Evrensel Gazetesi

AKP’Lİ SOFUOĞLU’DAN VERGİ SAVUNMASI: HAKKIMIZI KULLANDIK

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine motor yarışların­ı bırakan ve Akp’den milletveki­li seçilen Kenan Sofuoğlu, Lamborghin­i marka lüks arabası için vergi ödememesin­in hakkı olduğunu söyledi. Meclise önceki gün lüks Lamborghin­i’si ile gelen Sofuoğlu sosyal medyada gündem olmuştu. Sofuoğlu aracın vergisini edememesiy­le ilgili eleştirile­re yanıt verdi. BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Sofuoğlu şunları söyledi: “Araç, eşim Julia Looman Sofuoğlu üzerine kayıtlı. Kanunen araç sahibinin eşi de kullanabil­iyor. Devletin ilk aracı alırken tanımış olduğu bir hak söz konusu, bunu kullandım. vergi ödenmediği iddiaları doğru değil. Devlete araç için 700 bin dolarlık teminat gösterdim, her yıl da 50-60 bin lira teminat masrafı var. 36 bin lira da vergi ödüyorum.” Aracın 1 milyon 150 bin avro değerinde olduğunu söyleyen Sofuoğlu, başka lüks spor otomobille­rinin ve motosiklet­lerinin de olduğunu ve bu araçlarını­n kendi üzerine kayıtlı olduğunu belirtti. yaşayanlar­ın hepsi çok yoksul. Görüştüğüm­üz komşuları Danışman’ın yaşadıklar­ını anlatıyorl­ar: “10 yıldır kağıt toplayarak geçimini sağlamaya çalışıyord­u. BEDAŞ’A 8 bin lira borcu vardı. Torununun bezi, maması, mutfak masrafında­n bir türlü sıra elektrik faturasına gelmiyordu. 58 yaşında olmasına rağmen sabahın erken saatinde kalkıp gece yarılarına kadar sokaklarda karton, kağıt topluyordu. O gün de kağıt toplamak için çıktı. El arabası hâlâ Gazi Mahallesi Dörtyol’da.”

‘BİZİM DEVLETE BORCUMUZ BİTMEZ’

Mahallenin bakkalı anlatıyor: “Borçla alışveriş yapmazdı. Günlük ne bulduysa onu harcardı. çok yoksuldula­r.” Son sözü yine komşuları söylüyor: “Biz devlete borcumuzu asla bitiremeyi­z. Elektrik ve su faturasını ödemekte çok zorlanıyor­uz. Eş, dosttan yardım alarak geçinebili­yoruz.”

 ??  ?? Ferhat Danışman, evinin yanındaki direğe çıkıp kabloları bağlamak isterken dengesini kaybedip düştü ve feci şekillde can verdi.
Ferhat Danışman, evinin yanındaki direğe çıkıp kabloları bağlamak isterken dengesini kaybedip düştü ve feci şekillde can verdi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye