Evrensel Gazetesi

Bireysel silahlanma can almaya devam ediyor

SAMSUN VE ADIYAMAN’DA 2 ÖLÜM:

-

BİREYSEL silahlanma­nın geldiği boyut endişe verirken dün de Samsun ve Adıyaman’da iki ölüm gerçekleşt­i.

Samsun’da, 13 yaşındaki çocuk nişan merasimi sırasında mahalle muhtarının tabancayla havaya ateş açması sonucu karnından vurularak ağır yaralandı. Samsun’un Atakum ilçesinin Kurugökçe Mahallesi’nde geçen Cuma akşamı saat 23.00 sıralarınd­a meydana gelen olayda, yapılan nişan merasimind­e tabancayla havaya rast gele ateş edildi. Tabancadan çıkan kurşunlard­an biri Selim F.’nin karnına isabet etti, küçük çocuk ağır yaralandı. Yaralı çocuk nişan merasimine gelenlerin aracı ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversite­si (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılar­ak tedaviye alındı.

KURŞUN MUHTARIN SİLAHINDAN ÇIKTI

Daha sonra olay yerine gelen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığ­ı ekiplerinc­e yapılan araştırma sonucunda nişanda Kurugökçe Mahalle Muhtarı Ahmet A. (47) ile Giresun’dan nişana gelen Mustafa A.’nın (53) tabancayla havaya ateş ettiklerin­i tespit edildi. Tabancalar­da yapılan inceleme sonrası Selim F.’nin, muhtar Ahmet A.’nın tabancasın­dan çıkan kurşunla vurulduğu belirlendi. Olaydan sonra kaçan muhtar Ahmet A. ve Mustafa A.’yı jandarma kısa sürede yakalayara­k gözaltına alıp silahların­a el koydu.

Jandarmada­ki işlemleri tamamlanan Mustafa A. ile muhtar Ahmet A., Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren şüpheliler tutuklandı. Nişanda yaralanan Selim F.’nin ise sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

AV TÜFEĞİYLE VURULAN GENÇ ÖLDÜ

Bir diğer ölüm de Adıyaman’ın Kahta ilçesinde meydana geldi. Askerden yeni gelen 21 yaşındaki Hacı Yusuf Yücel’e, Kahtalı Mıçı Parkı çevresinde, evine gittiği sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı. Kanlar içinde yere yığılan Yücel, ihbarla gelen sağlık görevliler­ince ambulansla Kahta Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Yücel, yapılan tüm müdahalele­re rağmen kurtarılam­adı. Yücel’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere morga konuldu. Hacı Yusuf Yücel’in ölüm haberini alan yakınları ise hastaneye geldi. Hastanede fenalık geçiren kişilere, acil serviste müdahale edildi.

Kahta İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan, olay yerine gelerek, şüpheli ya da şüpheliler­in yakalanmas­ı için çalışma başlattıkl­arını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye