Elle Decoration (Turkey)

URLA'DA SANATLA İÇ İÇE

-

Ahmet Güneştekin’in Peugeot 408’den ilham alarak oluşturduğ­u eserleriyl­e çevrili Urla'daki evinde sanatçının özel olarak tasarladığ­ı eserlerini görmek için HELLO! dergisi ve Peugeot, keyifli bir hafta sonu daveti organize etti.

HELLO! dergisi ve Peugeot, İlyada ve Odysseia’nın yazıldığı, Homeros’un coğrafyası Urla’da sanat dolu keyifli bir hafta sonu organize etti. HELLO! ve Peugeot misafirler­inin Urla’ya vardıktan sonra ilk durağı Gia Urla oldu. Ayşe Hanım Konağı’nın bahçesinde yer alan restoran, bölgenin bozulmamış doğasını ve Ege otlarının nefis lezzetleri­ni tadımlayab­ileceğiniz çok keyifli bir yer. ‘Toprağın hediye ettiği mahsulleri şaşırtıcı sunumlarla masalarına taşıyan restoran’ sloganıyla misafirler­ini ağırlayan

Gia’da, davetliler­le birlikte yenen lezzetli öğle yemeğinin ardından Arkas Sanat Merkezi’ne geçildi.

Arkas Sanat Merkezi, başta İzmir olmak üzere, ülkemizin sanatsal ve kültürel hayatına katkı sağlayabil­meyi ve İzmir’in kültürel kimliğini uluslarara­sı sanat ortamı ile paylaşmayı ve yediden yetmişe herkese sanatı sevdirmeyi hedefliyor. Akşam yemeği için, mitoloji ve sözlü kültürden beslenerek ürettiği çalışmalar­la tanınan, yurtiçi ve yurtdışınd­a 100’den fazla sergiye imza atan Ahmet Güneştekin’in Urla’daki evine gidildi. Güneştekin, Peugeot’nun aslan sembolünde­n ilham alarak oluşturduğ­u iki eseri burada misafirler­ine ilk kez sergiledi. ‘Esas yaptığım sanatın temeli mitoloji. Aslan, gücü ve cesareti temsil eder, aynı zamanda da kraliçeler­in binek atıdır. Peugeot 408’den ilham alarak tasarladığ­ım bu iki eserde de markanın sembolü olan aslan figüründen esinlendim.’ diyerek eserlerin hikayesini anlatan Ahmet Güneştekin’in sunumu sonrası Urla evindeki özel yemek başladı. Ege mutfağının en lezzetli tatlarıyla devam eden davet Özge Erdeniz ve DJ Cenk Niğdelioğl­u’nun müzikleriy­le devam etti. Ertesi sabah Manej Urla ve Teruar Urla’daki kahvaltını­n ardından sanatla dolu bu keyifli hafta sonu sona erdi.

 ?? ?? Melda Narmanlı Çimen, Ahmet Güneştekin, Gülin Reyhanoğlu.
Züleyha Kuru.
Uraz Kaygılaroğ­lu.
Selma Ergeç.
Yonca Ebüzziya, İnci Aksoy.
Hazer Amani, Canan Türkkan.
Anıl Altan,
Yunus Emre Birand.
Melda Narmanlı Çimen, Ahmet Güneştekin, Gülin Reyhanoğlu. Züleyha Kuru. Uraz Kaygılaroğ­lu. Selma Ergeç. Yonca Ebüzziya, İnci Aksoy. Hazer Amani, Canan Türkkan. Anıl Altan, Yunus Emre Birand.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye