Evrensel Gazetesi

Helin’in katiline ağırlaştır­ılmış müebbet hapis

-

PENDİK’TE Lise Öğrencisi Helin Palandöken’i öldüren Mustafa Yetgin, ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı. Yetgin’i araçla olay yerine götüren tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan ise beraat etti.

İstanbul’un Pendik ilçesinde 13 Ekim 2017’de Lise Öğrencisi Helin Palandöken’i öldüren, 2 kişiyi de yaralayan Mustafa Yetgin’in, “Tasarlayar­ak kasten öldürme” ve “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ve kendisine yardım eden Halis Can Dağarslan’ın yardım suçunu işlediği gerekçesiy­le yargılandı­ğı davanın karar duruşması Anadolu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Yetgin ve tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan ve avukatları ile Palandöken’in ailesi ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Yetgin, yazılı savunma yaptı. Yetgin, pişman olduğunu öne sürdü. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yetgin’e, indirim uygulamadı, “Kasten öldürme” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, Yetgin’i araçla olay yerine götüren tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan hakkında ise beraat kararı verdi.

BABA PALANDÖKEN: KAPI KAPI DOLAŞTIM

Dava sonrası açıklama yapan baba Nihat Palandöken; “Aylardır bunun için mücadele ediyordum. Destek veren herkese teşekkür ederim. Ben sokak sokak, ev ev dolaşarak imza topladım kadınlar ölmesin çocuklar ölmesin diye. Bunun için kadına şiddete hayır diyorum. Sanığın iyi hal indirimi almaması içindi çabamız. Bu oldu ama tabii ki içimiz soğumaz. Bir Helin, bir Leyla bir Eylül daha ölmesin” dedi.

‘TÜRKİYE İÇİN EMSAL KARAR’

Palandöken’in avukatı ise; “Bu duruşma kadınlar için çok önemliydi. Artık iyi hal indirimler­i uygulanmas­ın diyorduk. İndirimsiz ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu çok önemli Türkiye için emsal bir karar. Toplam 64 yıl ceza aldı sanık. Ailenin tabii ki acısını soğutmaz ama Türkiye yargı sistemi ve kadınlar için çok önemli bir karar” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye