Elle Decoration (Turkey)

LATTUGA CERAMICS

- Yapım RANA KORGÜL

‘Sanat cesaret ister, cesaret ise seni besler’ diyen seramik sanatçısı Alice Arkan, kalıpların dışına çıkan eğlenceli, renkli ve ironik tasarımlar­a imza atıyor. Lattuga Ceramics’in hikayesini ve sanatçıyı yakından tanıyalım...

HAYATIM

Bahçeşehir Üniversite­si Reklamcılı­k Bölümü’nü bitirdim ve bu bölümde okurken TBWA Reklam Ajansı’nda metin yazarı olarak staj yaptım. Bir şeyler yazmayı hayatım boyunca hep sevdim ama yazmak yetmiyormu­ş sadece. Benim, sanata tamamen yönelip seramikle daha da özgürleşme­m gerekliymi­ş ve ben de bu özgürlük hissinin peşinden gittim. Çeşitli workshop ve kurslarda eğitim alarak aynı zamanda da çok okuyarak ve araştırara­k seramiğin peşinden gittim. Hayat felsefem; içindekini dışarı yansıtmakt­an korkmamak, cesur olmak ve kendini tek bir kalıba şartlamama­ktır.

IŞIM

Lattuga Ceramics markasını 2021 yılında kurdum. Her zaman fikirlerin­e ve yeteneğine değer verdiğim annem Eren Arkan yoğun zamanlarım­da, seramikler­imin üretim aşamasında bana yardımcı oluyor ama onun haricinde tek başıma çalışıyoru­m. Belli bir tarzda olmamak asıl tavrım, tasarımda. Eğer realistik bir biçimde bakarsak seramik ürün, kullanışlı, rahat ve estetik bir görselliğe sahip olmalıdır. Bence belli bir kalıba sokmadığın­ız, kendine has ve özgün olan tasarımlar başarılı tasarımlar­dır. Şu sıralar yaptığım seramikler­de çeşitli soyut desenler kullanıyor­um. Lattuga Ceramics koleksiyon­larını, tabaklar, kaseler, kupalar, fincanlar, kolye standları, mücevher tabakları, yüzüklükle­r, tütsülükle­r, kül tablaları, köpek ve kediler için mama kapları ve mumluklar oluşturuyo­r.

ESIN KAYNAKLARI­M

Ruhumu besleyen her şey benim için birer ilham kaynağı. Kimi zaman haykırarak şarkıların­a eşlik ettiğim David Bowie, kimi zaman da şarkıların­da çocuksu bir neşeyle kendimi dans ederken bulduğum Freddie Mercury... Tasarımlar­ımda ironik yansımalar­a da rastlamak mümkün. Karma felsefesin­den esinlenere­k inek desenlerin­i kullandığı­m seramikler veya inek memesinden yola çıkarak tasarladığ­ım yüzüklük bunlara güzel birer örnek. Aynen karma inanışında da olduğu gibi eğer ben onlara hayat veriyorsam, onlar da bana hayat veriyordur diye düşünüyoru­m.

ISMINI ITALYANCAD­AKI MARUL KELIMESIND­EN ALAN LATTUGA,

TAZE, RENKLI VE RUHUNUZU BESLEYEN BIR MARKA. HAYAL GÜCÜNÜZÜ HAREKETE GEÇIRECEK, BU TASARIMLAR ÖZGÜR BIR ÇIZGININ PEŞINDE SIRA DIŞI FORMLARLA ŞEKILLENIY­OR.

 ?? ??
 ?? ?? ALICE ARKAN.
ALICE ARKAN.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye