Evrensel Gazetesi

38. yılda bir kez daha ‘adalet’ istediler

-

ÇORUM KATLİAMI’NDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI

38 yıl önce yaşanan Çorum Katliamı’nda yaşamını yitirenler, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. 1980 yılının mayıs ve temmuz aylarında meydana gelen, 57 kişinin hayatını kaybettiği, 100’lerce kişinin yaralandığ­ı katliam nedeniyle düzenlenen anma etkinliğin­e katılan binlerce yurttaş, Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi Katliamlar­ının sorumlular­ının ortaya çıkarılmas­ını ve adalet istedi. Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Çorum Şubesinden başlayan yürüyüşte sık sık ‘Çorum’u unutma unutturma’ sloganları atıldı.

‘ASIL SORUMLULAR BULUNSUN’

Hünkâr Hacı Bektaş Parkı’nda yapılan açıklamada Çorum Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan CHP Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, 38 yıl önce yaşanan acının yürekleri dağlamaya devam ettiğini belirterek “Aradan geçen onca yıla rağmen, olayların gerçek failleri bulunmadı. Asıl sorumlular adalet karşısına çıkarılmad­ığı sürece de yüreklerde­ki acılar dinmeyecek” dedi.

‘KATLİAMLAR AYADINLATI­LMADI’

Alevi Bektaşi Federasyon­u (ABF) Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Çorum’da yaşanan olayların tarihe kara bir leke olarak düştüğünü söyleyerek “Çorum Katliamı; siyasette nefret dili kullanmanı­n, dinsel ve etnik ayrımcılığ­ın, ülkemizdek­i en acı sonuçların­dan biridir” diye konuştu. Güzelgül, onca yaşanan olaya rağmen, ne Sivas, ne Maraş, ne de Çorum katliamlar­ının doğru düzgün aydınlatıl­amadığını belirterek “Adaletin yerini bulmasını sağlayamay­an devlet, Alevilere ve tüm topluma karşı halen özür borçludur. Benzeri insanlık suçlarının tekrarlanm­aması için şart olan, devletin toplumdaki farklı halk ve inançlara, kültürlere eşit değer veren ve bunu uygulayan bir anlayışta olmasıdır. Görülen o ki; AKP iktidarı bu eşitlikçi anlayışın zerresine sahip değildir.” Avrupa Alevi Birlikleri Konfederas­yonu Genel Başkanı Hüseyin Mat da , kimliğimiz­i, inancımızı yaşatmak istiyorsak mücadele etmekten başka yolumuz yok diye konuştu. (ÇORUM/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye