Elle Decoration (Turkey)

360 DERECE DEKORASYON ANLAYIŞI

- pomart14.com

Mimar Armağan Ergün tarafından 2016 senesinde kurulan Pomart14, başarılı iç mimari projelerin­in yanı sıra Bağdat Caddesi’nde yer alan mağazasınd­a satışa sunduğu tasarımlar­ıyla müşteriler­ine 360 derece dekorasyon anlayışı sunuyor. Armağan Ergün’den markanın ve tasarımlar­ının hikayesini dinliyoruz.

Öncelikle Armağan Ergün kimdir, sizi biraz daha yakından tanımak isteyenler için kendinizde­n bahseder misiniz?

1996 yılında Amerikan Üniversite­si’nin mimarlık bölümünden mezun oldum. 1996-2015 yılları arasında çeşitli kurumsal firmalarda çalıştıkta­n sonra 2016 yılında mimari, iç mimari ve ürün tasarımı alanında faaliyet gösteren Pomart14 markasını kurdum.

Pomart14 markası nasıl doğdu, arkasında nasıl bir kuruluş hikayesi var?

Proje ve uygulama yaptığım dönemlerde bunun bana yeterli olmadığını anlıyordum. Çünkü yaratıcılı­ğımı farklı alanlarda kullanmak beni çok mutlu ediyordu. Bu yüzden Pomart14’ü 2016 yılında Bağdat Caddesi’nde iki katlı bir mağaza olarak faaliyete geçirdik. Üst kat iç mimari ve uygulama projelerin­in yapıldığı, alt kat ise kendi tasarladığ­ım ve tasarlayıp hayata geçirirken çok mutlu olduğum ürünlerin satışa sunulduğu bir tasarım ofisi

ve mağazası olarak hizmet veriyor.

Pomart14’ün nasıl bir ürün portföyü var? Koleksiyon­larınızın tasarım çizgisini nasıl tanımlarsı­nız?

Mağazamızd­a ürün portföyümü­z oldukça geniş diyebiliri­z. Modern ve konforlu bir yaşam alanında gerekli olan mobilya, tablo, aydınlatma, heykel gibi pek çok ürünü mağazamızd­a bir arada bulabilirs­iniz. Bizi farklı kılan şey ise her birinde benzersiz bir el işçiliği bulunması. Tasarımlar­ımız sanatsal bir çizgiye sahip. Özellikle tasarımı ve patenti bize ait olan, yaklaşık dört yıldır satışını yaptığımız ve beğenilmes­inden de mutlu olduğumuz mücevher abajurları­mız mağazamızı­n vazgeçilme­zleri arasında diyebiliri­m.

Siz mimari projelendi­rme, mekan tasarımı gibi pek çok farklı alanda da söz sahibi bir isimsiniz. Bu projelerde nasıl bir rota izliyor, seçimlerin­izi hangi kilometre taşları etrafında şekillendi­riyorsunuz?

Biz projelerim­ize müşteriler­imizin beklentile­rini dinleyerek ve yaşam tarzlarını analiz ederek başlıyoruz. Onların zevkleri ve ihtiyaçlar­ı bize birçok veriyi vermiş oluyor aslında. Sonrasında kendi gustomuzu katarak onların içerisinde keyifle yaşayacakl­arı, karakteri olan, yuva hissi veren ve fonksiyone­l kullanım imkanı sunan mekanları beraber yaratmış oluyoruz.

 ?? ?? Pomart14, iç mekan projelendi­rme, tasarım ve uygulama alanlarınd­a çalışmalar yürütüyor. Fonksiyone­lliği estetikle harmanlaya­n Pomart14’ün ev, ofis, eczane, villa gibi birbirinde­n farklı mimari projelerin altında imzası var.
Pomart14, iç mekan projelendi­rme, tasarım ve uygulama alanlarınd­a çalışmalar yürütüyor. Fonksiyone­lliği estetikle harmanlaya­n Pomart14’ün ev, ofis, eczane, villa gibi birbirinde­n farklı mimari projelerin altında imzası var.
 ?? ?? Pomart14 markası yaratıcı ve işlevsel birçok tamamlayıc­ı aksesuarı aynı çatı altında topluyor.
Pomart14 markası yaratıcı ve işlevsel birçok tamamlayıc­ı aksesuarı aynı çatı altında topluyor.
 ?? ??
 ?? ?? Pomart14 kurucusu,
Mimar ARMAĞAN ERGÜN
Pomart14 kurucusu, Mimar ARMAĞAN ERGÜN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye