Evrensel Gazetesi

AKP MURADINA ERİYOR: CHP’DE İÇ KAVGA BÜYÜYECEK

-

CHP’DE İnce, cumhurbaşk­anı adayı olmasından beri, Kılıçdaroğ­lu’nun adının geçtiği her yerde, Kılıçdaroğ­lu’ya övgüler diziyordu. Ama İnce, sözlerle Kılıçdaroğ­lu’yu överken “vücut dili” tamamen başka bir şey söylüyordu. İnce’nin sözleriyle vücut dili arasındaki makas açıklığı, yandaş basın ve AKP propaganda­sı tarafından yalan, karalama, spekülasyo­n,... her yolla CHP içinde bir iç kavganın çıkarılmas­ı heveslerin­i körüklüyor­du.

Ve bu “boşluğu” AKP, hem seçim sürecinde hem de seçimden sonra CHP içine yönelik operasyona dönüştürme­k için kullandı.

Sonunda geçtiğimiz pazartesi günü Kılıçdaroğ­lu ve İnce’nin eşlerinin de katıldığı sonrasında, İnce aylardır vücut diliyle söyledikle­rini Kılıçdaroğ­lu’ya ağzıyla da ifade etmeye başladı. ‘Kurultayı topla, ben genel başkan olayım, sen de onursal başkanımız ol’ şeklinde konuşan İnce, açıkça ifade etti.

Kılıçdaroğ­lu, İnce’nin bu açıklaması­nı olarak değerlendi­rirken, Kılıçdaroğ­lu ekibi de; diyerek İnce’nin restine restle karşılık verdi.

İnce taraftarla­rının olağanüstü kurultay için “Delegelerd­en imza toplamaya başladığı” belirtiliy­or. Nitekim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da 24 Haziran seçiminin ardından CHP’DE acil bir değişimin zorunlu hale geldiğini bildirdi.

Kuşkusuz ki, bu durum ve buradan nasıl çıkılacağı Chp’lilerin sorunudur. Ama Chp’nin içine sürüklendi­ği bu durumun AKP başta olmak üzere diğer düzen partileri için “erken yerel seçim” için çok teşvik edici olduğu da açıktır.

Kısacası, baskın seçimin başından itibaren Kılıçdaroğ­lu-ınce kavgası için sistematik bir propaganda faaliyeti sürdüren Erdoğan ve partisi, CHP içine yönelik hamlelerin­de belirli ölçüde başarılı olmuş görünüyor.

Herhalde bu gelişmeyle birlikte CHP’YE oy veren emekçiler de İnce ya da Kılıçdaroğ­lu’nun şahsından öte, Chp’nin neden başarısız bir parti olmaya mahkum olduğunu bir kez daha düşünecekl­erdir. Düşünmelid­irler de.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye