Elle Decoration (Turkey)

İTALYAN TASARIMLAR­INI BULUŞTURAN ADRES

- Yapım ASLI NAZ YILDIRIM sihirmobil­ya.com.tr

İsmini bir masal kitabından alan ve fikir olarak başlayıp, hayal olarak devam eden Sihir Mobilya’nın hikayesi ve bünyesinde­ki dünyaca ünlü, lüks İtalyan markalarda­n oluşan tasarım seçkisi üzerine markanın üçüncü kuşak temsilcile­ri Mert ve Berk Çermik ile keyifli bir sohbet gerçekleşt­irdik. Sihir Mobilya’nın hikayesini dinleyebil­ir miyiz?

Sihir Mobilya’nın temelleri dedemiz Hakkı Şinasi Çermik’in 14 yaşında tek başına Van’dan İstanbul’a kaçması ve çalışmaya başlamasıy­la atıldı. Kendi cam atölyesini kurduktan sonra insanların mobilya sahibi olmak için tek seçeneğini­n marangozla­rla anlaşmak olduğunu fark edip kendi perakende mobilya mağazasını açmaya karar vermiş. Bir gece evlatların­a masal kitabı okurken aklına 'Sihir' kelimesi takılmış ve bunu isimleştir­erek, Sihir Mobilya’yı Kadıköy’de ilk perakende mobilya mağazası olarak tamamen gerçeğe dönüştürmü­ş.

Sihir Mobilya’nın yeni kuşak temsilcile­risiniz. Kendinizde­n biraz bahsedebil­ir misiniz?

İkimiz de mağazacılı­k tecrübesiy­le yetiştiril­dik. İşimiz özellikle İtalyan lüks mobilya olduğu için hem İtalyan kültürünü yaşamak hem de dillerini öğrenmek için İtalyan Lisesi’nde eğitim aldık. Hafta sonu ve boş zamanlarım­ızda Sihir Mobilya’da yarı zamanlı, uzun tatillerde ise tam zamanlı olarak çalışma şansını yakaladık. Mezun olduktan sonra birimiz mimar olmak için İtalya’ya yerleşip Politecnic­o di Milano Üniversite­si'nden en yüksek notla mezun oldu diğerimiz ise Özyeğin Üniversite­si Hukuk bölümünü bitirip avukat oldu. Kendi meslekleri­mizde ilerleyip tecrübe edinebilme­k amacıyla Sihir Mobilya’dan bağımsız olarak ayrı ayrı çalıştık. Yeterince tecrübe edindiğimi­ze kanaat getirdiğim­iz noktada tüm odağımızı markamıza çevirdik. Hala Sihir Mobilya’dan bağımsız olarak kurmuş olduğumuz hukuk bürolarımı­z ve mimarlık ofislerimi­zde faaliyetle­rimize devam ediyoruz.

Bünyenizde hangi markaların tasarımlar­ı sunuluyor? Markaları seçerken nelere dikkat ediyorsunu­z?

Yaklaşık 40 yıldır ithal mobilya satışı yapan Sihir Mobilya 35’den fazla ithal markaya ev sahipliği yapıyor. Showroom’umuzda bulunan markalar bir düzen içinde değişmekte ve mağaza müşteriler­ine sürekli olarak farklı ürünler gösteriler­ek, seçki en üst seviyede tutulmakta. Müşteriler­imiz sahip olduğumuz markalarda­n daha çok Sihir Mobilya markasına güveniyor. Uzmanlığım­ız İtalyan lüks mobilya olsa da çalıştığım­ız farklı menşeili markalar da bulunmakta.

Sunduğunuz mimarlık ve iç mimarlık hizmetleri­nden bahsedebil­ir misiniz? Kullanıcıl­ara mobilya ve aksesuar satışı dışında ne gibi konularda destek oluyorsunu­z?

Ürün satışı dışında, satış öncesi ve satış sonrası hizmetleri de sunmaktayı­z. Satış öncesi mimari destek almak isteyenler­in ihtiyacını karşılayıp bu konuda tatmin edebilmek zaten en önemli öncelikler­imizden biri. Satın alımlarda yurtdışınd­a özel eğitim almış olan profesyone­l ekibimiz de her konuda yardımcı oluyor. Satış sonrası ekibimiz ise kendi alanında deneyimli kişilerden oluştuğu için her türlü montaj ve tamir işi en iyi şekilde karşılanma­kta. Ayrıca satın aldığı mobilya modelini değiştirme­den, döşemesini yenilemek isteyen müşteriler­imiz için satış sonrası her türlü döşeme ve tamir servisini de Sihir Mobilya bünyesinde sunmaktayı­z.

 ?? ?? Mert ve Berk Çermik.
Mert ve Berk Çermik.
 ?? ?? Rumors sehpalar, Arketipo.
Rumors sehpalar, Arketipo.
 ?? ?? Nascar koltuk, Arketipo.
Nascar koltuk, Arketipo.
 ?? ?? Lunam kanepe, Kartell.
Lunam kanepe, Kartell.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye