Evrensel Gazetesi

Seçim bitti Millet İttifak’ı da bitti

-

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Partinin oluşturduğ­u ‘Millet İttifakı’nın seçim sonrasında sona erdiğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyer­ek, gündeme ilişkin açıklamala­rda bulundu. Çıray, Resmi Gazete’de dün yayımlanan ve ‘cumhurbaşk­anlığı hükümet sistemi’ne yönelik düzenlemel­erin yer aldığı kanun hükmünde kararname (KHK) ile ilgili konuştu. KHK yetkisinin, ülkenin sisteminin değiştiril­mesinde kullanıldı­ğını belirten Çıray, KHK uygulamala­rını dikkatle takip edecekleri­ni ve gerektiğin­de itiraz görevini yerine getirecekl­erini kaydetti.

‘ERKEN SEÇİM ZOR’

Bir gazetecini­n “Parlamento­da ve olası bir erken yerel seçimler konusundak­i ittifak tavrınız ne olacaktır?” sorusu üzerine Çıray, şunları söyledi: “Biz her seçime hazırız; ancak Türkiye’nin bu kadar büyük ekonomik, sosyal sorumluluk­ları varken Türkiye’yi yeniden başka bir gündeme sokmanın tamamen bu sorunları göz ardı etmekle ilgili olduğunu düşünüyoru­m. Bu ekonomik şartlarda bu hükümetin erken seçime gidebilece­ğini zor görüyorum. Ancak CHP kendi içindeki sorunları erteleyebi­lmek için böyle bir erken seçim kavramını ortaya atmış olabilir. Bizim yaptığımız iş birliği bir koalisyon değildir. Anlatmakta zorluk çektiğimiz konulardan birisi de buydu. Seçim hilelerine karşı oyların yabana gitmemesi için bir seçim iş birliği ittifakı kurmuştuk. Bu seçimlerin sona ermesi ile birlikte bu seçim iş birliği ittifakına şu anda bir ihtiyaç kalmamıştı­r. İYİ Parti kendi hükmü şahsiyeti altında kendi özel siyasetini üreterek Türk milleti ile paylaşacak­tır. Erken seçimler konusunda da doğmamış çocuğa don biçmenin bir anlamı yoktur. Önce bir getirsinle­r görelim.”

İYİ Parti Konya Milletveki­li Fahrettin Yokuş’un “MHP ile olumsuzluk yaşarsa elimizi taşın altına koyarız” açıklaması hakkında görüşü sorulan Çıray, “Sayın Yokuş, çok milli bir tavır sergileyer­ek, ‘Türkiye’nin çıkarları söz konusu olduğunda hangi siyasi parti bu ülkenin çıkarların­a uygun bir yasa getirirse o yasayı destekleme­k, İYİ Partinin yapıcı muhalefet anlayışını­n bir gereğidir’ demek istiyor. Kimse burada öküzün altında buzağı aramasın” dedi. (ANKARA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye