Elle Decoration (Turkey)

MAISON ELLE’E HOŞ GELDİNİZ

Paris’in kalbinde, Arc de Triomphe’a birkaç adım uzaklıkta konumlanan, ELLE’in ilk ve tek butik oteli Maison ELLE’i ziyaret ediyoruz. Fransız yaşam sanatının özüyle dolu cazibe saçan mekan, derginin köklü tarihine saygı duruşu niteliğind­e.

- Derleyen ASLI NAZ YILDIRIM Yazı SOLINE DELOS Fotoğrafla­r JÉRÔME GALLAND

Fransa’da doğan ve kısa bir süre içerisinde farklı ülkelerdek­i edisyonlar­ıyla dünya çapında bir başarı yakalayan ELLE, 77 yıldır okuyucular­ına dergi sayfaların­dan sunduğu gusto sahibi yaşam tarzını daha fazla kişiyle buluşturma­k için bu defa bir mekanla hayat buluyor. Köklerinin bulunduğu Paris’in merkezinde kapılarını açan Maison ELLE butik otel projesi, daha önce hiç görülmemiş benzersiz ve heyecan verici bir konsepte sahip. Paris’te bir medya firması tarafından açılan ilk butik otel olan Maison ELLE, çok yakın bir zamanda Fransa genelinde ve dünya çapında gözde büyük başkentler­deki adreslerle de birleşecek. Özellikle moda, tasarım ve dekorasyon meraklılar­ının ilgisini çeken bu yeni adres, şıklıkları­yla bilinen Parizyenle­rin yaşadığı zarif büyüleyici dairelere ayna tutan bir mekan tasarımıyl­a karşımıza çıkıyor. Fransız evlerinin olmazsa olmaz mimari özellikler­inden kalıplı sıva, lambri ve balıksırtı parke zeminler, mobilyalar­dan aydınlatma­lara kadar Maison ELLE için özel olarak tasarlanan parçalar. İçeri girer girmez karşınıza çıkan lav taşı kaplı barda votka, limon, lychee şurubu, yıldız anason, gül ve amaranthus çiçeklerin­den hazırlanan ELLE kokteylind­en tadarak konaklaman­ıza keyifli bir başlangıç yapabiliyo­rsunuz. Sıcak ve davetkar yemek alanını süsleyen kadife kanepeler, mercan, şeftali ve terakota tonlarında ark formlarıyl­a şekillendi­rilmiş bir duvara yaslanıyor. Konforuyla dikkat çeken giriş salonundak­i kütüphane, konukları ahşap şöminenin yanına bir sandalye çekmeden önce özenle seçilmiş bir kitap seçkisini incelemeye davet ediyor.

Moda, dekorasyon ve yaşam sanatının bu enfes karışımını­n arkasındak­i yaratıcı beyinler, iç mimarlık ve tasarım ajansı Laurent & Laurence’in kurucuları olan tasarım ikilisi Laurent

‘KONSEPTIMI­Z, FRANSIZ YAŞAM TARZININ ÖZÜNÜ YAKALAMAK VE ELLE KODLARIYLA DOLU BIR TASARIM YARATMAKTI.’ LAURENT BARDET

Bardet ve Laurence Jean. ‘Konseptimi­z, Fransız yaşam tarzının özünü yakalamak ve ELLE kodlarıyla dolu bir tasarım yaratmaktı’ diye açıklıyor Bardet. Breton çizgili, garbadinli ve tüvit kumaşlarla otelin 25 yatak odasının her birine Parisli bir görünüm verilmeye çalışılmış. Tüm banyolar, yatak odalarında­n ahşap panjurlar veya atölye tarzı pencereler­le ayrılmış ve her banyoda kumaşları andıran karo mozaik duvarlar tercih edilmiş.

1960 ve 70’lerde ELLE dergisinin ikonik fotoğrafçı­sı ve sanat yönetmeni olan Peter Knapp’ın çalışmalar­ından doğrudan ilham alan sayısız grafik, Maison ELLE’in duvarların­ı süslüyor. Mekana hayat veren Laurent & Laurence’ın tasarımcıl­arı, ELLE dergisinin arşivlerin­den çıkarttıkl­arı bu çarpıcı görselleri otele özel kolajlar ve çizimler halinde yeniden işleyerek, yatak odalarında­n yemek salonuna kadar her duvara başarıyla yerleştirm­işler. Ortaya sıradanlık­tan uzak, derginin köklü kodlarıyla hayat bulan bir iç mekan çıkmış.

Konukların eksiksiz ELLE yaşam tarzı deneyimini­n keyfini çıkarmasın­ı sağlamak için otel ayrıca, köklü Alman markası Dr. Hauschka’nın biyodinami­k cilt bakım ürünleri kullanılar­ak tedavileri­n sunulduğu, kendi tuz mağarası ile tamamlanmı­ş bir spa’ya sahip. ELLE dokunuşunu otelin tüm bölümlerin­de hissetmek mümkün. Hepsi Maison ELLE için özel olarak tasarlanmı­ş kimonoları­n, şapkaların ve tabak takımların­ın sergilendi­ği ve yakında diğer konuk markaların kreasyonla­rının da ekleneceği bir konsept mağaza da mevcut. CinqSens pastanesin­in kurucusu Nicolas Paciello, fındıklı sütlü çikolatalı mousse kek ve ağızda eriyen fıstık veya vanilya dahil olmak üzere çay saati ikramların­dan oluşan leziz bir seçki düzenlerke­n, konukların damak zevklerini cezbedecek daha pek çok şey var. Maison ELLE sunduğu tüm özel imkanlarla, Fransız yaşam sanatını yükselten ve onu yepyeni bir seviyeye taşıyan bir butik otelden çok daha fazlası...

‘MODA VE DEKORASYON DÜNYASINI BIRBIRINE BAĞLAYAN ŞEY, KUMAŞLARDI­R.’ LAURENT BARDET

 ?? ?? Klasik mobilyalar, deri koltuklar ve özel tasarım kanepeler, eklektik bir karışım sunuyor. Aydınlatma­lar, Maison ELLE için özel olarak tasarlanmı­ş.
Klasik mobilyalar, deri koltuklar ve özel tasarım kanepeler, eklektik bir karışım sunuyor. Aydınlatma­lar, Maison ELLE için özel olarak tasarlanmı­ş.
 ?? ?? Laurent & Laurence’in kurucuları LAURENT BARDET ve LAURENCE JEAN.
Laurent & Laurence’in kurucuları LAURENT BARDET ve LAURENCE JEAN.
 ?? ?? Derginin temsil ettiği her şey, girişte gururla yer alan ikonik ELLE logosundan geçince konukları karşılıyor.
Derginin temsil ettiği her şey, girişte gururla yer alan ikonik ELLE logosundan geçince konukları karşılıyor.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? 1960 ve 70’lerde ELLE dergisinin iKOniK FOTOğrAFçı­sı ve sAnAT yöneTMeni PeTer KnAPP’ın çAlışMAlAr­ındAn ilHAM AlAn LAurenT & LAurenCe, Bu görselleri grAfiK KOlAJlAr ve özel çiziMler HAlinde yeniden işleyereK MAisOn ELLE’in duvArlArın­A TAşıMışlAr.
1960 ve 70’lerde ELLE dergisinin iKOniK FOTOğrAFçı­sı ve sAnAT yöneTMeni PeTer KnAPP’ın çAlışMAlAr­ındAn ilHAM AlAn LAurenT & LAurenCe, Bu görselleri grAfiK KOlAJlAr ve özel çiziMler HAlinde yeniden işleyereK MAisOn ELLE’in duvArlArın­A TAşıMışlAr.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Butik otelin tüm banyoların­da kumaş desenlerin­den esinlenile­n mozaik duvar uygulamala­rı yapılmış.
Butik otelin tüm banyoların­da kumaş desenlerin­den esinlenile­n mozaik duvar uygulamala­rı yapılmış.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye