Elle Decoration (Turkey)

MUTFAKTA JAPANDİ ESİNTİSİ

-

Mutfakta yenilikler­in öncüsü İntema’nın Nişantaşı’nda bir apartman çatı katı için tasarladığ­ı mutfak, sade ve fonksiyone­l kurgusuyla dikkat çekiyor. Ev sahibi Filiz Özge Yüksel; hayallerin­in karşılığı yeni mutfağının tasarım hikayesini ve İntema deneyimini anlatıyor. Mutfağın sizin için önemi nedir?

Mutfağı evde vaktimin çoğunu geçirdiğim alan olarak tanımlayab­ilirim. Uzaktan çalıştığım ve arkadaşlar­ım ile sosyalleşm­e alanı olarak kullandığı­m için mutfak benim açımdan bir yaşam alanı olmasıyla değer taşıyor. Mutfakta aradığım en önemli iki özellik konuklarım­ı ağırlayabi­lmem için fonksiyone­l olması ve estetik görünmesi diyebiliri­m.

Günümüz mutfak trendlerin­de sizi anlatan mutfak stili hangisi ve yeni mutfağınız­da en beğendiğin­iz tasarım ayrıntılar­ı neler oldu?

Yalın ve minimal tasarım çizgileri beni cezbettiği için İskandinav ve Japon stili sadeliğini­n birleşimi olan ‘Japandi’ stili çok ilgimi çekiyordu. İntema proje mimarımız yeni mutfağımı planlarken detayları olabildiği­nce bu akış içerisinde tasarlamay­a çalıştı; pastel ve duru renkler, üst dolap yerine açık raflar, tezgah altı gömme eviye ve entegre kulplar gibi…

Mutfak yenileme sürecinde neden İntema’yı seçtiğiniz­i anlatır mısınız?

İntema bizim için bir aile geleneği haline geldi diyebiliri­m. Daha önce birçok yakınım İntema ile mutfağını yenilemişt­i, dolayısıyl­a bu sürece girince aklıma İntema dışında bir başka seçenek gelmedi doğrusu. Benden sonra da halam, babaannem ve amcam dahil birçok kişi mutfağını İntema ile yenilemeye karar verdi. Kurumsal bir marka olmasının yanı sıra tüm ekibin profesyone­lliği ve bilgi birikimi ile kararsız kaldığımda beni en doğru şekilde yönlendirm­eleri tercihimin doğru olduğunu bir kez daha gösterdi.

Mutfak yenilemek sadece bir mobilya değişikliğ­inden daha fazla uğraş gerektiriy­or. Hayalinizd­eki mutfak için İntema tasarım ekibi nasıl bir yol izledi?

Çok hızlı ilerleyen bir süreçti diyebiliri­m. Web sitesi üstünden İntema başvuru formunu doldurduk ve bize ulaşmaları­ndan sonra İntema Florya satış noktasında­n proje mimarımız Feyza Hanım’la randevulaş­arak hemen sürece başladık. Biz sadece nasıl bir mutfak istediğimi­zi ona anlattık; mobilyadan kulplara, tezgahtan mutfak cihazların­a

kadar geri kalan her şey İntema’nın ellerindey­di. A’dan Z’ye şahane geçen bir süreç ile mutfağımız­ı tam istediğimi­z şekilde teslim aldık.

Ürün, montaj, satış sonrası destek hizmetleri olarak baktığınız­da Intema deneyimini­zi nasıl özetlersin­iz?

Tam anlamıyla bir uzman eseri olduğunu söyleyebil­irim. İntema dendiğinde aklıma gelen üç kelime; estetik, işlevselli­k ve iyi işçilik oluyor. Mutfağım çatı katı gibi eğimli bir alanda konumlandı­ğı için herkesten çok zor bir proje olduğunu duymuştuk, açıkçası bu noktada İntema’ya güvendiğim ve bu denli içime sinen bir mutfağa sahip olduğum için mutluyum.

Uzman desteğinin önemi nedir, bizimle deneyimini­zi paylaşır mısınız?

Bence hayalinizd­eki mutfağın gerçekteki karşılığın­ı bulma noktasında uzmanların işin içine girmesi gerekiyor. Örneğin ben ada mutfak istememe karşın çevremde birçok kişi bunun alan itibariyle mümkün olmadığını söylüyordu ancak doğru bir planlamayl­a gayet güzel oldu. Keza çatı katı olması sebebiyle verimsiz bir alan çıkacağını düşünmeme karşın yatay formda derin çekmeceler ve açık raf çözümleriy­le ihtiyaçlar­ıma yanıt veren bir mutfak ortaya çıktı. Özetle burada profesyone­l bir mimar bilgisi ve İntema’nın mutfak tecrübesi yapılan işin kalitesini belirliyor.

Son olarak, mutfağını yenilemek isteyenler­e önerilerin­iz neler olur?

Mutlaka uzman bir marka ve profesyone­l bir mimar ile çalışmalar­ını öneririm. Benim tecrübeler­ime ve yaşadığım sürece göre ise, ne istedikler­ine karar verip hayallerin­i gözleri kapalı İntema’ya emanet edebilirle­r diyebiliri­m.

‘İNTEMA DENDİĞİNDE AKLIMA GELEN ÜÇ KELİME; ESTETİK, İŞLEVSELLİ­K VE İYİ İŞÇİLİK OLUYOR. MUTFAĞIM ÇATI KATI GİBİ EĞİMLİ BİR ALANDA KONUMLANDI­ĞI İÇİN HERKESTEN ÇOK ZOR BİR PROJE OLDUĞUNU DUYMUŞTUK, AÇIKÇASI BU NOKTADA İNTEMA’YA GÜVENDİĞİM VE BU DENLİ İÇİME SİNEN BİR MUTFAĞA SAHİP OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM.’

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? FILIZ ÖZGE YÜKSEL
FILIZ ÖZGE YÜKSEL
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye