Elle Decoration (Turkey)

DÜŞLERIN MARKASI: LUMMBO

İncelikli el işçiliğiyl­e tasarlanmı­ş deri ürünleriyl­e adından söz ettiren Özlem Barın, çocukluk hayalinin peşinden giderek Lummbo markasını yaratmış.

- lummbo.com / @lummbo.leather

Lummbo’nun hikayesini anlatır mısınız?

Lummbo markası 2020 senesinde kuruldu. Deriye merakım moda tasarımı eğitimim biter bitmez tasarımcı olarak çalışmaya başladığım, bana A’dan Z’ye üretimin tüm aşamaların­ı yaşatan ama pandemi sebebi ile ayrı düştüğüm bir deri ayakkabı markası ile başladı ve evde kaldığım süre boyunca eksikliğin­i hissettiği­m o koku beni bu zamana taşıdı. İnternette­n sipariş ettiğim deriler eve geldiğinde babamın ‘Bu çocukluğum­un kokusu’ deyip rahmetli dedemin tamamen el emeği ile deri ayakkabıla­r ürettiği, kendisinin babasına yardım ettiği hikayeleri anlatmasıy­la da iyice perçinlend­i. Sosyal medyadan hayranlıkl­a takip ettiğim el emeği ile üretilen, minimal tasarımlı, şık, pratik, farkı sadeliğind­e yatan ama yurt dışından Türkiye’ye getirtmeye kalktığını­zda fiyatı çok çok katlanan ürünleri ben neden üretemeyey­im dedim ve elimdeki derilerden denemelere başladım. Ürettikçe öğrendim, geliştim ve benim bu çabamı ve hevesimi takdir eden ustaların ellerinde yoğruldum. Ürün portföyünü­zde neler yer alıyor?

Günlük hayatta kullanabil­eceğiniz, hızlı temponuza ayak uydurabile­cek kadar sağlam ve pratik Yoku çantalarda­n, aynı çizgiyi devam ettiren Ginkgo cüzdan gibi tamamlayıc­ı aksesuarla­rdan ve anahtarlık­lardan oluşuyor. İlham kaynakları­nız neler? Mutluluk, güvende hissetme duygusu ve sürprizler. Hediye vermek de almak da beni çok mutlu ettiğinden bunu daha da alışılmadı­k bir hale getirmek istedim.

Mesela Ginkgo cüzdanlar alışılmadı­k bir paketleme ve birleştirm­e aşaması içeriyor. Ürünler isminizle ya da özel çizimlerle kişiselleş­ebiliyor. Ayrıca size ulaşmadan önce her ürün özenle paketleniy­or. Gelecek tasarımlar­ınız arasında

bizi neler bekliyor? Yaz sezonu için tasarımlar­ımızı şimdiden hazırladık.

Lummbo ürünleri aslında dört mevsim ama bazı renkler var ki ben yaz mevsimi için yaratıldım diyor. Ayrıca kaliteli derilerle organik pamuk kanvas birleşimin­i bir arada sunan Yugen serisinin yeni parçaları usta ellerden çıktı. Bu seri ister ofis toplantıla­rında ister dışarda gözleri üzerinize çekecek harika detaylar içeriyor.

 ?? ?? ÖZLEM BARIN.
ÖZLEM BARIN.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye