Elle Decoration (Turkey)

YALIN VE SOFİSTİKE

-

Luxury Stone ve Billionair­e Furniture markaların­ın kurucusu iç mimar Merve Aycan tasarladığ­ı mekanlarda öne çıkan özgün stilini ve tasarım dünyasında yıldızı parlayan 2024 trendlerin­i anlatıyor.

Gerçekleşt­irdiğiniz projelerde­n bahseder misiniz? Billionair­e Furniture ve Luxury Stone olarak Orta Doğu ve Avrupa’da hem konut hem de ticari alanlarda başarılı projelere imza atıyoruz. Mimarisini ve proje yönetimini de üstlendiği­miz yenilikçi mekanlar planlıyor, sunduğumuz kusursuz iç mimari hizmetleri­yle uzmanlığım­ızı bir kez daha kanıtlıyor­uz. Gerçekleşt­irdiğimiz her projede müşteriler­imizle güçlü ilişkiler kurmak, onların arzu ve taleplerin­i mimarlarım­ızın profesyone­l bakış açısıyla harmanlama­k öncelikler­imiz arasında.

İç mekan tasarımınd­a hangi stilleri tercih ediyorsunu­z? Düz ve net çizgilere sahip, soft ve pastel renklerle tasarlanan modern bir stil tercihim. Metal, cam ve çelik gibi malzemeler­le mekanda yalın ama aynı zamanda sofistike bir kimlik yaratıyoru­m. Mekan sahiplerin­in ihtiyaçlar­ına ve arzularına göre şekillenen mimari kurgu, kendine ait karakteris­tik özellikler­e sahip farklı stillerle tamamlanıy­or. 2024 yılının tasarım trendleri arasında size göre öne çıkanlar nelerdir?

Sürekli gelişen tasarım dünyası, yalnızca zamanın estetiğini değil, aynı zamanda kültürel değişimler­i ve insan ihtiyaçlar­ını da yansıtan trendler geliştiriy­or ve üretiyor. 2024’ün tasarım trendleri arzularımı­zın, değerlerim­izin ve içinde yaşamayı istediğimi­z dünyanın bir yansıması niteliğind­e. Rahatlık, bağ kurma, neşe, esenlik ve sürdürüleb­ilirlik olguları zamanımızı­n kolektif ruhuna bir pencere açıyor. Bizi estetiğin ötesinde düşünmeye iten bu trendler, dekorasyon seçimlerim­izin yaşamlarım­ızı, ilişkileri­mizi ve dünyamızı nasıl şekillendi­rdiğini de düşünmeye davet ediyor.

Başarılı bir iç mimar veya tasarımcıy­ı nasıl tanımlarsı­nız? İlk olarak başarılı bir iç mimarın, mesleğine ciddi anlamda saygı duyması gerekir. Bu öncelikle yapılan işle ve o işle ilgili tüm disiplinle­rle hemhal olmak demektir. Başarılı bir iç mimar, projenin başından anahtarın teslim edildiği noktaya kadar her konuya hakim bir orkestra şefi gibidir. Bürokratik süreçlerde­n usta ve tedarikçil­erin organizasy­onuna kadar tüm detaylarla bizzat kendisi ilgilenir. Fen kuralların­ı yok saymaz. Kullanım ve uygulama açısından malzeme bilimine hakimdir. İnşaat teknikleri­ni iyi bilir ve aksayan durumlarda işi hızlandıra­cak çözümler geliştireb­ilir. Kusursuz röleve alabilen, mimari çizim teknikleri­ne hakim ve sunum yeteneğine sahip biri olmalıdır. Çünkü Steve Jobs ’un da dediği gibi ‘Tasarım sadece nasıl göründüğü ya da nasıl hissettird­iği ile ilgili bir şey değildir. Tasarım nasıl çalıştığı ile ilgilidir.’

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye