Elle Decoration (Turkey)

HANDAN LOOMWORKS

Handan Özcan, geçmişin kadim güzellikle­rini semboller ve zanaatkar teknikler aracılığıy­la geleceğe taşıyanlar­dan. Kurucusu olduğu Handan Loomworks markasıyla Anadolu’nun el dokumaları­nı çağdaş tasarım bilinciyle yeniden yorumluyor.

- Yapım RANA KORGÜL

HAYATIM

2010’da İstanbul Üniversite­si Ekonomi bölümünü bitirdim ve aynı okulda davranışsa­l ekonomi yüksek lisansına başladım. O süreçte yolum tasarlaman­ın iyileştiri­ci yanıyla kesişti ve o tarihten bu yana yaratıcı tasarımla iç içe şirketleri­n pazarlama iletişimi bölümlerin­de çalıştım, grafik tasarım programlar­ını kullanarak ürün ambalajı, reklam posteri gibi malzeme ve satış araçlarını tasarladım. Farklı alanlar da denemek istediğim için bir dönem film senaryolar­ı için reklam metin yazarlığı yaptım. 2016’da Sabancı Üniversite­si marka yönetimind­e ikinci yüksek lisansımı tamamladım. Hayatı her zaman anda kalarak yaşayamasa­m da olanın farkında olarak yaşıyorum. Ters giden bir şeyler olsa da bunun mutlaka bir sonu olduğunu hatırlamak beni rahatlatıy­or ve besliyor.

İŞİM

Tüm iş deneyimimi ve tasarım gücümü aktarabile­ceğim bir marka hayalim 2015 yılından bu yana aklımdaydı; 2018 yılında bu fikir olgunlaştı ve markamı kurdum. Tasarımcı olmanın yanı sıra bir girişimci olarak işletmeyi yönetme, büyütme ve iş geliştirme için de çaba harcıyorum ve kısa sürede önemli başarılar kazandığım­ızı düşünüyoru­m. Bu kazanımlar­ımı aldığım eğitimleri­me, çalıştığım şirketlere de borçluyum. Ama hikayemi anlatma aracı olarak seçtiğim dokumayı anneanneme borçluyum. Tasarımlar­ımızda kök boyasıyla renklendir­diğimiz 100% Anadolu yününü kullanıyor­uz. Ürünlerimi­z Cihangir, Beyoğlu’ndaki mağazamız ve websitemiz dışında Belçika başta olmak üzere Hollanda, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde tasarım severler ile buluşuyor.

ESİN KAYNAKLARI­M

Sokağın dinamizmi, yaşadığım mahalledek­i aykırılıkl­arın uyumu, dökük bir duvar boyası gibi aslında her gün farkında olmadan içinde bulunduğum­uz ve tanık olduğumuz şeyler ilham kaynakları­m... Tabi ki doğanın kusursuz dokusu ve en olmaz diyeceğini­z renk paletleri de beni her gün şaşırtmaya ve ilham vermeye devam ediyor. Psikoloji ve edebiyatta­n çok besleniyor­um. Bir tasarım ürünü olarak insanın kendisi beni çok etkiliyor. Duygularım­ı anlatma aracı olarak seçtiğim kilimlerin her biri de tıpkı insanlar gibi kendi hikayesiyl­e var oluyor. handanloom­works.com

‘İYİ BİR TASARIM ONUN HAKKINDA UZUN CÜMLELER KURMANIZA GEREK KALMADAN KENDİNİ ANLATABİLM­ELİ.

YILLAR GEÇTİKTE ZAMANSIZ

BİR HALE EVRİLMELİ.’

 ?? ?? Handan Loomworks’ün yeni koleksiyon­undaki halılar el dokuma tezgahları­ndan çıkan kalıplaşmı­ş formların dışında bir çizgiye sahip.
Handan Loomworks’ün yeni koleksiyon­undaki halılar el dokuma tezgahları­ndan çıkan kalıplaşmı­ş formların dışında bir çizgiye sahip.
 ?? ?? HANDAN ÖZCAN
HANDAN ÖZCAN
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye