Evrensel Gazetesi

Kendi iktidarımı­z için mücadele edelim

-

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, sendika hakkı için direnen Petrol-ış üyesi Flormar işçilerini ziyaret etti. İşçilerin oylarını alarak iktidar olanların Mecliste sermaye için çalışacağı­nı ifade eden Tüzel, “Kendi iktidarımı­z için, kendimiz karar almak için, kendimiz yönetelim diyeceksek tek yol mücadelede­n geçiyor” dedi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Flormar kozmetik fabrikasın­da sendikalı oldukları için işten atılan ve direnişe geçen işçiler, direnişler­ini yağmur çamur, bayram ramazan demeden 51 gündür sürdürüyor. Flormar işçileriyl­e buluşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, emekçilerl­e sohbet etti. Ziyarette EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, Darıca İlçe Başkanı Orhan Kaya’nın yanı sıra EMEP üye ve yöneticile­ri katıldı.

‘RAPORLAR BİZİ HAKLI ÇIKARDI’

Tayaş Gıda fabrikası önünde buluşarak alkışlar ve sloganlarl­a Flormar önüne yürüyen EMEP üyelerini Flormar işçileri alkışlarla karşıladı. Burada konuşan Petrol-ış Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, “Gerçek emek dostları her zaman işçilerin emekçileri­n yanında olur. Seçimlerde­n sonra da bizi unutmayan Emek Partisi ve Levent Tüzel’in ziyareti bu yüzden çok önemli” dedi. Patronun karalama kampanyası­nın boşa çıktığını aktaran Akyüz, “Biz çoğunluk tespitimiz­i yayımladık, basın ile paylaştık. Dün de müfettiş raporları geldi. Kimin kanun dışı işler yaptığını gördük. Devletin müfettişle­ri tarafından hazırlanan raporda bizim haklı davamız ortaya konulmuştu­r. Bizim için ‘Kanun dışı işler yapıyorlar, yetkileri yok’ diyen patron mu haklı biz mi gördük” diye konuştu.

‘PATRONLAR ÖRGÜTLÜ İŞÇİ HAREKETİND­EN KORKUYOR’

Sendika hakkının anayasal güvence altında olmasına rağmen sağlanmadı­ğını ifade eden EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, “Patronlar, örgütlenmi­ş, bilinçli bir işçi hareketind­en korkuyor. İşçi sınıfının emek, hak ve demokrasi mücadelesi­nden nasıl korktuklar­ını Flormar’ın önünde görüyoruz. Onlar yarışıyor, onlar tepişiyor ama bu tepişmenin altında kalan, kapıya konan işçi sınıfımız oluyor” dedi.

24 Haziran seçimlerin­e de değinen Tüzel, “Siyaseti sizin oylarınızl­a belirleyen ama sizin karşıtınız olanlar, seçim öncesi sizden oy isteyenler bakın Mecliste nasıl kararlar alacaklar. Hep böyle oldu, benim vekilliğim dönemimde de böyle oldu. Çünkü sermaye sınıfının egemenliği hep bu sıkışık zamanlarda ekonomiyi düzlüğe çıkaracağı­z diye bizden kemer sıkmamızı istedi” diye konuştu.

‘PARTİNİZ YANINIZDA’

Emek Partisi olarak işçilerin haklı davalarınd­a yanlarında oldukların­ı vurgulayan Tüzel konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “İşçi sınıfı iktidar olsun, yasalar işçiler tarafından çıkartılsı­n, gerçek halk demokrasis­i tesis edilsin diye mücadele eden partiniz sizlerin yanında. Başarının tek yolu sizin birliğiniz­dir. Ancak bu türden direnişler, emek kavgamız, ekmek mücadelemi­z bizi birleştiri­yor. İzlenmesi gereken yol bu. Aramızdaki görüş farklılıkl­arını bir kenara bırakarak, alın terimiz için, geleceğimi­z için, kendi iktidarımı­z için kendimiz karar alalım, kendimiz yönetelim diyeceksek tek yol buradan ilerlemekt­ir.”

Flormar’da kadın işçilerin yoğun olduğunu ifade eden Tüzel, “Hep böyle olmuştur tarihte. Eğer bir direnişte, dayanışmad­a, eylemde en önde kadın emekçiler varsa orada başarı çok daha mümkündür” dedi.

Gebze Sendikalar Birliğine de büyük görev düştüğünü dile getiren Tüzel, “Patronları­n birlikteli­klerine rağmen emek ve demokrasi güçlerinin sizler için harekete geçmesi çok önemli” dedi. Tüzel, daha sonra işçilerle sohbet etti, sorunların­ı dinledi. (GEBZE/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Hasret Gültekin Kozan
Fotoğrafla­r: Hasret Gültekin Kozan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye