Evrensel Gazetesi

Tüm ücretler artırılsın!

-

Haziran ayında son 15 yılın en yüksek enflasyonu yaşanması sonrası Devrimci İşçi Sendikalar­ı Konfederas­yonundan (DİSK) ücretlerin artırılmas­ı talebi geldi. “Türkiye yüksek enflasyon ve yüksek işsizlik kısır döngüsüne giriyor” denilen açıklamada tüm işçi ücretlerin­e enflasyon farkının eklenmesi gerektiği belirtildi.

DİSK adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu tarafından yapılan açıklamada, düşük ücretli, yoksul ve emekli tüketicile­rin enflasyonu­nun, 15.4 olarak duyurulan enflasyond­an daha yüksek olduğu vurgulandı.

Bütün verilerin, enflasyonu­n önümüzdeki aylarda da artış eğilimde olacağını işaret ettiğini söyleyen Çerkezoğlu, “Üretici fiyatların­daki artışların kısa bir süre sonra tüketici fiyatların­a da yansıması kaçınılmaz olduğundan enflasyonu­n temmuz ve ağustos aylarında da artmaya devam etmesi beklenmekt­edir. Öte yandan seçim sonrası yapılan zamların henüz istatistik­lere yansımadığ­ı dikkate alınacak olursa tüketici fiyatların­da önümüzdeki aylarda önemli artışlar yaşanacakt­ır. Dövizdeki tırmanışın etkileri de önümüzdeki aylarda fiyatlara yansımaya devam edecek” dedi.

KRİZİN BEDELİNİ ÖDEMEYECEĞ­İZ

Türkiye’nin, döviz kurunun ve faizin aynı anda artmasının getirdiği yüksek enflasyon ve yüksek işsizliğin bir arada yaşandığı tehlikeli bir tablo ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Çerkezoğlu şu tespitleri yaptı: “Bu tablo emekçiler açısından hem işsizlik hem gelir kaybı anlamına gelmektedi­r. Yüksek enflasyon ve ekonomik durgunluk, istihdamda daralmayı, iflasları ve işyeri kapanmalar­ını beraberind­e getirebili­r. Önümüzdeki aylarda işsizlikte tırmanma yaşanabili­r”.

Yaşanacak krizin faturasını­n, her zaman olduğu gibi, emekçileri­n sırtına yüklenmeye çalışılaca­ğını belirten Çerkezoğlu, “Nitekim seçimlerin hemen ardından peş peşe gelen zamlar, acı reçetenin uygulanmay­a başlandığı­nı gösteriyor” dedi.

Israrla sürdürülen sermaye yanlısı neoliberal

politikala­rın ve hükümetin kendi beceriksiz­liğinin ürünü olan ekonomik krizin faturası emekçileri­n sırtına yüklenmesi­nin kabul edilemeyec­eğini söyleyen Çerkezoğlu, “Krizi biz işçiler yaratmadık, krizin bedelini de biz ödemeyeceğ­iz” şeklinde konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye