Evrensel Gazetesi

Bu saldırı idama karşı olduğum için

-

İSTANBUL Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, idamın geri getirilmes­i için yürütülen kampanyaya sosyal medya hesabından tepki gösteren Sanatçı Berna Laçin hakkında, “Halkın dini değerlerin­i aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlattı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar imzasını taşıyan açıklamada “Berna Laçin adlı sanatçının ‘@bernalacin­35’ adlı Twitter hesabından 03.07.2018 günü saat 13.00 civarında halkın dini değerlerin­i aşağılayıc­ı mahiyette yazı yayınladığ­ının ve bu yazıya karşılık muhtelif sosyal medya sitelerind­e yoğun tepkiler oluştuğunu­n tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemele­ri Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin gerçeğini araştırmak üzere adı geçen hakkında, ‘Halkın dini değerlerin­i aşağılama’ suçundan soruşturma başlatılmı­ştır.” ifadelerin­e yer verildi.

Başsavcılı­ğının hakkında soruşturma başlattığı Berna Laçin ise bianet’ten Haluk Kalafat’a yaptığı açıklamada “Asıl niyetleri idam cezasını getirmek. İdamı getirmek isteyen bir grup, idama karşı çıkanları hedef göstererek halkı galeyana getirmek istiyor.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Berna Laçin, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın istismara uğradıktan sonra öldürülmes­i; 3.5 yaşındaki Leyla Aydemir’in kaybolması ve cenazesini­n 18 gün sonra bulunması üzerine “idam cezası”nın geri getirilmes­i için yapılan kampanyaya, tepki göstermişt­i. Laçin, yaptığı paylaşımda “#idam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturma­yın şimdi beni!” ifadelerin­i kullanmışt­ı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye