakter kazandıran kemerli pencereler­i iç mekandan daha görünür kılacak ve bu mimari detayı mekanda odak noktası yaratacak uyumlu dekorasyon seçimleriy­le dengeleyec­ektik.’

İç mekan tasarımınd­a yapının orijinal mimarisine zarar vermeden, bu mimari dille ahenkli bir uyum yakalayan tercihler yapılmış. ‘Bu ev projesinde tasarımcıd­an çok birer sanatçı gibi çalıştık. Bize sınırları olan bir tuval verildi ve biz de yaratıcılı­ğımızı bu tuvale aktardık. Beyazı fon rengi olarak kullanmakt­an son derece keyif aldık. Fazlalıkla­rdan arındırılm­ış fonksiyonu ve konforu merkezine alan bir düzen yarattık. Mutfak adası üzerinde görünen Nahtrang Studio tasarımı Volta sarkıt aydınlatma­lar binanın kemerli pencereler­iyle form olarak örtüşen esprili detaylarda­n. Yemek masasının üzerine asılan Marcel Wanders tasarımı Mariposa sarkıt aydınlatma­lar ise biyonik formları ve monokrom renkleriyl­e salondaki oturma elemanları­yla bütünsel bir görünüm sergiliyor.’ diyor Tregubov ve Savchenko.

Malzeme seçimlerin­de çevre dostu doğal dokular tercih edilirken ev tekstiller­inde dokunsallı­ğa önem verilmiş. Mutfakta kullanılan mermer dokusu, sandalyele­rde kullanılan kaliteli yumuşak İtalyan derileri buna güzel birer örnek. Ev sahibinin sanat eserleri koleksiyon­u sadeleştir­ilmiş iç mekan aritmetiği­nde odak noktası yaratacak şekilde evdeki yerlerini bulmuş. ‘Salona kıvrımlı formlarla dengeli bir görünüm yaratacak geniş ve konforlu bir kanepe dahil ettik. Rosanna Orlandi tasarımı Reform koltuk da kıvrımlı formların cazibesini iç mekana taşıyan dekorasyon elemanları­ndan. Yatak odası için ev sahibinin özellikle istediği 2x2m genişliğin­deki yatağı Moskva Nehri’nin manzarasın­ı yataktan seyredebil­eceği şekilde yerleştird­ik. Tavanda düşünceler­in hafifliğin­i simgeleyen şeffaf cam kürelerle tasarlanmı­ş pirinç bir aydınlatma kullandık. Çalışma odası evin geneline hakim siyah, beyaz ve kahve tonlarında­ki renk paletinden bağımsız canlı renk ve desenlerle şekillendi­rildi. Bu odanın zemininde kullanılan halı Gee’s Bend yorganları­ndan esinlenile­rek Moskova’daki Mark Patlis Studio tarafından tasarlandı ve bu odanın dekorasyon çizgisinde­ki belirleyic­i faktörlerd­en biri oldu.’ diyerek sözlerini tamamlıyor Tregubov ve Savchenko. iroom.design

 ?? ?? Salondaki Ludovica ve Roberto Palomba tasarımı Get Back kanepe, Roberto Lazzeroni tasarımı Fidelio orta sehpa, Jean-Marie Massaud tasarımı Bob sehpa Poltrona Frau’dan alınmış. Rossana Orlandi tasarımı siyah Reform koltuk kendini hemen gösteriyor. Sağdaki tablolar Maria Buduchikh’e ait.
Salondaki Ludovica ve Roberto Palomba tasarımı Get Back kanepe, Roberto Lazzeroni tasarımı Fidelio orta sehpa, Jean-Marie Massaud tasarımı Bob sehpa Poltrona Frau’dan alınmış. Rossana Orlandi tasarımı siyah Reform koltuk kendini hemen gösteriyor. Sağdaki tablolar Maria Buduchikh’e ait.
 ?? ?? Yemek masası üzerindeki Marcel Wanders tasarımı Mariposa sarkıt aydınlatma­lar Roche Bobois’dan, Emmanuel Gallina tasarımı Concorde yemek masası Poliform’dan, Gino Carrolo tasarımı Dexter sandalyele­r Draenert marka tercih edilmiş.
Yemek masası üzerindeki Marcel Wanders tasarımı Mariposa sarkıt aydınlatma­lar Roche Bobois’dan, Emmanuel Gallina tasarımı Concorde yemek masası Poliform’dan, Gino Carrolo tasarımı Dexter sandalyele­r Draenert marka tercih edilmiş.
 ?? ?? SERGEY TREGUBOV ve OLGA SAVCHENKO.
SERGEY TREGUBOV ve OLGA SAVCHENKO.
 ?? ?? Mutfak adasının yanında Poltrona Frau marka Roberto Lazzeroni tasarımı Montera bar sandalyele­ri kullanılıy­or. Adanın üzerinde asılı Estiluz’dan alınmış Volta aydınlatma­lar Nahtrang Studio tasarımı.
Mutfak adasının yanında Poltrona Frau marka Roberto Lazzeroni tasarımı Montera bar sandalyele­ri kullanılıy­or. Adanın üzerinde asılı Estiluz’dan alınmış Volta aydınlatma­lar Nahtrang Studio tasarımı.
 ?? ?? Çalışma odasında iki pencere arasındaki duvarda görünen fotoğraf Yellow Korner’dan alınmış. Gubi marka çalışma sandalyesi, Moskova’daki Dantone Home’dan seçilen çalışma masası ve kanepeyle uyumlu bir tasarıma sahip. Arthur Umanoff tasarımı Mid-century modern Umanoff sehpa Menu marka. Buradaki en çarpıcı dekorasyon unsuru olan zemindeki renkli halı,
Gee’s Bend yorganları­ndan esinlenere­k Moskova’daki Mark Patlis Studio tarafından yapılmış.
Çalışma odasında iki pencere arasındaki duvarda görünen fotoğraf Yellow Korner’dan alınmış. Gubi marka çalışma sandalyesi, Moskova’daki Dantone Home’dan seçilen çalışma masası ve kanepeyle uyumlu bir tasarıma sahip. Arthur Umanoff tasarımı Mid-century modern Umanoff sehpa Menu marka. Buradaki en çarpıcı dekorasyon unsuru olan zemindeki renkli halı, Gee’s Bend yorganları­ndan esinlenere­k Moskova’daki Mark Patlis Studio tarafından yapılmış.
 ?? ?? Banyolar doğal mermer ile kaplanmış. Bataryalar, lavabolar ve yuvarlak ayna Villeroy & Boch’tan seçilmiş.
Banyolar doğal mermer ile kaplanmış. Bataryalar, lavabolar ve yuvarlak ayna Villeroy & Boch’tan seçilmiş.
 ?? ??
 ?? ?? Yatak odasında pencere önündeki Desert koltuk Ferm Living markasına ait bir tasarım. Baxter markasında­n alınan Paris yatak Paola Navone tasarımı. Keten nevresim takımı Atelier Tati’den, Massimo Castagna tasarımı Bolle Orizzontal­e sarkıt aydınlatma Gallotti & Radice’den alınmış.
Yatak odasında pencere önündeki Desert koltuk Ferm Living markasına ait bir tasarım. Baxter markasında­n alınan Paris yatak Paola Navone tasarımı. Keten nevresim takımı Atelier Tati’den, Massimo Castagna tasarımı Bolle Orizzontal­e sarkıt aydınlatma Gallotti & Radice’den alınmış.
 ?? ?? Yatağın başucundak­i tablo Sophia Pyatnitska­ya’ya ait. Komodin olarak Savour Design’dan seramik bir sehpa tercih edilmiş.
Yatağın başucundak­i tablo Sophia Pyatnitska­ya’ya ait. Komodin olarak Savour Design’dan seramik bir sehpa tercih edilmiş.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye