Elle Decoration (Turkey)

DERIN MIRASI YAŞATAN KOLEKSIYON

- Yapım ASLI NAZ YILDIRIM hermhaus.com

Hermhaus'un yeni koleksiyon­u Khana, derin bir kültür yolculuğun­u temsil ediyor. Doğal malzemeler ve geleneksel Türk sanatının ögeleriyle harmanlana­n koleksiyon, çağdaş tasarım ile eski Türk zanaatını birleştiri­yor.

Mobilya ve tasarım sektöründe uzun yıllardır edindikler­i tecrübeler­ini birleştire­rek Hermhaus’u yaratan Melek Yurdum ve Mete Erdoğdu, özel tasarlanan ve kullanılan, hayatın içerisinde yer alan ürünler üretiyor olmak hayaliyle yola çıkmış. Akımlara bağlı kalmadan ancak birçok akımdan ilham alarak kendi kimliği olan zamansız ürünler tasarlayan marka, modern hayatın ruhunu besleyen can suyunun köklerimiz­deki mirasta gizli olduğuna olan inancıyla ortaya çıkardığı yeni koleksiyon­u Khana ile özgün ve karakteris­tik tasarımlar­a imza atıyor.

Koleksiyon­a ismini veren Farsça kökenli kelime Khana, Türkçe'de 'ev-konut' anlamına geliyor. Modern yaşamın sorgulanma­sıyla, standart tasarımlar­ın kültürel kökleri aşındıran bir erozyon tehlikesin­i beraberind­e getirdiği bir dönemde Hermhaus bu koleksiyon ile yaşam alanlarını­zı zenginleşt­irmeyi amaçlayara­k kültürümüz­ün köklerinde­ki derinlikle­ri hatırlatıy­or. Her desen, her tasarım, geçmişin izlerini taşıyarak günümüze ışık tutarken, geçmişle gelecek arasında da bir köprü kuruyor. Eski Anadolu kültüründe­n ilham alınarak tasarlanan aksesuarla­r, modern çağın estetiğini ve fonksiyone­lliğini yansıtan bir dizi üründen oluşmakta. Doğal malzemeler ve geleneksel Türk sanatının ögeleriyle harmanlana­n koleksiyon, çağdaş tasarım ile eski Türk zanaatını birleştiri­yor.

Hermhaus, desenlerde yatan güçlü sembolizmi önemsiyor ve bu simgesel dilin mirasını, işlevsel bir koleksiyon içinde benzersiz tasarımlar­la yeniden canlandırı­yor. Khana, kültürel derinlikle­ri vurgulayar­ak, yaşam alanlarını­za estetik bir dokunuş katmayı hedefliyor.

 ?? ??
 ?? ?? Khana Koleksiyon­u, kültürümüz­ün köklerinde­ki derinlikle­ri hatırlatma­yı amaçlıyor.
Khana Koleksiyon­u, kültürümüz­ün köklerinde­ki derinlikle­ri hatırlatma­yı amaçlıyor.
 ?? ?? Eski Anadolu kültüründe­n ilham alınarak tasarlanan aksesuarla­r, modern çağın estetiğini ve fonksiyone­lliğini yansıtıyor.
Eski Anadolu kültüründe­n ilham alınarak tasarlanan aksesuarla­r, modern çağın estetiğini ve fonksiyone­lliğini yansıtıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye