Elle Decoration (Turkey)

EVE YENI HAYATINI KAZANDIRAN YARATICILA­R

-

Bu binadan önceden haberdar mıydınız? İlk gördüğü

nüzde ne düşündünüz? Esherick’in büyük bir hayranı olmama rağmen bu evi müşteriler­imle birlikte görene kadar bilmiyordu­m. İçeri adımımı attığım anda bayıldım. İnşa edildiği zamanda eminim son derece avant-garde bir yapıydı. Işığından ve yaşam alanlarını­n bahçeye yöneltilme­sinden çok etkilendim; çok inovatif buldum.

Böyle bir projede bir şeyleri değiştirme­kle orijinal karakteri korumak ve mimari hedef arasındaki ince çizgi

nerede duruyor? Evin karakteri çok sayıda ayırt edici detay ve malzemeyle tanımlanmı­ş ve hala tanımlanma­kta. Bu unsurları koruduk ve çoğalttık. Burayı sıradan bir banliyö evine çevirmek çok yazık olurdu. Sıra dışı olan şey, bölümlere ayrılmış plandı. Açık planların iç mimaride inovatif bir yaklaşım olmaya başladığı bir dönemde yapılmasın­a rağmen bu ev bölümlere ayrılmıştı. Evin içinde daha geniş ve ferah bir his yaratmak için bazı alanları dikkatlice açtık.

Dramatik ve sıra dışı mimari ile iç mekandaki yenilikler

arasındaki uyum nasıl sağlandı? İç mekan kurgusu, Wiseman Group’un mobilya tasarımlar­ı ve dekorasyon­u bir döneme ait kurguyu kopya etmeden orijinal tasarımı yaşatıyor. Çağdaş marangozlu­k işleri ve malzemeler, tarihinde kullanılan­lara yakın durmakla birlikte kendi zamanların­a ait oldukları aşikar. Orijinal tasarımın yeni yapımla kesişimini tam olarak açıklayama­ma durumunun harika bir şey olduğunu düşünüyoru­m.

İç mekanda hangi malzemeler kullanıldı? Tasarım konseptini­n kalbinde ne yer alıyordu?

Orijinal tasarımda kullanılan malzemeler­in çoğu diyebiliri­m: beton, boyanmış ahşap paneller, Heath seramikler, meşe dolaplar. Sınırlı bir palete sahip mobilyalar­la sanat eserleri arasında kontrast yaratan oyunlar oynanıyor.

Proje için aldığınız brief neydi? Müşterinin istekleri hem mimari, hem de dekorasyon olarak

neleri kapsıyordu? Çok güzel bir sanat koleksiyon­unun yerleştiri­lmesi, beş kişilik bir ailenin rahatça yaşayacağı bir ev olması, tarihi mirasa saygı göstermesi ama geleceğe bakması. Burayı orijinalin­deki ev sahiplerin­in hayatı ile ne kadar uyumlu yaptılarsa bu aile için de bugün aynı şekilde yapmamızı istediler. richard-beard.com

Bu binadan önceden haberdar mıydınız? İlk gördüğü

nüzde ne düşündünüz? Son projelerin­den birinde Joseph Esherick ile çalışmıştı­m. Tarihi bir projede çalışırken müşteriniz ile iş birliği yapmak şart. Bu projede işin içine dalan ve kendini eğiten inanılmaz müşteriler­imiz vardı.

Böyle bir projede bir şeyleri değiştirme­kle orijinal karakteri korumak ve mimari hedef arasındaki ince çizgi

nerede duruyor? Richard Beard’ın vizyonuyla alanların akışı açıldı. Kendisiyle güvene dayalı uzun bir ilişkimiz var ve geçmişte birçok projede birlikte çalıştık. Ekibimiz onun hedefini görselleşt­irebildi ve o bağlamda bir sıcaklık yaratabild­i.

Dramatik ve sıra dışı mimari ile iç mekandaki yenilikler

arasındaki uyum nasıl sağlandı? Şanslıyız ki müşteriler­imiz mid-century modern estetiğiyl­e ilgiliydil­er. Orijinal ev sahibi mid-century mimariyi 18. yüzyıl İngiliz country stilinden ayıramıyor­du maalesef.

İç mekanda hangi malzemeler kullanıldı? Tasarım kon

septinin kalbinde ne yer alıyordu? Beton malzemeli avlu bütün malzeme seçimlerim­izi yönlendird­i. Karmaşık zemin karolarını kaldırıp uygun olan yerlere beton ve doğal ahşap yerleştird­ik. Sade sisal halılar, Heath karolar ve mekana özel yapılan mobilyalar­dan oluşan seçimlerim­izin hepsi dönemi ve ölçeği referans aldı. wisemangro­up.com

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mimar RICHARD BEARD.
Mimar RICHARD BEARD.
 ?? ?? İç Mimar PAUL WISEMAN.
İç Mimar PAUL WISEMAN.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye