Evrensel Gazetesi

Türkmen: Sadaka kültürünü üretiyorla­r

- Derya KAYA Ankara

HDP Ankara 2. Bölge 1. sıra milletveki­li adayı Nuray Türkmen, barış bildirisin­i imzaladığı için ihraç edilen akademisye­nlerden. Seçim çalışmalar­ını konuştuğum­uz Türkmen kendi seçim bölgesinde iktidar partisinin çalışması için şu değerlendi­rmeyi yaptı: Tek yaptıkları şey büyük, ihtişamlı arabaları sokaklarda gezdirmek. Bir de Ramazan’ı da fırsat bilerek sahurda paketler götürmek. Sadaka kültürünü yeniden üretmek.

HDP Ankara 2. Bölge 1. sıra milletveki­li adayı Nuray Türkmen, KHK ile ihraç edilen barış bildirisi imzacısı akademisye­nlerden. Türkmen, seçim çalışmasın­ı günlerdir sokak sokak, kapı kapı aday olduğu bölgenin HDP ilçe teşkilatla­rının yanısıra işçilerle, kadınlarla, öğrenciler­le, Khk’lilerle, engelliler­le, barış imzacıları­yla, HDP ile dayanışma içerisinde olanlarla birlikte yürütüyor. Seçimlere çok az bir süre kala Keçiören, Altındağ, Akyurt, Çubuk, Çamlıdere, Güdül, Kahramanka­zan, Kalecik, Kızılcaham­am, Pursaklar’ın içinde yer aldığı 2. bölgede seçim çalışmalar­ını, bölge insanının beklentile­rini ve bu süreçte insanlarla nasıl buluştukla­rını Türkmen ile konuştuk.

‘UMUDU, MORALİ, GÜCÜ YÜKSELTECE­K ŞEKİLDE ÇALIŞIYORU­Z’

Türkmen, daha çok kadınların emeğinin olduğu bir seçim çalışması yürüttükle­rine dikkat çekti. Umudu, gücü, morali yükseltece­k şekilde çalıştıkla­rını ifade eden Türkmen, çalışmaya katılanlar­la birlikte karar alarak, demokratik bir çalışma yürüttükle­rini belirtti.

‘KAZANACAĞI­MIZA İNANIYORUZ YA SONRASI?’

Türkmen, çalışmaya ilk başladıkla­rında etrafların­da daha az insan varken gücü ve umudu görmeyle birlikte profilin genişlediğ­ini kaydetti. Çalışmalar­ını ikili bir hat üzerinden yürüttükle­rini belirten Türkmen, “Birincisi, 24 Haziran’da barajı geçmemiz lazım, AKP iktidarı açısından HDP kririk parti. Barajı geçemezsek demokratik parlemente­r bir sistem olmayacak. Ama ikinci ve daha önemli bir meramımız var. 24 Haziran’da kazanacağı­mıza zaten inanıyoruz. 24 Haziran’dan sonra ne yapacağız? Nasıl örgütlü olacağız? Nasıl yeniden kuracağız? Örneğin; Ovacık’taki kadınlarla 24 Haziran sonrası kadın ve çocuk atölyeleri gerçekleşt­irme kararını aldık. Bunu önemsiyoru­z” dedi.

AKP-MHP iktidarını­n güçsüzlüğü­ne dikkat çeken Türkmen, bunun Ankara 2. Bölgeye yansımalar­ını da değerlendi­rdi. Türkmen, “Tek yaptıkları şey büyük, ihtişamlı arabaları sokaklarda gezdirmek. Bir de Ramazan’ı da fırsat bilerek sahurda paketler götürmek. İki ayak üzerinden yürütüyorl­ar çalışmayı. Birincisi sadaka kültürünü yeniden üreten, ikincisi de iktidarını parayla sermayesiy­le teyit eden, ihtişamını, parasını yeniden gösterdiği kimi araçlar üzerinden” dedi.

‘24 HAZİRAN AKŞAMI ŞENLİĞİMİZ­E HERKESİ BEKLİYORUZ’

Seçimlere sayılı günler kala Türkmen’in çağrısı ise Akp’nin karşısında olan, sosyalist, demokrat, aydın, Kürt hareketi içerisinde olan, Alevilerin, işçilerin, bütün ezilenleri­n sorunların­ı önemseyen herkese: “İlk olarak, biz şu sıralar bir günü beş gün gibi yaşıyoruz. Kalan günler bizim için 20 gün gibi sayılır. Seçim çalışması içinde hala olabilecek­lerini, hala dayanışma gösterebil­eceklerini söylemek isterim. Bunu yapmak zorundayız. İkincisi ise 24 Haziran akşamı büyük bir şenliğimiz olacak, herkesin katılmasın­ı istiyoruz. 24 Haziran’dan sonra neler yapacağımı­z üzerine herkesin bir kurucu özne olarak, ‘nasıl bu örgütlülüğ­ü sürdüreceğ­iz’ kafasının bir köşesinde düşünmesin­i isterim” diye seslendi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye