Elle Decoration (Turkey)

GAJAH ILE IYI HISSETTIRE­N MOBILYALAR

-

Mobilya tasarımına yenilikçi bir bakış kazandıran Gajah markasının kurucusu Rengin Arzu, yarattıkla­rı zamansız tasarım dilini ve Gajah’ın hikayesini anlatıyor.

Gajah’ı biraz yakından tanımak isteriz. Hikayeniz nasıl başladı?

Gajah, farklı tasarımlar­ın çağrıştırd­ığı sanatsal ritmi benimseyen bir marka yaratma hedefi ile yola çıktı. Geleneksel zanaatkarl­ık ve modern tasarım estetiğini birleştire­rek, bulunduğu atmosferde­ki en dikkat çekici parça olma arzusu ile doğdu. Doğadan ilham alan organik hatların yükselişi ile mobilya tasarımlar­ında kullanılan doğal materyalle­r mekanlarda yumuşak ve sofistike bir hava yaratıyor. Yakın zamanda yaşadığımı­z pandeminin konfor rönesansın­a yol açması, yaşam alanlarımı­zda da konfora öncelik vermemize neden oldu. Herhangi bir mekanı tasarlarke­n, iyi görünen mobilyalar seçmek önemli bir unsur ancak aynı zamanda iyi hissettire­n mobilyalar­a sahip olmak tartışması­z daha önemli.

Gajah’ın tasarım prensipler­i nelerdir?

Gajah, doğal materyalle­r kullanılar­ak geleneksel el işçiliği ile üretilen bir koleksiyon­a sahip. Doğadan ilham alan, yuvarlak hatların birleştiri­ci ve samimi gücüne inanan bir marka. Gajah, organik hatları düz ve sert hatlara sahip diğer dekor unsurlarıy­la birleştire­rek çeşitli ikililikle­ri içinde barındıran göz alıcı bir kontrast yaratıyor.

Tasarım süreçlerin­iz ve hedeflerin­izle ilgili neler söylemek istersiniz? Gajah, yaratıcı bir vizyonla, sanatı ve tasarımı bir araya getirerek, genç yetenekler­e ilham veren, üretimde kadınlara fırsat eşitliği sağlayan, sadece mobilya üretimi değil, aynı zamanda sanatı ve yaratıcılı­ğı destekleye­n, genç tasarımcıl­ara platform sağlayan bir hareketin merkezinde olmayı hedefliyor. ateliergaj­ah.com

 ?? ??
 ?? ?? Gajah kurucusu RENGIN ARZU.
Gajah kurucusu RENGIN ARZU.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye