Evrensel Gazetesi

Özel hastanede yangın 2 can aldı

-

ANTEP’İN ŞEHİTKAMİL İLÇESİNDE ÖZEL HASTANEDE YANGIN

Antep’in Şehitkamil ilçesinde özel bir hastanede çıkan yangında, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 2 hasta yaşamını yitirdi. 5 hastane çalışanı da dumandan etkilendi. Antep’te Özel NCR Hastanesin­de çıkan yangında, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 2 hasta hayatını kaybetti. Yangının hastanenin bodrum katındaki enerji depolama odasında, aşırı ısınmadan dolayı çıktığı bildirildi. Binada oluşan yoğun duman nedeniyle genel yoğun bakımdaki 25 ve farklı servislerd­e tedavi gören 10 hasta ile yenidoğan ünitesinde­ki 45 bebek ve dumandan etkilenen 5 hastane personeli AFAD ve itfaiye ekiplerinc­e tahliye edildi. Bu sırada yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Mehmet Örün (55) yaşamını yitirdi. Mehmet Turgut (63) ise sevk edildiği hastane kurtarılam­adı. Yaşamını yitirenler­den Örün’ün kanser hastası olduğu, Turgut’un ise kalp yetmezliği bulunduğu öğrenildi.

Tahliye edilen hastalar ile personel, 112 Acil Servis ekiplerinc­e başka hastaneler­e nakledildi.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA

Gaziantep Valiliği’nce yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı­ğı duyuruldu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Çıkan yangında binada oluşan yoğun duman nedeniyle Hastanenin Genel Yoğun Bakım Ünitesinde 25, çeşitli servislerd­e 10, Yenidoğan Ünitesinde 45 bebek ve dumandan etkilenen 5 hastane personeli olmak üzere toplam 85 kişi AFAD İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinc­e tahliye edilerek, 112 acil servis ambulansla­rıyla ilimizdeki çeşitli hastaneler­e sevk edilmiştir. Tahliye sırasında Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören 2 vatandaşım­ız hayatını kaybetmişt­ir. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatılmı­ştır” denildi.

Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hastaneye gelerek yetkililer­den bilgi aldı.

Şahin, yangının ardından İtfaiye Daire Başkanlığı­na bağlı ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaştığını söyledi. Ardından hastaların hızlı bir şekilde tahliye edildiğini belirten Şahin, “Hamdolsun, özellikle yoğun bakım ünitesinde­ki bebeklerim­izin hepsi çevredeki hastaneler­e gönderildi. Çok şükür her şey kontrol altında. Olayı ben de takip ediyorum.” dedi. (Antep/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye