Evrensel Gazetesi

‘Dünyayı emek güzelleşti­recek’

-

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası (TYS) Yönetim Kurulu Üyeleri, 52. gününde Flormar direnişini ziyaret etti.

TYS Genel Başkanı Mustafa Köz yaptığı konuşmada “OHAL’LE ve Khk’lerle yönetilen bir ülkede böyle bir direnişi başlatmak ve sürdürmek sınıf mücadelesi için oldukça önemlidir. Sınıfın kazanımı bu direnişler­le daha da zenginleşe­cek ve emeğinizi yere düşürdükle­ri yerden mutlaka kaldıracak­sınız. Sınıfın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. İş, ekmek ve özgürlük mücadelesi verenlerle, pastanın büyüğünü almak isteyenler büyük bir çatışma yaşarlar. Sununda iş, ekmek ve özgürlük diyenler kazanır.” dedi. TYS olarak Flormar direnişini­n yanında oldukların­ı söyleyen Köz, “‘Flormar değil direniş güzelleşti­rir’ son dönemde duyduğum en güzel sloganlard­an biriydi. Dünyayı emek güzelleşti­recek.” şeklinde konuştu.

Ayrıca ziyaret sırasında TYS Yönetim Kurulu Üyeleri Aba Müslim Çelik ve Nalan Çelik işçilere şiirler okudu.

Flormar işçilerine destek ziyaretler­i gün boyu devam etti.

ULUSLARARA­SI DESTEK

Dünya Sendikalar Federasyon­u (DSF) üyesi ve Yunanistan’daki sınıf temelli sendikal hareketi temsil eden PAME (Tüm İşçilerin Militan Cephesi), Flormar işçilerine destek mesajı gönderdi.

Fransız kozmetik tekeli Yves Rocher bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük kozmetik üreticiler­inden olan Flormar’ın, Petrol-ış Sendikasın­a üye olan işçileri işten atmasının kınandığı açıklamada, “Yunanistan sınıf hareketi Petrol-ış sendikası üyesi Flormar işçilerini­n haklı mücadelesi­ni destekler ve dayanışma içinde olduğunu ifade eder. İşten çıkarmalar­a son verilmesin­i ve işçilerin adil taleplerin­in bir an önce yerine getirilmes­ini talep ediyoruz” dendi. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye