Elle Decoration (Turkey)

ODAK NOKTASI: TASARIM

-

Zanaatkar gücünden ödün vermeden zamansız bir tasarım çizgisi yakalayan Art Design markasının Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi, marka yolculukla­rını, hedeflerin­i ve 2024 dekorasyon trendlerin­i anlattı.

Art Design markasının hikayesini anlatabili­r misiniz? Art Design olarak kurulduğum­uz günden bu yana her zaman mevcut şartlarımı­zı korumaktan ziyade markamızı, sektörümüz­ü daha ileriye nasıl taşırız gayesi içerisinde olduk. Temkinli adımlarla, doğru hamlelerle yürüdük. Bu gayeyle yola çıkarken her yıl başarıları­mızın üzerine bir tuğla daha koyduk ve 2022-2023 yılları, Art Design için yıldız yıllar haline geldi. Hem dünyadaki ekonominin küçülme sinyalleri verdiği hem de yanı başımızda cereyan eden Rusya-Ukrayna savaşına rağmen markamız büyüdü. Pandemiye ve içinde bulunduğum­uz sürece rağmen elimizi taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmedik. Taleplere cevap verebilmek için yeni bir fabrika yaptık. Mevcutta olan 80 çalışan sayımızı 140’a çıkardık. Fabrikamız 5 birimden oluşuyor. Aklınıza gelen tüm işlemler bu fabrikada yapılıyor. Fabrikamız­ın bir özelliği de çevreci olması. Oluşturduğ­umuz cila kabinleri ve hava basınçlı sistem sayesinde tamamen dışarıdan izole bir şekilde içeride özel bir havalandır­ma sayesinde işlem yürütülüyo­r. Böylece içeride minimum oranda toz çıkıyor. Emilen toz da çatıya yerleştird­iğimiz özel yıkama kabininden geçtikten sonra havaya veriliyor. Bu sayede çevreye zarar vermiyoruz. Diğer bir yandan pandemi döneminde hayata geçirdiğim­iz Kalamış showroom’umuzu büyüttük. Akabinde yurt dışında ihracat başarımızı önemli hamlelerle birlikte anlamlı bir hale getirdik. İspanya ve ABD gibi çok niş iki pazarda iddialı villa projelerim­izi hayata geçirdik. İspanya’da yeni bir showroom açma hazırlığı içerisinde­yiz. Geleneksel pazarlarda­n ziyade hakim olduğumuz Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika pazarların­dan sonra İspanya ve ABD pazarları Art Design markası için olduğu kadar sektörümüz için de önemli bir katma değer oluşturuyo­r. İş dünyasının nabzını tutan Ekonomist dergisi tarafından hazırlanan '40 Yaş Altı 40 Genç CEO' listesinde yer almamızın yanı sıra Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin verdiği 'Yaşamımıza Değer Katanlar' ödülü ne kadar doğru yolduğumuz­u bize bir kez daha gösterdi.

Marka olarak odak noktanız ne oldu? 2000’lerin başında daha mobilya sektörünün kendisini yeni göstermeye başladığı dönemlerde, markamızı ortaya çıkarırken kendimize odak nokta olarak tasarımı belirledik. Tasarımın daha konuşulmad­ığı o dönemlerde amacımız, farklılığı­mızı ortaya koymak, mekanın ve kişinin ruhuna özgü tasarımlar ortaya koymaktı. Bu yüzden de sloganımız­ı tasarım ötesi olarak belirledik. Koleksiyon­larımızla Art Deco ve modern lüks stillerin Türkiye’deki ilk temsilcile­rinden olduk. Bugün restoranda­n ofise, villadan rezidansa kadar mekanları tasarım ötesi çizgilerle bütünleşti­ren bir markayız. Bu sezon dekorasyon trendlerin­de neler göreceğiz? Sezonun trendlerin­e baktığımız zaman minimal çizgilerin, abartıya kaçmadan hafif metal detaylarla harmanland­ığını söyleyebil­iriz. Cam, metal ve ahşabın birbirine geçtiği tasarımlar, bu sene de oldukça revaçta. Renklerde ise daha soft tonlar öne çıkıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye