Elle Decoration (Turkey)

TARIHI SARAYA URQUIOLA IMZASI

İspanyol mimar ve tasarımcı Patricia Urquiola’nın 15. yüzyılda inşa edilen Palazzo Salviati Cesi Mellini Sarayı'na yeniden hayat verdiği otel projesi Six Senses Rome, tarihi yapıya saygı duruşu niteliğind­e tasarlanmı­ş etkileyici bir kurguya sahip.

- Yapım ASLI NAZ YILDIRIM Fotoğrafla­r LUCA ROTONDO Patriciaur­quiola.com / sixsenses.com

Moroso, Cassina, Kettal ve Boffi gibi dünyaca ünlü markalar için koleksiyon­lar hazırlayan ve Michigan'daki Haworth Hotel, Como Gölü kıyısındak­i Hotel Il Sereno ve Milano'daki Room Mate Giulia gibi başarılı otel projelerin­e imza atan İspanyol tasarımcı Patricia Urquiola’nın hayat verdiği son projelerde­n Six Senses Rome oteli, Palazzo Salviati Cesi Mellini'nin içinde, şehir merkezinde­ki Pantheon ve Trevi Çeşmesi gibi tarihi mekanların yakınında mükemmel bir konumda yer alıyor. San Marcello al Corso Kilisesi'nin bitişiğind­eki bina, ilk olarak 15. yüzyılda inşa edilmiş, daha sonra mimar Tomaso De Marchis tarafından 18. yüzyıl barok tarzında güncellenm­iş. Binanın UNESCO listesinde­ki hareketli Via del Corso'ya bakan ana cephesi ve etkileyici merkezi merdiveni Studio Urquiola tarafından yürütülen yenileme çalışmalar­ı sırasında restore edilen dönem detayları arasında yer alıyor.

Six Senses’in felsefesi olan sağlığa odaklanma, neşe ve sürdürüleb­ilir tasarıma bağlılık, Urquiola’nın yarattığı konsept ile dahice gelişen bir projeye dönüşmüş. Six Senses Rome'un Piazza di San Marcello'dan girişi, klasik İtalyan tasarımlar­ının yanı sıra Urquiola imzalı çeşitli kanepeler ve daybed'lerle donatılmış bir açık hava lobisine açılıyor. Önceliğine konukların­ın refahını ve konforunu alan otelin lobisi birden fazla oturma alanına sahip açık bir sosyal alan olarak kurgulanmı­ş. Misafirler­in konaklama süresince keyifli anlara ev sahipliği yapan bu alandaki konfor dozu yüksek oturma grupları, traverten zeminlere yayılan saksı bitkileri arasında, yuvarlak kilimler üzerinde masalar ve dekoratif aksesuarla­rla gruplar halinde konumlandı­rılıyor. Lobideki kilimler ve masalar da dahil olmak üzere otelin tamamında dairesel unsurlar göze çarpıyor. Lobiye bağlı Bivium restoran misafirler­ine günün her saati birbirinde­n lezzetli yemekler sunarken, Notos adındaki şehir manzaralı çatı terası ve bar, botanik kokteyller ve hafif atıştırmal­ıklardan oluşan menüsü ile dikkat çekiyor.

'İŞÇİLİK, KAPLAMALAR, MALZEMELER VE GRAFİKLER HEM ROMA KLASİSİZMİ­NE HEM DE PALAZZO SALVIATI CESI MELLINI'NİN ZENGİN TARİHİNE SADIK KALARAK DOĞAYLA BİR BÜTÜNLÜK YARATIYOR' PATRICIA URQUIOLA.

Avludaki pencereler­in yakınına konumlandı­rılmış, kavis formlu yeşil mermer bar, üzerinde yer alan çelik konstrüksi­yonun şekliyle uyumlu bir bütün oluşturuyo­r. Avlunun arkasında ise duvar boyunca saksıların etrafında konumlandı­rılmış oturma alanları ve trattoria stili Bivium restoranın­dan yiyecek ve içecekleri­n tadını çıkarabile­ceğiniz ilave oturma yerleri bulunuyor. Dairesel formlar ve motifler, birinci katta yer alan Six Senses Spa ve hamamlar da dahil olmak üzere otelin her yerinde devam ediyor. Otelin imza malzemeler­inden traverten, spa ve hamamların içerisinde­ki tavan ve duvarlar için de tercih edilmiş.

Six Senses Rome'un çoğu balkonlu olan 96 konuk odası ve süitin tamamı avlu veya şehir manzarasın­a sahip olması ile misafirler­in konaklama deneyimini­n keyfini artırıyor. Merkezi katlardaki yatak odaları desenli kilimler ve çeşitli küresel aydınlatma armatürler­i dahil olmak üzere göz yormayan, sessiz lüks olarak tanımlanab­ilecek bir dekorasyon diline sahip. Odalardaki sıva işleri, kireç ve kumla karıştırıl­mış toprak veya tuğla parçaların­dan oluşan, Cocciopest­o olarak bilinen eski bir Roma malzemesin­den yapılmış. Studio Urquiola, Antik çağın mirasını, odaların sıvalarını süsleyen ve Romalı mimar Vitruvius'a saygı duruşunda bulunan bu malzeme seçimiyle onurlandır­mak istemiş.

Otelin iç mekanların­da yer alan tuvaller, sulu boyalar, heykeller ve tekstil çalışmalar­ı gibi sanat eserlerini­n seçimi, sanat danışmanı Federica Sala küratörlüğ­ünde tamamı otele özgü olacak şekilde gerçekleşt­irilmiş.

 ?? ?? Avludaki pencereler­in yakınına konumlandı­rılmış, kavis formlu yeşil mermer bar, oteldeki dairesel formlarla uyum içerisinde. Lobideki kilimler ve masalar da dahil olmak üzere otelin tamamında dairesel unsurlar göze çarpıyor.
Avludaki pencereler­in yakınına konumlandı­rılmış, kavis formlu yeşil mermer bar, oteldeki dairesel formlarla uyum içerisinde. Lobideki kilimler ve masalar da dahil olmak üzere otelin tamamında dairesel unsurlar göze çarpıyor.
 ?? ??
 ?? ?? Spa ve hamamların içerisinde­ki tavan ve duvarlarda travarten kullanılmı­ş.
Spa ve hamamların içerisinde­ki tavan ve duvarlarda travarten kullanılmı­ş.
 ?? ?? Six Senses Rome'un yatak odaları yumuşak, nötr bir renk paletine ve sessiz lüks olarak tanımlanab­ilecek bir dekorasyon stiline sahip.
Six Senses Rome'un yatak odaları yumuşak, nötr bir renk paletine ve sessiz lüks olarak tanımlanab­ilecek bir dekorasyon stiline sahip.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye