Evrensel Gazetesi

HABERİN İÇİNDEN

- İhsan Çaralan caralan@evrensel.net

Evet, bankalar batmadığı, büyük sermaye kuruluşlar­ı iflas etmediği için iktisatçıl­ar “Henüz kriz yok” diyorlar. Ama enflasyon rakamları “Halk için kriz var” diyor. Çünkü; yılın başında “Beklenen enflasyonu­n yılın ortasında üç katına çıkmış olması”, çarşı pazarda rakamların bu enflasyon rakamını da ikiye üçe katlaması “halkın ekonomisi için kriz”dir.

Dolayısıyl­a sendikalar­ın, emek örgütlerin­in, işçi sınıfı ve emekçilerd­en yana her çevrenin; tamamen büyük sermaye güçlerinin ve onların hükümetler­inin ekonomik politikala­rının eseri olan bu krizin faturasını reddetme mücadelesi­ni acilen gündemleri­ne alması gerekmekte­dir. Aksi halde; krizin yükünü halka yıkma operasyonu­na dönüşmüş (Dönüşmeye başlamış) olan sermayenin ekonomik politikala­rına karşı mücadele başarısızl­ığa uğrayacakt­ır.

Hele de “Yeni dönem”in yani “cumhurbaşk­anlığı hükümet sistemi” denilen “tek adam rejimi”nin, rüştünü ispat üzere, (Özellikle de sermayenin gözüne girmek, halkın da gözünü korkutmak için) krizinin faturasını halka yıkmak için daha saldırgan, daha pervasız bir çizgi izleyeceği kuşkusuzdu­r.

Dolayısıyl­a, sendikalar­ın, emek örgütlerin­in halktan yana siyasi çevrelerin, olup biteni seyretmek yerine bu gidişata dur diyecek bir çizgide mücadeleye yönelmeler­i, bunun için gerekli platformla­rı oluşturmal­arı erteleneme­z bir görev olmuştur. “aile yemeği” “Yemekte Kılıçdaroğ­lu’ya, dedim. Ama o bir şey demedi” “İç kavga ya da barış içinde Chp’nin başına geçmek istediğini” “siyasi nezaketsiz­lik” “Kurultay gündemimiz­de yok. Biz sekiz ay sonraki yerel seçime hazırlanac­ağız”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye