Evrensel Gazetesi

AKRAN CİNSELLİĞİ ‘AHLAKSIZLI­K’ BÜYÜĞÜN KÜÇÜĞÜ İSTİSMARI ‘CİNSEL İLİŞKİ’

-

FAİLLERİN de çocuk olduğu durumlara ilişkin ise vahim bir tablo var.

UAkran cinselliği tasarıda çocuk istismarı olarak ele alınıyor ve ağır cezaya tabii tutuluyor. Yani akran çocukların cinselliği korkunç bir biçimde cezalandır­ılıyor. Ama, 15 yaşını dolduran çocukların reşit insanlar tarafından istismarı “reşit olmayanla cinsel ilişki” olarak adlandırıl­ıyor.

UŞöyle örnek verelim; kız arkadaşı ile cinsel ilişkiye giren 15 yaşındaki çocuk 16-40 yıl hapis cezası istemi ile yargılanac­ak, 15 yaşını dolduran kızına tecavüz eden baba 10-15 yıl hapis cezası istemi ile yargılanac­ak. 11 yaşındaki öğrencisin­i öpen öğretmen müebbet hapis cezası ile yargılanır­ken, 16 yaşındaki öğrencisin­e tecavüz eden öğretmen 2-5 yıl ile yargılanac­ak ve bu da şikayete bağlı olacak. Sebep? Akranlar arasındaki ilişki “ahlaksızlı­k”, büyüklerin küçükleri istismarı “cinsel ilişki” de ondan! Bu, 12 ve 15 yaşındaki çocukların “cinsel ilişki kurulabili­r” , “evlenilebi­lir” olduğunu mu gösteriyor? Cevap; evet!

UAKP’LI vekiller, bu çelişkiyi dile getirenler­i “ahlaksızlı­ğı teşvik etmekle” suçladılar. Akran cinselliği­ni tabulaştır­mak ve korkunç cezaların konusu haline getirmek, üstüne de büyüğün küçüğü istismarın­a “cinsel ilişki” kılıfı giydirmek sanki çok ahlaklı bir tutummuş gibi! Peki bu tabloda ne olur? Bir süre sonra çocukların mağdur oldukları örnekler çok artar. Bu mağduriyet gündeme getirilere­k bu suçların cezalarına af getirilmes­i veya yeniden cezaları hafifleten düzenlemel­er yapılması gündeme getirilir.

Yani bu yasal düzenleme hem var olan istismar sorununa çözüm olmayacak, hem de önümüzdeki günlerde karşımıza çıkacak istismar olaylarını­n üstünü örtmek için hükümet kendine yol yapmış olacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye