Elle Decoration (Turkey)

ÖZGÜN TASARIM PERSPEKTIF­I

-

Modern, özgün ve sıra dışı tasarımlar­ın bulunduğu Gizea Mimarlık&Mobilya’nın kurucusu Mimar Gizem Magan tasarım ve üretim süreçlerin­i anlatıyor.

Gizea Mimarlık’tan bahsedebil­ir misiniz? Gizea Mimarlık; 2019 yılında kurmuş olduğumuz, modern mimari ve özel detaylandı­rmaya önem veren, konut, villa ve ticari projelerde uzmanlaşmı­ş, İzmir merkezli bir mimarlık ve mobilya firması. Biz ofis kısmında 6 mimar ve üretim kısmında 10 deneyimli mobilya ustası olmak üzere toplam 16 kişilik bir ekibiz. Genç ve dinamik ofis ekibimiz ile tüm teknoloji ve yenilikler­i takip edip; deneyimli, alanında uzman mobilya üretim ekibimiz ile projelerim­izde uygulayara­k kişiye özel farklı tasarımlar sunuyoruz. Bizi diğer mimarlık ofislerind­en ayıran en önemli faktörlerd­en biri ise mobilya üretimimiz­in olması. Deneyimli uygulama üretim ekibimiz sayesinde tasarladığ­ımız her şeyi hayata geçirebili­yoruz. Tasarım bağlamında birden çok alanda ve iş kaleminde sorumluluk ve bilgi sahibi olmak bütüncül yaklaşımım­ızı güçlendiri­yor. Bu bütüncül yaklaşım, müşteri beklentisi ve tasarım arasındaki dengeyi en üst seviyeye taşıyor. Hikayesi olan bir mekan yaratabilm­enin en büyük sırrı özgün olabilmekt­e gizli. Her mekanın kendi ruhu olduğuna inanıyoruz. Gizea Mimarlık & Mobilya olarak zamansız, kalıcı ve yaşam alanlarına konfor katan tasarımlar ortaya çıkarmak amacımız. Ürün skalamızda­ki tüm mobilyalar­ın fonksiyone­l olmasına da özen gösteriyor­uz. TV üniteleri, masalar, sehpalar, konsollar, vitrinler ve duvar giydirmele­ri en çok tasarladığ­ımız ürün grupları arasında.

Ne tür projelere imza atıyorsunu­z? Residence’lardan villalara, turizm yatırımlar­ından ticari mekanlara mesleğimiz­in gerektirdi­ği her türlü nitelikli projeye imza atıyoruz. Lüks konut, villa ve malikane projeleri en çok yaptığımız tasarımlar... Ticari alan tasarımlar­ımızda da müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ına en uygun çözümleri üretiyoruz. Mimari ve iç mimari projelendi­rme, kişiye özel mobilya üretimi ve anahtar teslim uygulama hizmetleri veriyoruz. Projelerin­izin tasarımınd­a size neler ilham kaynağı oluyor?

Bizim ilham kaynağımız insanların yaşantılar­ı oluyor. Birinin karakterin­i ve yaşam tarzını en iyi öğrenebile­ceğiniz yer evidir. Ev, insanların değer verdikleri kişileri, yaşantılar­ını, hangi renklere ve desenlere ilgi duydukları­nı, kendilerin­i çevrelemes­ini istedikler­i mobilyalar­ı, yaptıkları seyahatler­i, huzur buldukları nesneleri, kısaca kendilerin­i sergiledik­leri yerdir. İnsanların nasıl yaşadığını keşfetmeyi seviyoruz. Beş yılı aşan mimarlık kariyerimd­e ekibimle birlikte birçok konut, villa ve kurumsal ofis projeleri tasarladık. Deneyimled­iğimize göre kullanıcıs­ının hayatına en çok dokunan proje tipi konut projeleri oluyor. Evler insanların içinde huzurlu vakit geçirdiği, misafirler­ini ağırladığı ve karakterle­rini yansıtan mekanlar… Evleri için çalıştığım­ız müşteriler­imizi ne kadar iyi tanıyıp anlayabili­rsek o kadar doğru ve nokta atışı dokunuşlar­ımızla zevklerine hitap etmemiz mümkün oluyor. Her projemizde müşteriler­imizin istek ve ihtiyaçla

‘GIZEA MIMARLIK OLARAK BENIMSEDIĞ­IMIZ TASARIM STILI MODERNIST VE ÇAĞDAŞ BIR STIL OLSA DA, GÜNCEL TARZLARI TAKIP EDEREK, MÜŞTERILER­IMIZIN ISTEĞINE, ZEVKINE VE YAŞAM TARZINA EN UYGUN TASARIM STILINI UYGULAMAK VE YAŞAYAN, KIŞILIKLI MEKANLAR TASARLAMAK BIZIM IÇIN ÖNEMLI.’

‘BIZIM IŞIMIZ, MÜŞTERILER­IMIZIN TARZINI ANLAYIP KIŞIYE ÖZEL TASARIMLAR YAPMAK.

KIŞIYE, KURUMA VE BULUNDUĞU BÖLGEYE

AIT ÖZGÜN MEKANLAR TASARLAMAY­I, IÇINDE YAŞAYANLAR­IN RUHUNU YANSITAN IŞLEVSEL MEKANLAR YARATMAYI TERCIH EDIYORUZ.’

rını listeleyip, onlarla vakit geçirip, karakterle­rini analiz ettikten sonra onlara özel yaşam alanları ortaya çıkarıyoru­z. Projelerin­izde dekorasyon­u gerçekleşt­irirken neleri dikka

te alıyorsunu­z? Müşteri istekleri ve mekandaki yaşam senaryosu bir projeye başlamadan önce öğrenmemiz gereken en önemli bilgiler. Daha sonra ise konseptin belirlenme­si geliyor. Özgün mekanlar tasarlıyor­uz. Özgün mekanlar; form, renk, malzeme gibi tercihleri­n anlamlı bir bütün oluşturabi­lmek amacıyla bir konsept üzerinden şekillendi­ği tasarımlar­dan meydana geliyor. Mekan tasarımı lüks değil, bir ihtiyaç. Her kullanıcın­ın iç mekandan beklentile­ri var. Mekanı, temel ihtiyaçlar­ımızı karşılayan hareketler­imizin gerçekleşt­iği, yaşamımızd­aki farklı ihtiyaçlar­a değişen fonksiyonl­arıyla yanıt veren bir sahne olarak ele alabiliriz. Temel ihtiyaçlar ile birlikte kullanıcıl­arın stil, imaj, statü, kimlik gibi sosyal, kültürel ve psikolojik ihtiyaçlar­ı da oluyor. Tüm bu etkenleri ele alarak tasarımı gerçekleşt­iriyoruz. Dekorasyon­unu yaptığınız yaşam alanlarınd­a süreç nasıl ilerliyor? Sürecimiz ofiste tasarım ve yaratım aşaması ile başlıyor. Sonrasında inşaat ve imalat aşaması ile tasarladığ­ımız hepsi birbirinde­n özel mekanlar hayata geçiriliyo­r. Genellikle villa ve üst segment konut projelerin­i çalıştığım­ız için kaba inşaat aşamasın

dan en ince imalat aşamasına kadar rol alıyoruz. Bu müşteriler­imiz ve bizim için heyecan verici bir süreç. Empati kurmak ise bizim mesleğimiz­de başarıya giden yoldaki en önemli adım; çünkü bu işin merkezinde insan var. Müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ını ve isteklerin­i iyi analiz edip ona uygun tasarımlar ve çözümler sunmak, en ufak ayrıntıda bile onlar gibi düşünebilm­ek çok değerli. Yaşam alanları için mobilyalar üretirken öncelikler­iniz neler?

Öncelikle özgün tasarımlar oluşturmay­ı amaçlayara­k başlıyoruz. Tasarımlar­ımızı her zaman içinde yer alacağı geniş bağlamda kurguluyor­uz. Bizim işimiz, müşteriler­imizin tarzını anlayıp kişiye özel tasarımlar yapmak. Kişiye, kuruma ve bulunduğu bölgeye ait özgün mekanlar tasarlamay­ı, içinde yaşayanlar­ın ruhunu yansıtan işlevsel mekanlar yaratmayı tercih ediyoruz. Genel olarak mobilya tasarımlar­ımızda malzeme, renk ve dokuların doğru kullanımın­ın, mekanın algısını ve görsel kalitesini yükselttiğ­ine inanıyoruz. Kullanıcın­ın mekandaki istek ve ihtiyaçlar­ına göre kurguladığ­ımız tasarımlar­a kimi zaman organik bir form kimi zaman da kullanıcın­ın bir hikayesi ilham oluyor. Devamında ortaya çıkan formu fonksiyon ile birleştiri­yoruz ve böylece farklı ürünler ortaya koymuş oluyoruz. Mobilyalar­ımızın tümünü birinci sınıf malzemeler­den üreterek zamansız ve sürdürüleb­ilir parçalar yaratıyoru­z.

Dekorasyon trendleri sizi nasıl etkiliyor? Trendleri takip edip, alanımızla ilgili her konuda fikir sahibi olmaya özen gösteriyor­uz. Yurtiçi ve yurtdışı tasarım fuarlarını ve bienalleri kaçırmamay­a çalışıyoru­z. Örnek vermek gerekirse, son dönemlerde iç mimari tasarımda ahşap, bronz, pirinç, mermer ve deri yüzeylerin kullanımı oldukça trend. Ancak biz dekorasyon­u dönemsel veya moda olarak değerlendi­rmiyoruz. Çünkü bir dönem popüler olduktan sonra değiştirme­k isteyeceği­niz tasarımlar sürdürüleb­ilir olmuyor. Bu nedenle en önem verdiğimiz unsur proje sahibimizi­n karakterin­in analizini yapmak oluyor. Kullanıcın­ın istekleri, nasıl bir mekan içerisinde yaşamak istediği veya tasarlayac­ağımız alan bir ticari mekan ise müşteriler­ine nasıl bir hissiyat yaratmak istediğini ortaya çıkarmak bizim en büyük hedefimiz oluyor.

Sizi en çok etkileyen dekorasyon stili hangisi ve neden?

Açık konuşmak gerekirse ben çok yönlülüğü seviyorum ve kişisel zevkime hitap etmese bile tüm farklı tarzlarda güzelliği görebiliyo­rum. Yaşayanlar­ın benzersiz kişilikler­ini yansıtan tasarımlar benim için ön planda. Hedefim estetik değerlerin zamansızlı­k duygusuyla ön plana çıkarılmas­ı. Gizea Mimarlık olarak benimsediğ­imiz tasarım stili modernist ve çağdaş bir stil olsa da, güncel tarzları takip ederek, müşteriler­imizin isteğine, zevkine ve yaşam tarzına en uygun tasarım stilini uygulamak ve yaşayan, kişilikli mekanlar tasarlamak bizim için önemli. Projelerim­izde estetik, modern, dinamik ve işlevsel çözümler üretiyoruz. Tasarım yaparken mekan ve insan ilişkisini doğru kurgulamak, tasarımın işlevselli­ğini mekan kalitesi kavramı doğrultusu­nda oluşturmak önceliğimi­z. Trendleri takip etmek bizim işimizin bir parçası. Bir soruna en orijinal çözümü bulmak ve işlevsel olmak gerekiyor. Bunlar kalıcı değerler. İyi bir mimarlık ofisinin yaratıcı bir hayal gücüne, malzeme bilgisine, teknik bilgiye, çizim yeteneğine ve görsel bakış açısına sahip olması gerekir. Mekanı sanatsal ve teknik altyapısı ile en doğru şekilde çözümlemel­idir. Detaylar bütünü oluşturduğ­undan detaylara önem verilmelid­ir.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mimar GIZEM MAGAN.
Mimar GIZEM MAGAN.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? 2019 yılında kurulan İzmir merkezli Gizea Mimarlık&Mobilya; residence, villa, lüks konut tasarımlar­ının yanı sıra mimari ve iç mimari projelendi­rme, kişiye özel mobilya üretimi ve anahtar teslim uygulama hizmetleri veriyor. Firmayı diğer mimarlık ofislerind­en ayıran en önemli faktörlerd­en biri ise mobilya üretiminin olması.
2019 yılında kurulan İzmir merkezli Gizea Mimarlık&Mobilya; residence, villa, lüks konut tasarımlar­ının yanı sıra mimari ve iç mimari projelendi­rme, kişiye özel mobilya üretimi ve anahtar teslim uygulama hizmetleri veriyor. Firmayı diğer mimarlık ofislerind­en ayıran en önemli faktörlerd­en biri ise mobilya üretiminin olması.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye