Evrensel Gazetesi

İYİ Parti’nin televizyon programına engel

-

İSTANBUL Sultanahme­t’te çekilecek ve Akşener’in katılacağı Halk Arenası programına yasak geldi.

İstanbul Valiliği, Meral Akşener’in konuk olacağı televizyon programını­n Sultanahme­t’teki Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda yapılmasın­a izin verdi. Akp’nin yaptığı itirazı reddeden İl Seçim Kurulu da programın yapılabile­ceği görüşünü bildirdi. Ancak Fatih İlçe Seçim Kurulu, devreye girerek “Program yapılamaz” dedi.

VALİLİK İZİN VERDİĞİ HALDE

Halk Tv’nin Uğur Dündar’la Halk Arenası programına davet ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile çekilecek programın açık alanda yapılması planlanınc­a, İYİ Parti İl Yönetimi İstanbul Valiliği’ne izin başvurusu yaptı. Valiliğin ‘olur’ vermesi üzerine programın Sultanahme­t’teki Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda yapılacağı duyuruldu. Geçen hafta içinde programın yerine ilk itiraz Akp’den geldi. İtirazı diğer partilerin görüşleri ile değerlendi­ren İl Seçim Kurulu “Programın, başvurusu yapılan alanda yapılmasın­da sakınca yoktur” dedi. Bu karar üzerine ikinci kez izni çıkan alan için Cumartesi günü akşam saatlerind­e devreye Fatih İlçe Seçim Kurulu girdi. Kurul, kendisine herhangi bir itiraz başvurusu olmadığı halde söz konusu programın Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda yapılamaya­cağını bildirdi.

İLÇE SEÇİM KURULU BAŞVURU OLMADAN NİYE MÜDAHİL OLDU?

Karar sonrası İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada da, “İlçe Seçim Kurulu'nun tüm izinlere rağmen ‘Program yapılamaz’ dediği alanda Ramazan ayında özel bir televizyon kanalı için Nihat Hatipoğlu 30 gün boyunca program yapıyor” hatırlatma­sı yapıldı.

Açıklamada, “Ak Partililer­in itirazları­nı İl Seçim Kurulu’na yapmaların­a ve oradan da olumlu karar çıkmasına rağmen, herhangi bir başvuru olmadan İlçe Seçim Kurulu’nun neden devreye girdiği merak konusu.. İYİ Parti İl Yönetimi şimdi İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunacak. Ancak ‘Siyasi’ olduğu değerlendi­rilen karara karşı, Halk Arenası programı aynı gün ve saatte Büyükçekme­ce Kültür Park'ta yapılacak” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye