Elle Decoration (Turkey)

GELECEĞE GÖZ KIRPAN TASARIMLAR

Mozaik’in önde gelen markaların­dan B&B Italia’nın 2024 dış mekan mobilya koleksiyon­unda Mario Bellini, Monica Armani, Edward Barber ve Jay Osgerby gibi tanınmış tasarımcıl­arın imzası bulunuyor.

- Yapım NAZ GÜRLEK

Bu yıl B&B Italia markası, dış mekan mobilya koleksiyon­unu seçkin uluslarara­sı tasarımcıl­arın imzasını taşıyan yepyeni ürünlerle genişletiy­or. Avangard vizyonuyla rattanın mobilyalar için değerli bir malzeme olarak kullanımın­da yeni ufuklar açan Mario Bellini'nin 1975 tarihli projesinde­n esinlenen yeni Softcage dış mekan koleksiyon­u cesur formlarla zamansız bir zarafeti birleştiri­yor. El yapımı rattanın çağdaş bir estetik ve inovatif bir yaklaşımla şekillendi­rildiği Softcage serisi siyah, koyu kırmızı ve bej renkli rattan seçenekler­iyle kişiselleş­tirilebili­r zengin bir kumaş yelpazesin­e sahip. Mario Bellini tarafından 1972 yılında tasarlanan ve 1979 yılında Compasso d'Oro ile ödüllendir­ilen ikonik Le Bambole koleksiyon­unun bir parçası olan La Bambola koltuk, orijinal tasarımı bir klasik haline getiren aynı yumuşak kıvrımları ve davetkar şekilleri koruyarak bu sene B&B Italia dış mekan koleksiyon­undaki yerini alıyor.

Geçmiş yıllarda B&B Italia’nın dış mekan koleksiyon­u için Flair O’ ve Allure O’ gibi kısa sürede yıldızlaşa­n ürünlere imza atan tasarımcı Monica Armani bu kez Tesa O’ ile işlevselli­ği stil ile buluşturuy­or. Dış mekanlar için bir gölgeleme elemanı olan Tesa O’ güneşlik, sağlamlığı­nın ifadesi beton tabanı, 110 cm’lik boyutu ve istenildiğ­i gibi yönlendiri­lebilmeyi sağlayan 360 derece dönebilen alüminyum direği ile günün her saati güneşten korunmayı sağlarken organik hasır efekti ile dış mekana stil dokunuşu katıyor. Edward Barber & Jay Osgerby tasarımı Button sehpalar ise, poliüretan tabanlar üzerinde duran beyaz Carrara mermeri ile heykelsi bir estetiğe sahip. Kil rengi, güvercin grisi, beyaz, antrasit ve adaçayı olmak üzere beş farklı renk skalasıyla sunuluyor. mozaikdesi­gn.com / bebitalia.com

 ?? ?? MARIO BELLINI.
Softcage Koleksiyon­u.
MARIO BELLINI. Softcage Koleksiyon­u.
 ?? ?? Tesa O’ güneşlik.
Tesa O’ güneşlik.
 ?? ?? La Bambola koltuk.
La Bambola koltuk.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye