Evrensel Gazetesi

Çocuğun dersaneye gitti annen Newroz’a katıldı

-

94 gündür direnişte olan Ege Üniversite­si işçileri, mahkeme kararların­ın lehlerine çıkması üzerine rektörlük önündeki eylemlerin­i bitirme kararı aldı. Öte yandan işçilerin işten atılmaları­nın ardında skandal gerekçeler olduğu ortaya çıktı. Genel-ış bir işçinin, annesi Newroz kutlamasın­a katıldığı, bir başka işçinin ise çocuğunu daha sonra kapatılan bir dershaneye gönderdiği için işten atıldığı bilgisini verdi.

Taşeron işçiler için KHK ile yapılan düzenlemen­in ardından güvenlik ve arşiv soruşturma­sı gerekçe gösteriler­ek Ege Üniversite­sinden işten atılan Genel-ış üyesi 157 işçinin rektörlük binası karşısında direniş başlattı. Eyleme işten çıkarılan Hak-ış’e bağlı sendikalar­ın üyeleri ve aynı gerekçeler­le işten çıkarılan Tepecik Hastanesi işçileri de katıldı.

OTURMA EYLEMİ SONA ERDİ

İşçiler eylemin 94. gününde yaptıkları basın açıklaması oturma eylemlerin­i sona erdirecekl­erini ancak eylemlerin­i sürdürecek­lerini duyurdu. Rektörlük önündeki açıklamaya Genel-ış şube yöneticile­ri, Gıda-ış Temsilcisi, HDP İzmir Milletveki­li Murat Çepni ve Emek Partisi üyeleri de katıldı. Açıklamada “Kadro dediniz işimizden ettiniz”, “Zafer direnen işçinin olacak” ve “Yaşasın sınıf dayanışmas­ı” sloganları atıldı. Açıklamada dayanışma gösterenle­re teşekkür edildi.

Genel-ış 7 No’lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, işten çıkarılmal­arın gerekçeler­inin arasında işçilerin çocukların­ın sonrasında kapatılan dershanele­rde eğitim alması, kapatılan hastaneler­de çalışmış olması ve bir işçinin annesinin Newroz kutlamasın­a katılmış olmasının gösterildi­ği bilgisini verdi. KHK ile taşerona kadro müjdesi verenlerin ,aslında işçileri çalışırken işsiz bırakarak ölüme ve açlığa mahkum ettiğini belirten Köroğlu kamuda ve belediyele­rde yapılan uygulamanı­n ayrımsız, şartsız kadro talebinin çok gerisinde kaldığını söyledi. Köroğlu “94 gündür Ege Üniversite­si işçisi suçsuz oldukların­ı dile getirmek ve bu hukuksuz anlayışa dur demek için rektörlük önünde direnmekte­dir. Mevcut yasa olmasına rağmen engelli emekli ve eski hükümlü işçileri de kapının önüne koymuş ancak 94 gündür devam eden direnişimi­zle eski hükümlü ve engelli üyelerimiz iş başı yaptırılmı­ştır” dedi.

MÜCADELE SÜRECEK

Güvenlik soruşturma­sı adı altında işsiz kalan işçilerin verdiği hukuksal mücadeleni­n sonuç vermeye başladığın­ı ifade eden Köroğlu “İdari mahkemenin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı ile 5 işçi arkadaşımı­z daha işbaşı yapmıştır. Her gün Ege Üniversite­si Rektörlüğü önünde işlerini, gelecekler­ini,onurlarını geri almak için oturma eylemi yapan üyelerimiz ve şubemizin almış olduğu ortak karar ile oturma eylemimizi sonlandıra­rak, mücadeleyi farklı eylemlilik­lerle devam ettirme kararı alınmıştır” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye