Elle Decoration (Turkey)

DINAMIK VE ESTETIK BIR MARKA: BOOM BASTIK

-

On iki yılı geride bırakan pekmez+boz, mekanlarda çarpıcı dönüşümler yapan boom room markaların­dan sonra şimdi de boom bastık yastıkları­yla özgün tasarımlar­a imza atıyor.

Pekmez+Boz’un hikayesi Nasıl Başladı? İlk bir araya gelişimiz 2011’de L’İst İstinye Suites sitesinde kaba inşaattan alıp, en ince detayına kadar iç mekan tasarımını yaptığımız bir dubleks daireyle oldu. Ardından o sitede 5-6 ev daha yaptık. Her şey çok keyifli gidiyordu ki benim doğum yaptığım ve Nükhet’in yalnız olduğu bir dönemde bir ev sahibi ile yaşadığı kriz sonrasında beni arayıp ‘Elmon böyle devam edemeyiz, gel bir süre duralım ve farklı bir şey düşünelim’ demesiyle başladı. Ben işe geri döndükten sonra 6 ay boyunca iş almayıp, kendi iç sesimizi dinledik. Ne yapmak ve ne yapmamak istediğimi­ze odaklanıp ‘Boom Room’ konseptini oluşturduk. Boom Room 10 sene önce geliştirdi­ğimiz, patentini aldığımız, mekanları tek günde yenileyen bir baştan yaratma projesi.

Boom bastık adında bir markanız daha oldu. Bu nasıl ortaya çıktı, koleksiyon­larda neler var? Pandemi sürecinde doğan Boom Bastık bizim ikinci bebeğimiz diyebiliri­z. Pandemide bugüne dek olmadığı kadar herkes evine önem vermeye ve değişiklik yapmaya başladı. Salonlarda mobilyalar­a dokunmadan değişiklik yaratabile­ceğiniz elemanlard­an birisi de yastık olduğu için o dönem çok sipariş almaya başladık. Aslında tüm kumaş fabrikalar­ı kapalıydı; ama ofisimizde­ki mevcut kumaş parçaları ile tasarım yaparak epeyce yastık sattık. Bu ilgiyi görünce de ‘Biz neden bunu bir markaya çevirmiyor­uz?’ diye düşündük. Boom Bastık böyle ortaya çıktı. Boom Bastık önceleri daha çok kişiye özel tasarım yapılan bir markayken, şimdi kişiye özeli minimize edip her ilkbahar/sonbahar senede iki ana koleksiyon çıkaran bir markaya dönüştü.

Son olarak sırada neler var? Pekmez+boz serüvenine nasıl devam edecek? Önümüzdeki dönemde Boom Room dışında bizim çizgimizi yansıtan mobilya tasarımlar­ına eğilmek istiyoruz. Boom Bastık markamızla yurt dışına açılma hedefindey­iz. Daha kısa süreli ve hızlı Boom Room anlamına gelen ‘Boom Express’i de hayata geçirmek istiyoruz. boom-bastik.com

 ?? ?? Markanın kurucuları Elmon Pekmez ve Nükhet Boz.
Markanın kurucuları Elmon Pekmez ve Nükhet Boz.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye