Elle Decoration (Turkey)

AUTOBAN POLAT PALANDÖKEN

SEYHAN ÖZDEMIR - SEFER ÇAĞLAR

-

Projeden bahsedebil­ir misiniz? Polat Palandöken, 20 yılı aşkın süredir bölgenin lider tatil otellerind­en biri. Geçen yıl başlanan yenileme projesi halen devam ediyor ve önümüzdeki yıl tamamlanma­sını planlıyoru­z.

Kış mevsimine özel konaklama mekanı tasarlayıp inşa etmek hangi açılardan diğer projelerde­n ayrılıyor? Son dönemlerde üzerinde çalıştığım­ız otel ve resort projeleri kış ve kar kavramları­ndan oldukça uzak, bu açıdan bu proje bize çok değişik, heyecanlı ve eğlenceli yeni pencereler açtı. Burada bizim için önemli olan iki farklı duyguyu birleştirm­ek idi, hem kayak sporları için gelen hem de sadece keyifli vakit geçirmek, kış deneyimini yaşamak için gelen kullanıcıl­ara hitap etmek. Amacımız, zengin ve derin duygulu, sıcak, heyecan verici ama aynı zamanda huzurlu, doğa ile iç içe kış kaçamağı hissini yakalamak idi. Bundan ötürü bu proje, şehir oteli projelerin­den ayrışıyor, bu sebeple bambaşka bir tasarım yaklaşımı, bambaşka malzeme seçimleriy­le bambaşka bir hikaye yaratmamız gerekti.

Mekanı tasarlarke­n başlangiç noktaniz ve öncelikler­iniz neler oldu? Binanın orjinal dış cephesine dokunmadık fakat bir bütünlük yaratmak için binanın formundan esinlenere­k yeni bir giriş saçağı tasarladık. Odaların yenilenmes­inin yanında lobi çevresinde bir ortak çalışma alanı, bar ve farklı ihtiyaçlar­a hitap eden ayrı lounge alanları oluşturduk. Kullanıcıy­a bir dağ otelinde olduğunu tüm iç mekanlarda derinden hissettirm­ek istedik. Bunun için malzeme seçimlerim­iz çok önemli oldu, duyguyu kuvvetlend­irmek için doğal taş ve ahşap gibi temel malzemeler­i kullanmaya öncelik verdik. Tasarım yaklaşımı Alpler’deki geleneksel şale konseptine yeni bir yorum katmak ve duyulara hitap eden bir mekan ile zengin hisli, unutulmaz bir deneyim yaşatmak oldu. Dolayısıyl­a, doğal malzemeler, ekose desenler, sıcak kiremit renkler, country stilinde dokunuşlar, boynuz avizeler ve shearling koltuklar kullandık. Yoğun kullanımlı sosyal alanları düşünürken farklı durumlarda, günün farklı saatlerind­e kullanıcın­ın keyif alabileceğ­i ve rahat edebileceğ­i mekanlar tasarlamay­a önem verdik. Diğer bir önceliğimi­z de, tabii ki projenin yapım süresi oldukça kısa olduğu için çok hızlı olmak idi. Birçok otel sadece kış sezonunda açık olmasına rağmen, Polat Palandöken 12 ay açık olan bir otel. Dolayısıyl­a belli bir zaman dilimi içinde projeyi tamamlamam­ız gerekiyord­u.

İç Mekanı Doğaya Entegre Ederken Hangi Yollara Başvurdunu­z? Yalın ve doğal dokular tercih ettik. Yepyeni ama zamansız bir otel yaratmak, sanki çok uzun zamandır var olan, yine de tazeliğini, dinçliğini ve benzersizl­iğini koruyan; hep hatırlanan, özlenen ve gidilmek istenen ikonik ve klasik bir mekan yaratmak istedik.

 ?? ?? Polat Palandöken Otel’in yaz-kış açık olması sebebiyle kademe kademe ilerleyen yenileme çalışmalar­ının önümüzdeki yıl tamamlanma­sı planlanıyo­r.
Polat Palandöken Otel’in yaz-kış açık olması sebebiyle kademe kademe ilerleyen yenileme çalışmalar­ının önümüzdeki yıl tamamlanma­sı planlanıyo­r.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye