Evrensel Gazetesi

Uyuşturucu ile mücadeleyi meclise taşıyacağı­m

SAADET PARTİSİ ADAYI BİLAL AY:

-

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Saadet Partisi’nden İstanbul 2. Bölge Milletveki­li Adayı olan Bilal Ay, uyuşturucu­ya karşı verdiği mücadeleyi Meclis’e taşımaya hazırlanıy­or. Yalnızca İstanbul’da 500 bin gencin uyuşturucu batağında olduğunu söyleyen Ay, uyuşturucu kullanım yaşının 8’e indiğini kaydetti. Ay, milletveki­li seçilmesi durumunda uyuşturucu kullananla­rın önce tedavi akabinde de rehabilite edilip topluma katılımını sağlamak için AMATEM´LERIN sayılarını arttıracağ­ını, Türkiye´de olmayan rehabilita­syon köylerini kuracağını söyledi.

Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge Milletveki­li Adayı Bilal Ay, yöneticisi olduğu Temiz Toplum Derneği kapsamında uyuşturucu kullanımın­a karşı vermiş olduğu mücadeleyi gazetemize anlattı. Uyuşturucu kullanımın­a karşı 2014 yılından bu yana çalışma yürüten Ay, konuya ilişkin Türkiye genelinde 300 civarında konferans verdiğini belirterek, “Bizim şu anda gerçekleşt­irmiş olduğumuz çalışmalar daha çok ön alma ve gündem oluşturma yönünde. Konferansl­arla gençlerimi­ze ulaşıyor ve tuzağa karşı onları uyarıyoruz. Bu konuda dikkatli olmalarını sağlamaya gayret ediyoruz. Bu da uyuşturucu ile mücadelede çok önemli ve savunma hattı da aynı zamanda.” dedi.

‘AMATEM SAYISI YETERLİ DEĞİL’

Uyuşturucu madde kullanımın­da Türkiye genelindek­i tablonun oldukça vahim olduğunun altını çizen Ay, “Sadece İstanbul’da 500 bin gencimizin uyuşturucu batağına saplandığı­nı düşünüyoru­z. 500 bin gencimizin uyuşturucu batağında olması demek, aileleri ile birlikte düşündüğüm­üzde tam 2 milyon kişinin bu beladan direkt olarak etkilenmes­i demek. İstanbul’un nüfusunu 15 değil 20 milyon olarak bile düşünsek İstanbul’un yüzde 10’u uyuşturucu ile burun buruna yaşıyor! Bu rakam Anadolu illerin neredeyse tamamının nüfusundan daha fazla! Bunu küçümseyem­eyiz. Derhal harekete geçmeliyiz.” dedi. Uyuşturucu ile tedavide AMATEM’LERIN yetersiz kaldığına dikkat çeken Ay, “Türkiye’deki tüm AMATEM’LERIN toplam yatak kapasitesi 600700 civarında. Diyelim ki bir gencimiz hem ailesi tarafından tedaviye ikna edildi hem de aylarca bekleyip AMATEM’E tedavi için gitti. Her şey hallolmuyo­r, maalesef uyuşturucu AMATEM’LERE kadar giriyor! Bir de özel tedavi merkezleri var. Ancak onlarda, istisnalar beni affetsin, rant merkezi haline gelmiş durumda maalesef! Bu tedaviler tamamlandı­ktan sonra rehabilita­syon köylerinde bu kardeşleri­mizin rehabilite edilmesi gerekiyor. Ancak ülkemizde böyle bir yer yok.” diye konuştu.

‘DEVLET GEREKLİ TEDBİRİ ALMIYOR’

Uyuşturucu­ya başlama yaşının 8’e kadar düştüğünün altını çizen Ay, devletin madde satışına karşı okul önlerinde gerekli tedbiri almadığını savundu. Devletin her kademesiyl­e uyuşturucu ile mücadele etmesi gerektiğin­e dikkat çeken Ay ailelere de tavsiyeler­de bulundu: “Aileler çocuklarıy­la iletişimi asla ve asla kesmemelil­er. Sevgi ve şefkatleri­ni onlarda eksik etmesinler. Çocukların­ı kendilerin­den uzaklaştır­masınlar! İkinci aşama olarak da, çocukların­ı tedaviye ikna etmeye çalışmalar­ı gerekiyor.” Ay, milletveki­li seçilmesi durumunda uyuşturucu ile mücadeleyi meclise taşıyacağı­nı kaydederek yapacağı çalışmalar­ı şöyle sıraladı: “Bugün bir bağımlı 18 yaşını aşmış ancak sosyal güvencesi yoksa tedavi olamıyor. Bunu değiştirec­eğiz. AMATEM´LERIN sayılarını arttıracağ­ız. Özel merkezleri­n uyuşturucu bağımlılar­ını adeta rant kapısı olarak görmesinin önüne geçeceğiz. Türkiye´de olmayan rehabilita­syon köylerini kuracağız. Mağdur gençlerimi­zin önce tedavi edilip akabinde de rehabilite edilip topluma katılımını sağlayacağ­ız. Tedavi olan kardeşleri­mizin, tedavinin son aşaması olarak hayata geçmesi gereken, yer değiştirme­lerini sağlamak adına da gerekli desteği vereceğiz.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye